s-y-l-l-a Re: ***Aleksander*** 31.03.04, 12:55 jestem ciekawa co sądzicie o tym imieniu i jak nazywacie swoich aleksandrów? my na naszego wołamy olo, rzadziej aleks.... Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: ***Aleksander*** 01.04.04, 09:31 Czesc ! ja jako Aleksandra,mam sentyment do tego imienia.Jak bym miala synka o tym imieniu wolalabym chybale,Olek ,ale ja mieszkam w Niemczech i tu nie podoba mi sie to imie bo jedynie mowi sie ALEX obojetnie czy dziewczyna czy chlopak.Ale ja pozostalam twarda i prawie wszyscy mowia na mnie OLa alboULLA brrr.(niemiecki akcent)nie idzie nic zrobic,a oficjalnie Aleksandra.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: ***Aleksander*** 01.04.04, 10:13 Poznalam kiedys jednego Aleksandra, chlopaka w moim wieku. Chcial, zeby go nazywac- Alek. Sama nie wiem, ktore fajniejsze Alek, czy Olek... Zawsze jest wybor, chociaz nowo poznani ludzie beda sie pytac, jak sie zwracac Olek, czy Alek. Odpowiedz Link Zgłoś
daaisy1 Olo 03.06.04, 00:28 Mam synka Aleksandra (29.07.2003) nazywamy go Olo, Lolo, Fasoloalbo Oluś pozdrawiam Edytka mama Olusia Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: ***Aleksander*** 07.06.04, 12:51 Mój syn ogólnie przez wszystkich nazywany jest Alek, nawet tak jest zapisany w przedszkolu, aby nikt nie nazywał go Olek A jeżeli chodzi o to jak na niego mówimy to bardzo różnie, jest tak wiele możliwości... On sam najbardziej lubi jak mówi się do niego Aluś, babcia nazywa go Aleczek, czasem wołamy Aleks, Aleksiej, Sasza, Aleko, Sandro, Leksik i jeszcze mnóstwo innych przekształceń pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś