abiela 19.04.04, 11:37 A co powiecie na to imie? Wydaje mi sie, ze w PL jest raczej zapomniane, podczas gdy zagranica dosc czetso nadawane, oczywiscie jako Valerie itp. Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: Waleria 19.04.04, 22:28 Znalam tylko jedna Walerie. Byla to wspaniala kobieta, jednak chronicznie nie lubila swojego imienia. I nawet na nagrobku nie ma napisane Waleria, tylko Wala. Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Waleria 23.04.04, 00:02 szczekuszka napisała: > Znalam tylko jedna Walerie. Byla to wspaniala kobieta, jednak chronicznie nie > lubila swojego imienia. I nawet na nagrobku nie ma napisane Waleria, tylko Wala > . A ja miałam ukochaną Ciocię Walę. Wala to zdrobnienie od Walerii, ale jesli już, to mimo wszystko wolę imię w pełnym brzmieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Waleria 23.04.04, 02:59 Imie niczego sobie, ale mialam nauczycielke w podstawowce o tym imieniu Pani Walerka , raczej milo mi sie nie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re:moja babcia miala na imie Waleria... 23.04.04, 14:09 i byla cudowna kobieta a teraz moja kuzynka tak nazwala swoja corcie. Bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Waleria 23.04.04, 15:15 Czesc ! Moja babcia tez miala na imie Waleria .W Polsce chyba nie odwazylabym dac coreczce tak na imie ,ale w wersji WALERIE brzmi cudownie.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś