Gość: Marianna IP: *.chello.pl 19.06.10, 14:07 Witam. Mam problem z wyborem imion dla bliźniaczek. Gaja i Gracja Gaja i Greta Gaja i Galia czy Gaja i Gala ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luska.s Re: Gaja i ... 19.06.10, 14:44 Szczerze to z tych żadne. Te imiona są do siebie za podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrzesien2007 Re: Gaja i ... IP: 85.222.87.* 19.06.10, 15:36 no to oczywiscie Gaja i Maja lub Gaja i Kaja. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Gaja i ... 19.06.10, 17:13 Nie wiem czy jest to taki dobry pomysł. Nie dość, że dziewczynki będa do siebie podobne fizycznie to i imiona będą miały podobne, a trzeba pamietać, że będą to dwie odrębne osoby. Co do imion Gaja jak dla mnie ok. Gala Greta i Gracja nie podobają mi się. Galia z tych najlepsza ale też najbardziej zblizona do Gai. Na G tak jak już ktos proponował może Gabriela. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Gaja i ... 19.06.10, 17:26 no ale bez przesady, z drugiego pokoju nie będzie słychać którą wołasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: Gaja i ... IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.10, 15:40 Gaja i Greta ewentualnie Gaja i Gracja Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Gaja i ... 19.06.10, 16:29 Gaja i Greta ! reszta zbyt bardzo podobna, ponadto proponuje : Gaja i Gabriela Gaja i Gizala Odpowiedz Link Zgłoś
iryska84 Re: Gaja i ... 19.06.10, 16:40 Gaja i Zoja. Gaja i Kalina. Gaja i Ewa. Gaja i Gracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprysiowa Re: Gaja i ... IP: *.centertel.pl 19.06.10, 16:48 Gaja i Gracja Gaja i Greta Gaja i Galia, Gaja i Gala zawołajcie obie na raz, jezor mozna sobie połamac a jak sie juz uda to zlewa sie to w jednosc, przez to połaczenie Gaja-Galia, duzo łatwiej z Gaja- Grb]]e[/b]ta to Gr jest mocniejsze i lepiej je rozdziela, a jednak blizniaczki czesto bedziecie wołac i jedna i druga na raz, w dorosłym zyciu jak juz nie beda razem to tez beda pomyłki czy chodziło o Gaje czy o Gale Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Gaja i ... 19.06.10, 17:25 Gracja i Gloria Chociaż mówiąc szczerze, to nie podoba mi się pomysł nadania podobnych imion. Dziewczyny będą się ludziom mylić, nawet jeśli nie będą do siebie fizycznie podobne. A chyba nie ma nic gorszego w bliźniactwie, jak brak odrębności. Jeśli zaś musi być w takiej konwencji, to może następująco: Eulalia i Eugenia (Lala i Gienia) Leonia i Łucja (Leosia i Lusia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezimienia Re: Gaja i ... IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.10, 17:43 wmienione zestawy imion nie podobaja mi sie, zwlaszcza,gdy sa zbyt podobne. podobaloby mi sie: Gaja i Kalina, Gaja i Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Gaja i ... IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.10, 17:53 Laura, Łucja, Lilia, Liliana, Róża, Malwina, Eunika, Ida, Idalia, Oktawia, Kornelia, Aniela, Lea, Leandra, Nikandra Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Gaja i ... 19.06.10, 18:17 Hmm. Gaja dla mnie imię piękne, a inne: Gracja - bardzo pretensjonalne Greta - dla mnie strasznie niemieckie czy może szwedzkie, twarde, nieładne. Galia - Galia?? Kojarzy mi się z a) Balia b) "Galia est omnis.... - czyli: pl.wikipedia.org/wiki/Galia Gala - jaka gala? Oskarowa? (Owszem, Gala to zdrobnienie od Galiny, ale po polsku wg mnie kompletnie nie działa) Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Gaja i ... 20.06.10, 00:28 Dlaczego już na starcie chcesz sobie zażartować z dzieci? Proponuję: Gaja i Ariadna Gaja i Cecylia Gaja i Flawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: Gaja i Greta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.10, 08:04 Gaja i Gracja- fajnie, choc moze zamiast Gracji - Gracjana Gaja i Greta- super! Gaja i Galia- drugie imie chyba za bradzo wymyslne Gaja i Gala- nie, rymuje sie , poza tym Gala za bardzo wymyslne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Gaja i ... IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.10, 16:03 Gaja i Gracja lub Gaja i Greta Gala czy tam Galia odpada. Jest zdecydowanie zbyt podobne. A tak w ogole to proponowalabym imie na inna litere np Gaja i Eliza Gaja i Stella Gaja i Laura Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gaja i ... 21.06.10, 01:01 Z nich czterech, jeśli już, to tylko i wyłacznie Gracja, ale na Waszym miejscu mocno bym się zastanowiła, czy na pewno chcecie nadać aż tak podobne imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Gaja i ... 21.06.10, 09:35 Pomysł z podobnymi imionami jest zwyczajnie niepraktyczny. Gaja i Gabriela może, jak już chcecie na tę samą literę? (już się cieszcie na podpisywanie inicjałami rzeczy w przedszkolu itp. utrudnienia). Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: Gaja i ... 21.06.10, 13:23 nie jestem w stanie pomóc przy wyborze spośród podanych przez Ciebie zestawów. masakra po prostu. Imię Gaja b.ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Gaja i ... 21.06.10, 17:38 Z tych zestawów do zaakceptowania brzmieniowo wydaje mi się Gaja i Greta, ale nie podoba mi się różna etymologia tych imion. Proponuję jeszcze: Flora Gemma Dalia Diana Olga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka Re: Gaja i ... IP: *.ip.netia.com.pl 24.06.10, 16:30 Uważam że Gaja i Zoja byłoby ładnym połączeniem. Poza tym, że podobne to jednak ciut różne. Gaja to Ziemia, Zoja znaczy Życie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Gaja i ... 24.06.10, 22:24 Gość portalu: Myszka napisał(a): > Uważam że Gaja i Zoja byłoby ładnym połączeniem. > Poza tym, że podobne to jednak ciut różne. > Gaja to Ziemia, Zoja znaczy Życie. > O to, to ! I jeszcze proponuje Gaja i Maja. Co za problem, przecież mają być podobne. Te są przecież "ciut różne" - zmienia się jedna literka. Albo Gaja i Gajana ! Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Gaja i ... 24.06.10, 22:21 Mają być podobne? I jeszcze pewnie takie same ubranka? Ludzie ... To będą dwie odrębne istotki, wystarczy, że podobne do siebie fizycznie. Nie róbcie z nich na siłę klonów! Tyle mam do powiedzenia w tym temacie. A zestaw? Żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
gondziakoja Re: Gaja i ... 27.06.10, 20:44 Te zestawy całkowicie odpadają Nie mogą być aż tak bardzo podobne! A może Gaja i Zoja, chyba już brzmi lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Gaja i ... 27.06.10, 21:05 Żaden z zestawów nie jest do zaakceptowania. Proponuję Gaja i Eunika Gaja i Stella Gaja i Aurora Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Gaja i ... 27.06.10, 21:29 ??? jesli już naprawdę musisz to Gaja i Greta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marianna Re: Gaja i ... IP: *.chello.pl 30.06.10, 21:44 Bliźniaczki już na świecie Wybrałam zestaw : Gaja i Zoja. Najbardziej przypadł mi do gustu Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ilka114 Re: Gaja i ... 03.07.10, 22:44 Galia i Gala? Przepraszam, ale dla mnie są okropne. Odpowiedz Link Zgłoś