Dodaj do ulubionych

Skąd popularność Wiktorii?

20.09.10, 17:50
Wiele aktualnie popularnych imion spopularyzowały być może polskie seriale, np. Amelia, Zofia,Lena, obecny hit imienniczy czyli Julia a ostatnio rodzi się coraz więcej Barbar. Jednak ciekawi mnie, co spopularyzowało Wiktorię. Kilkanaście lat temu emitowany był serial "Matki, żony i kochanki". Jedna z jego bohaterek grana przez. A. Romantowską była właśnie Wiktorią i tak sobię pomyślkałam, że wysyp Wiktorii może być winą serialu. A Wy, Dziewczyny?
Obserwuj wątek
    • czekolada85 Re: Skąd popularność Wiktorii? 20.09.10, 18:02
      A ja myślę że to za sprawą Wiktorii z zespołu SPICE GIRLS wink
      Pamiętam byłam wtedy w podstawówce, moim koleżanką i mi również tak strasznie to imię się podobało. A potem zaczęły pojawiać się malutkie Wiktorie.
    • wyczyny Re: Skąd popularność Wiktorii? 20.09.10, 18:32
      wszystkie powyzsze teorie moga byc prawdziwe, ja uwazam, ze przyszla moda na imiona "retro" typu Jan, Franciszek, wiec i Wiktorie wyciagnieto z lamusa....
      10lat temu kiedy kolezanka brala slub-mowila,ze marzy jej sie dla corki imię Wiktoria po ukochanej babci, ale nie byla pewna, czy starczy jej odwagi, by nadac takie nietypowe imie wink
      obecnie jej Wiktoria ma 8 lat i nikt nie uwaza, ze imie jest "stare", "babciowe", "wydumane", "dziwne" z racji wzrostu nadawalnosci w wersji zenskiej i meskiej wlasnie
    • dalenia Re: Skąd popularność Wiktorii? 20.09.10, 18:40
      Ja także uważam, że to przez modę na imiona "retro". Tak samo jak Julia (nie wierzę w teorie, że jest to imię "poserialowe"). Poza tym może trochę częściej zaczęto mówić o Beckhamowej?
    • luska.s Re: Skąd popularność Wiktorii? 20.09.10, 18:59
      Bo to ładne imię??
      a poza tym oznacza zwycięstwo
      • Gość: Gosia Re: Skąd popularność Wiktorii? IP: *.warszawa.mm.pl 21.09.10, 18:57
        Wiktoria faktycznie może ze względu znaczenia...
    • bluejanet Re: Skąd popularność Wiktorii? 21.09.10, 20:07
      Nie wiem, ile Plebania juz leci w telewizji, ale jedna Wiktoria byla tym zainspirowana wink w serialu mowili na nia Wiki.

Wymien sie ze mna polskimi ksiazkami

Wrażenia z lektury
      • donmari-2 Re: Skąd popularność Wiktorii? 21.09.10, 21:41
        Ale ta "Wiki" była, wbrew zdrobnieniu, Weroniką
        • bluejanet Re: Skąd popularność Wiktorii? 22.09.10, 09:58
          aha,
          to moze rodzice slyszeli, ze w serialu zdrabniaja do Wiki i zalozyli, ze to od Wiktorii,
          zdrobnienei im sie spodobalo,
    • kamelia04.08.2007 off 22.09.11, 20:17
      donmari-2 napisała:

> a ostatnio rodzi się cor
      > az więcej Barbar.

to, że moje jedna, w dodatku za granica....
      żartuje oczywiscie

Przyznam, że jestem tym zdziwiona, bo i skąd to imie mogło sie zrobic popularne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.