aneladgam 18.11.10, 11:55 tak się przedstawia mój dwuipółletni uczeń cudne, nie? niedługo pewnie już będzie wymawiał poprawnie, a mnie będzie szkoda, że takie śliczne "zdrobnienie" się zmarnuje. obawiam się tylko, czy wszystkich Kacprów odruchowo nie zacznę tak nazywać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Kapsel 18.11.10, 13:46 aneladgam napisała: > dwuipółletni uczeń O Matko... Kapsel fajny Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Kapsel 18.11.10, 14:07 moja 3 latka tak mówi o koledze z przedszkola. chociaż już chyba się nauczyła mówić Kacper Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Kapsel 18.11.10, 22:02 O, od razu jakoś tak lepiej spojrzałam na to imię Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: Kapsel 19.11.10, 21:02 Kapsel super A żal Kapsla będzie. Moja córka w wieku 1,5 - 2 lat mówiła na swojego brata Frania - Fałon . Niestety się zestarzała i poszło to do lamusa A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanusia Re: Kapsel IP: *.173.2.195.tesatnet.pl 19.11.10, 22:43 Kapsel brzmi bosko! Aż żal, że kiedyś odleci w niepamięć. Dzieciaki tak fajnie zdrabniają imiona, nazwy, my byśmy pewnie na to nie wpadli. Moja dwuletnia córa na brata Andresa woła Atiś, ze mnie "mamusi" zrobiła nanusię, i choć już wszystko wymawia poprawnie, to Atiś i nanusia zostały w użyciu na co dzień. I tylko Atiś się czasem wkurza, jak młodej się przy kumplach wyrwie Odpowiedz Link Zgłoś
konarkamarka Re: Kapsel 22.11.10, 20:51 Aneladgam dziękuję! Wreszcie wiem o kim mój 3-letni synek ciągle opowiada po powrocie z przedszkola. A ja myślałam, że to takie nazwisko... Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: Kapsel 22.11.10, 21:43 u mnie w rodzinie Kacperek tez jest Kapselkiem wiec przyzwyczajona jestem do tej formy xD a śliczna jest Odpowiedz Link Zgłoś