donmari-2 20.09.10, 17:50 Wiele aktualnie popularnych imion spopularyzowały być może polskie seriale, np. Amelia, Zofia,Lena, obecny hit imienniczy czyli Julia a ostatnio rodzi się coraz więcej Barbar. Jednak ciekawi mnie, co spopularyzowało Wiktorię. Kilkanaście lat temu emitowany był serial "Matki, żony i kochanki". Jedna z jego bohaterek grana przez. A. Romantowską była właśnie Wiktorią i tak sobię pomyślkałam, że wysyp Wiktorii może być winą serialu. A Wy, Dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czekolada85 Re: Skąd popularność Wiktorii? 20.09.10, 18:02 A ja myślę że to za sprawą Wiktorii z zespołu SPICE GIRLS Pamiętam byłam wtedy w podstawówce, moim koleżanką i mi również tak strasznie to imię się podobało. A potem zaczęły pojawiać się malutkie Wiktorie. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Skąd popularność Wiktorii? 20.09.10, 18:32 wszystkie powyzsze teorie moga byc prawdziwe, ja uwazam, ze przyszla moda na imiona "retro" typu Jan, Franciszek, wiec i Wiktorie wyciagnieto z lamusa.... 10lat temu kiedy kolezanka brala slub-mowila,ze marzy jej sie dla corki imię Wiktoria po ukochanej babci, ale nie byla pewna, czy starczy jej odwagi, by nadac takie nietypowe imie obecnie jej Wiktoria ma 8 lat i nikt nie uwaza, ze imie jest "stare", "babciowe", "wydumane", "dziwne" z racji wzrostu nadawalnosci w wersji zenskiej i meskiej wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Skąd popularność Wiktorii? 20.09.10, 18:40 Ja także uważam, że to przez modę na imiona "retro". Tak samo jak Julia (nie wierzę w teorie, że jest to imię "poserialowe"). Poza tym może trochę częściej zaczęto mówić o Beckhamowej? Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Skąd popularność Wiktorii? 20.09.10, 18:59 Bo to ładne imię?? a poza tym oznacza zwycięstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Skąd popularność Wiktorii? IP: *.warszawa.mm.pl 21.09.10, 18:57 Wiktoria faktycznie może ze względu znaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
bluejanet Re: Skąd popularność Wiktorii? 21.09.10, 20:07 Nie wiem, ile Plebania juz leci w telewizji, ale jedna Wiktoria byla tym zainspirowana w serialu mowili na nia Wiki. Wymien sie ze mna polskimi ksiazkami Wrażenia z lektury Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Skąd popularność Wiktorii? 21.09.10, 21:41 Ale ta "Wiki" była, wbrew zdrobnieniu, Weroniką Odpowiedz Link Zgłoś
bluejanet Re: Skąd popularność Wiktorii? 22.09.10, 09:58 aha, to moze rodzice slyszeli, ze w serialu zdrabniaja do Wiki i zalozyli, ze to od Wiktorii, zdrobnienei im sie spodobalo, Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 off 22.09.11, 20:17 donmari-2 napisała: > a ostatnio rodzi się cor > az więcej Barbar. to, że moje jedna, w dodatku za granica.... żartuje oczywiscie Przyznam, że jestem tym zdziwiona, bo i skąd to imie mogło sie zrobic popularne Odpowiedz Link Zgłoś