IP: 46.112.98.* 07.12.10, 16:09

1. zuzanna i lena.....
co ci ludzie sie tak uparli na ta lene.
wedlug mnie (zaznaczam - wg mnie)
imiona powinny byc bardziej zblizone do siebie.
zuzanna + julianna (czyz nie lepiej - zuzka i julka )
lena + pola
lena + nina
a dalej isc tym tropem...... helena i janina ( lena i nina) dla mnie osobiscie strzal w 10 - bylby.
a co wy o tym sadzicie?
imiona dla blizniakow razej "z tej samej beczki"?
Obserwuj wątek
    • dalenia Re: blizniaki 07.12.10, 19:07
      Już wolałabym mieć w domu Zuzannę i Lenę, niż Zuzannę i Juliannę.

Uważam, że imiona dla rodzeństw powinny być inne, niepodobne do siebie. Szczególnie dla bliźniąt - one i tak przez całe życie będą kojarzone jako jedność, więc po co to jeszcze bardziej podkreślać?
      • an_o Re: blizniaki 07.12.10, 19:27
        Bardzo zblizone imiona dla blizniat to taka sama glupota, jak ubieranie blizniat jednojajowych w takie same ubranka. Zero orginalnosci, wtlaczanie dzieci w jakies chore schematy i zapominanie, ze sa one indywidualnosciami i odrebnymi jednostkami.
    • Gość: niki Re: blizniaki IP: *.public.hu-berlin.de 07.12.10, 19:58
      Zuzanna i Lena to naprawde nie jest jakis bardzo zly zestaw - jak dla mnie troche zbyt popularny po prostu. Wcale nie uwazam, ze bliznieta powinny dostawac imiona "do pary". Oczywiscie - Nikola i Helena, na przyklad, bylyby juz pewnym ekstremum (nie tylko w przypadku blizniat) - tak samo jak Kewin i Antoni - ale Lena i Zuzia w ogole mnie nie raza.
    • lazurja1 Re: blizniaki 08.12.10, 00:34
      Ja bym wybrała Lenę i Liwię , Lenę i Lilianę lub Lenę i Lidię ,imię Lena podoba mi śię jako jedyne z modnych. Ale podobało mi się jeszcze kilka lat przed popularnością gdy było bardzo rzadko nadawane .
    • paula.anna Re: blizniaki 08.12.10, 11:20
      ja nie nazwałabym bliźniąt podobnymi imionami.
      zresztą dla mnie imiona to nie puzzle wink

z Twoich przykładów podoba mi sie Helena i Janina, ale zdrabniane do heli i janki a nie do obrzydłych mi już leny i niny
      zuzanna i julianna zdecydowanie nie! anie razem, anie osobno wink
      lena i pola, czy razem czy osobno, jako imiona nie zdrobnienia- NIE
    • quasi.modo Re: blizniaki 08.12.10, 14:59
      Nie podonają mi się te imiona a zwłaszcza Lena.
      Ale nie uważam, żeby imiona dla bliźniąt miały być podobne. Zresztą pewnie było tak, że dla jednej dziewczynki wybrał tatuś a dla drugiej mamusia.
      • uwierz_mirando Re: blizniaki 08.12.10, 20:08
        Zuzanna + Julianna - wielkie nie! Po pierwsze - bo jedno bardzo popularne, a drugie rzadkie. Któreś z dzieci potem byłoby z tego niezadowolone. A poza tym imiona się rymują uncertain W życiu nie nadałabym rodzeństwu podobnie brzmiących imion.
        Lena + Pola = pasują do siebie, obydwa zdrobnieniowe
        Lena + Nina = jak wyżej
        Za to Helena i Janina tworzą bardzo zgrany duet, w pełnych formach właśnie.
    • ilka114 Re: blizniaki 11.12.10, 16:39
      Taa, a może Hanna i Anna?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.