Dodaj do ulubionych

serdeczna prosba

30.06.11, 14:32
Witajcie!
Bardzo Was prosze nie obrazcie sie! bo... chodzi o imie dla pieska .. wiem, wiem, nie tutaj, tu sa imiona dzieci... tylko ... nigdzie nie ma tak bogatego spisu imion jak u Was, i nigdzie tak glebokiego zainteresowania nazewnictwem. Jezeli mozecie podrzuccie mi prosze krotkie imiona zenskie dla malej dlugowlosej jamniczki, kremowej z ciemnymi pasemkami to bede wdzieczna. Nie musi byc prawdziwe imie, ale musi dzialac w polski-angielskim srodowisku..... Wstepnie byla Petunia, teraz szukamy czegos krotszego, zabawnego, gry slow moze?
Z gory dziekuje za pomoc, rowniez za linki do moze bardziej odpowiednich stron...
Milego dnia wszystkim...
Obserwuj wątek
    • dalenia Re: serdeczna prosba 30.06.11, 14:44
      Wybieraliśmy już kiedyś imię dla pieska smile Ja przyznam, że kompletnie się na tym nie znam - sama miała swego czasu ogromny problem z imieniem dla mojego kundla. Nie pomogę więc chyba ...

Może zerknij tutaj - są tam imiona w różnych językach, może coś wpadnie Ci w oko.
      • uwierz_mirando Re: serdeczna prośba 30.06.11, 16:15
        Blanka, Emma, Flawia, Laura, Lea, Zoja
      • werciak_1 Re: serdeczna prosba 06.07.11, 13:58
        moze EDI! jesli to piesek
    • Gość: kana Re: serdeczna prosba IP: *.centertel.pl 30.06.11, 16:45
      Może Inka albo Mokka?
    • wyczyny Re: serdeczna prosba 30.06.11, 21:03
      może Kiki, Andzia, Kora, Lu, Malwa, Dalia, Lola, Lili, Miłka, Alga, Dina, Gaga, Doda
    • magdmaz Re: serdeczna prosba 01.07.11, 09:28
      Moja córka nazywa swoje psiaki (pluszaki smile Toffi i Carmel. Toffi jest dziewczynką.
    • wyczyny Re: serdeczna prosba 01.07.11, 09:35
      jeszcze przyszła mi do głowy taka patriotyczne propozycje: Sawa, Nike smile
    • cynta Re: serdeczna prosba 01.07.11, 13:31
      Dzieki!
      Ciagle nie moge znalezc nic dosc oryginalnego. Wczoraj trafilam na strone z dosc ciekawymi imoinami i wszelkimi ich pisowniami i wpadly mi w oko Lunetta i Liana jako normalne imiona, zabawne dla jamnika. Mnie sie tez podoba Bianka i Bibianna ...
      www.female.pl/ksiega-imion/842/F/
      a to ta strona, ale pewnie znacie... smile
      • Gość: kana Re: serdeczna prosba IP: *.centertel.pl 02.07.11, 12:27
        a może Lamia?? Seksmisja mi się przypomniaławink
    • mama_amelii Re: serdeczna prosba 02.07.11, 21:55
      Moje suczki to: Kiara(z bajki Król Lew),Ksena(księżniczka Xena z Herkulesasmile
    • amsila Re: serdeczna prosba 04.07.11, 21:30
      www.pupile.com/
      może ściągnij imię od kogoś smile
    • cynta Dzieki! 06.07.11, 14:46
      wszystkim... Po burzy mozgu w paru jezykach, doszlismy do wniosku ze ... zostanie pierwotnie wybrane imie: Petunia. Wszystkim sie podoba i jest oryginalne choc troche za dlugie jak na pieska...
      • dalenia Re: Dzieki! 06.07.11, 19:53
        Fajna ta Petunia smile Nie sądzę, że jest za długie. Zresztą, ewentualne zdrobnienia same przyjdą w swoim czasie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.