Gość: Baś IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.11, 21:23 Co myślicie o tym imieniu? Ja jestem w nim zakochana. Przeglądałam gazetową listę rzadko nadawanych imion i aż się zdziwiłam że Waleria się tam znajduje (4 nadania). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
domi_33 Re: Waleria 20.06.11, 21:44 ma swój nieodparty urok. podoba mi się, ale i tak pewnie u męża było by spalone w związku z tym, że do waleriany podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: Waleria 20.06.11, 22:11 śliczne, szkoda że jest ta głupia piosenka o pannie walerci Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Waleria 20.06.11, 22:46 Bardzo mi się podoba. Dla przyszłego synka poważnie rozważam Walerego. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Waleria 20.06.11, 23:29 Bardzo mi się podoba, podobnie jak Walentyna i Walenty (Walery trochę mniej). Ale odstraszają mnie zdrobnienia Wala, Walek. Odpowiedz Link Zgłoś
grecka_pszczola Re: Waleria 21.06.11, 00:08 Uwielbiam Walerię! Jest wysoko na mojej liście, szkoda, że znaczenie niezbyt mi odpowiada. Zdrobnienia Wala i Walka ubóstwiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Waleria 21.06.11, 00:18 Mam do tego imienia olbrzymi sentyment, ze względu na ukochaną starszą panią - członka rodziny. Mogłabym je nadac córce, zwłaszcza na drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Waleria 21.06.11, 10:47 imię ładne, ale jest pewna biesiadna piosenka: "Panno Walerciu włożę ci...." - to mnie zniechęca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Waleria IP: *.centertel.pl 21.06.11, 11:11 mnie się bardzo podoba, niestety przez tą piosenkę mąż jest stanowczo na nie Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Waleria 21.06.11, 16:58 UWIELBIAM! No po prostu kocham Walerię! Jeśli będę miała dwie córki, to druga być może zostanie Walerką (pierwsza będzie moją ukochaną Józefiną). Mam nadzieję, że nie zyska na popularności, jak większość imion, w których się zakochuję Odpowiedz Link Zgłoś
sadzik81 Re: Waleria 21.06.11, 17:16 Wedlug mnie okropne imie,ale to tylko wedlug mnie. Pisenka ,piosenka bardziej te imie kojarzy mi sie z kropelkami. Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: Waleria 21.06.11, 18:34 Dosc popularne imie tutaj, gdzie mieszkam, w formie Valeria. Zdrabniaja ja do Vale, co kiepsko brzmi po polsku niestety, ale tutaj nie ma takiego negatywnego wydzwieku. Nie zachwyca mnie jakos szczegolnie, ale tez nie odrzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Waleria 21.06.11, 20:25 Podoba mi się, zdrabniałabym Walerka, Walercia. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Waleria 22.06.11, 11:12 Uwielbiam to imię .Moja prababcia się tak nazywała , i mówiono do niej ,,Walerka " . Zdrobnienie Wala jednak zbytnio do mnie nie przemawia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Waleria IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.11, 14:57 Zupełnie mi się nie podoba... moim zdaniem jest brzydkie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baś Re: Waleria IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.11, 15:36 Do mnie w ogóle zdrobnienia nie przemawiają, ale Waleria no to po prostu cudo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurp Re: Waleria IP: *.jmdi.pl 25.06.11, 16:38 nazwę tak córkę jeśli kiedykolwiek ją powiję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratunku_tygrys Re: Waleria IP: *.devs.futuro.pl 30.06.11, 13:50 Chrześniaczka mojej siostry ma tak na imię, podoba mi się to imię Odpowiedz Link Zgłoś
polonica7 Re: Waleria 30.06.11, 16:40 kojarzy mi się z walerianą a zdrobnienie "Walercia" mnie dobija. Odpowiedz Link Zgłoś
echo1111 Re: Waleria 06.07.11, 10:20 Moja prababcia miała na imię Waleria. Trudno mi się zdecydować czy je lubię. Polecam ksiązkę pt Odpowiadać nie mogę - bohaterką jest Waleria która nie lubiła swojego imienia...do pewnego czasu Odpowiedz Link Zgłoś