Gość: Asia IP: 77.236.0.* 15.08.10, 21:49 Moja lista: Gabriela Hanna Helena Liliana Maja Magdalena Maria Matylda (jakie zdrobnienia dla małej Matyldy??) Milena Aktualnie najbardziej Milenka, ale rodzina kręci nosem, co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emma Re: siostra Marty IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.10, 22:09 Hanna albo Matylda. Mileny nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: siostra Marty 15.08.10, 22:13 Milena ładna, ale wg mnie do Marty zupełnie nie pasuje. Liliana, Gabriela - OK Helena, Hanna - ładne, i bardzo pasują. Maja, Magdalena - o wiele za popularne. Maria - za podobne, i za bardzo biblijne (M i M, siostry Łazarza,) Matylda - OK, stylem nie za bardzo pasuje. > Matylda (jakie zdrobnienia dla małej Matyldy??) forum.gazeta.pl/forum/w,12924,24450879,49684133,Re_Zdrobnienie_dla_Matyldy.html forum.gazeta.pl/forum/w,12924,41402018,41402018,MATYLDA_jakie_zdrobnienia_.html forum.gazeta.pl/forum/w,12924,44461230,44461230,MATYLDA_zdrobnienia.html Jeszcze moje sugestie: Melania, Michalina, Małgorzata (lubię rodzeństwo na tą samą literę) Barbara, Agata, Klara, Dorota, Daria, Olga Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: siostra Marty 15.08.10, 22:21 Milena to ładne imię Gabriela - ok, ale jak dla mnie bez zachwytu, Hanna - jak dla mnie za "cukierkowata" Helena - sama nie wiem.. kiedyś mi się nie podobało, ale zaczynam się do niego powoli przekonywać Liliana - ładne Maja - zbyt popularna Magdalena - ładne Maria - nie przepadam Matylda - ok Milena - również ok Podsumowując podobają mi się: Liliana, Milena, Helena, Magdalena, Matylda Resztę bym odrzuciła Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: siostra Marty 15.08.10, 22:33 Gabriela - średnio mi się podoba Hanna - jest teraz ogromnie popularna Helena - podoba mi się Liliana - jedno z moich ulubionych Maja - szczyty popularności... dla mnie ok tylko dla małej dziewczynki, dla dorosłej kobiety nie Magdalena - jest dla mnie zbyt osłuchana, nie dostrzegam w tym imieniu żadnego uroku Maria - popularna wśród dorosłych kobiet i małych dziewczynek też, zresztą Marta i Maria to zbyt podobnie jak dla mnie Matylda - podoba mi się, zdrobnienia proponuję Matysia, Tysia Milena - niezbyt mi się podoba Podsumowując: Wybrałabym Lilianę, na drugim miejscu Helena i Matylda. Od siebie dorzucam Laurę, Kornelię, Anielę, Idę/Idalię, Malwinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: siostra Marty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 22:45 A czy ktoś Cie prosił o dorzucanie czegoś od siebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: siostra Marty 15.08.10, 22:28 tak biblijnie to pasuje Maria a pierwsza moja mysl na temat siostry dla Marty - to przyszla mi do glowy Agata (ale nie ma jej na Twojej liscie a z Twojej listy to postawilabym na Helene Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: siostra Marty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 22:48 Lubię imię Milena więc jestem za, choć jakoś idealnie do Marty to nie pasuje, ale czy musi? Ważne, że nie jest totalnie z innej bajki. Wybierzcie imię, które najbardziej Wam się podoba, a na rodzinę się nie oglądajcie, bo to Wasze dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: siostra Marty 15.08.10, 23:03 Na nie: Maja - zbyt popularna Magdalena - Marta i Magda są zbyt podobne Ewentualnie: Liliana Milena Maria Gabriela Na tak: Hanna - bardzo lubię to imię, ale jest popularna Helena Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: siostra Marty 15.08.10, 23:13 mnie się Milena nie podoba, ale jeśli Wam podoba się najbardziej, to zignorujcie kręcenie nosem rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: siostra Marty 16.08.10, 00:20 Milena - bardzo mi się nie podoba Maja - nie podoba mi się, jest bardzo popularna (na drugim miejscu wśród imion żeńskich), w moim odczuciu brzmi zdrobnieniowo i niepoważnie (dla małej dziewczynki jest ok, dla dorosłej kobiety nie) Matylda - niezbyt mi się podoba, poza tym ciężko ze zdrobnieniami Gabriela - zawsze mi się podobało to imię Hanna- jest ok, chociaż ja osobiście wolę Anię Helena - podoba mi się Liliana- jw. Magdalena - bardzo mi się podoba Maria - ładne imię, ktoś tu pisał, że zbyt podobne do Marty, ale przecież Maria i tak na co dzień będzie pewnie Marysią. A może spodoba Ci się Marianna? Poza tym zaproponuję jeszcze: Ewa, Laura, Łucja, Marcelina, Aniela, Ksenia, Emilia Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: siostra Marty 16.08.10, 14:35 Hanna cukierkowata? To raczej Milena tak brzmi. Milena-raczej nie-sezonowość, coraz większa popularność i właśnie "cukierkowość" Maja-nie, bo za popularne Matylda-tak, tak, tak! Hanna-w porządku, ale coraz popularniejsza Gabriela-nie lubię Helena-podoba mi się Liliana-bardzo ładne Magdalena-Magda może się mylić z Martą Maria-nie, bo z Martą to za dużo Wybrałabym Matyldę Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: siostra Marty 16.08.10, 00:40 * Gabriela - osobiście nie przepadam, ale generalnie nie jest to zła propozycja * Hanna, Maja - zbyt popularne; inna sprawa, że Maja mi się zupełnie nie podoba * Helena, Maria - oba ładne, ale coraz częściej słyszy się o Helenkach (Marysia zresztą też popularna), co mnie by osobiście przeszkadzało; poza tym średnio pasują do Marty, ale może Tobie to akurat nie przeszkadza * Liliana - też ładnie, ale z Martą mi nijak nie gra * Magdalena - lubię Magdę, ale nie pasuje mi do Marty; pamiętam ze szkoły, że zawsze był kłopot, bo nigdy nie było wiadomo, czy nauczycielka woła Magdę czy Martę; uważam, że są zbyt podobne jak na imiona dla sióstr * Matylda - nie przepadam za nią, podobnie jak za Gabrielą; chyba całkiem fajnie pasuje do Marty; mała Matylda byłaby dla mnie : Matysia, Mati, Tylda, Tysia, Matinka, Matylka itd. * Milena - odbieram ją pretensjonalnie; ale jeśli Wam się podoba, to nadawajcie i nie oglądajcie się na rodzinę - w końcu to Wasze dziecko Z Twoich propozycji wybierałabym między Gabrielą a Matyldą, z naciskiem jednak na to pierwsze. Sama zaproponuję Ci : Weronika, Katarzyna, Emilia, Dominika, Joanna, Daria, Michalina, Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: siostra Marty 16.08.10, 09:12 Jeśli podoba Wam się Milena,to nie widzę przeszkód,żeby wybrać to imię.Jest ok i nawet do Marty pasuje. z podanych przez Ciebie odrzuciłabym Magdalenę,bo sama pamiętam z dzieciństwa jak mylili i mówili do mnie Marta zamiast Magda. Odrzuciłabym Maję,bo jest bardzo popularna a poza tym nie podoba mi się to imię. wybrałabym Gabrielę albo Hannę. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: siostra Marty 16.08.10, 10:37 Odrzuciłabym Maję (popularność) i Marię (siostry Maria i Marta już były). Poza tym nie lubię Magdaleny, więc dla mnie też na nie. Milena jest całkiem w porządku i uważam, że jak najbardziej pasuje do Marty. Ja jednak stawiałabym na Helenę. Z wymienionych przez inne forumki spodobała mi się Dorota. A może Bogna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Dziękuję IP: 77.236.0.* 16.08.10, 19:25 Dziękuję dziewczyny, bardzo mi pomogłyście, pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dziękuję 17.08.10, 16:57 I ja jestem ciekawa, które imię wybraliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Dziękuję - wybór :) IP: 77.236.0.* 17.08.10, 19:41 Dzięki Waszym podpowiedziom zdecydowanie odrzuciłam Maję, dużo "głosów" dostała Helenka, która bardzo mi się podobała, ale Helena brzmi zbyt poważnie, no i Hela... W pierwszej trójce zostały Milenka, Lilka i Gabrysia. Myślę, że jednak będzie Milenka, pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dziękuję - wybór :) 17.08.10, 20:04 Gość portalu: Asia napisał(a): > Helenka, która bardzo mi się podobała, ale Helena brzmi zbyt poważnie No ale Helena przecież całe życie dzieckiem nie będzie Myślę, że jednak bę > dzie Milenka, pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za pomoc. Czyli postawiłaś na swoim, wbrew rodzinie. I dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania3 Re: siostra Marty IP: *.washdc.east.verizon.net 16.08.10, 19:41 Gabriela- nie bardzo Hanna- nie Helena- tak Liliana- bardzo mi się podoba Maja- moze być Magdalena- moze być Maria- moze być Matylda- bardzo mi się podoba Milena- nie bardzo Najbardziej mi się podobają: Helena, Liliana, Maja i Matylda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: siostra Marty IP: *.xdsl.centertel.pl 19.08.10, 17:20 Wybrałabym Gabrielę, Lilianę lub Matyldę Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: siostra Marty 19.08.10, 23:47 Jestem za Matyldą - o ile jeszcze mogę za nią być Odpowiedz Link Zgłoś