Dodaj do ulubionych

Ada Gizela

27.10.11, 12:26
Poproszę o głosy. Wczoraj urodziła się dziewczynka. Ma być Adą, na drugie Gizela (po prababci). Bratowa ma problem z Adą. Nazwisko - Zielińska. Wątpliwości dotyczą pełnej formy pierwszego imienia.
Zatem:
Ada Gizela Zielińska
czy
Adriana Gizela Zielińska
Adelajda Gizela Zielińska
Adamina Gizela Zielińska?
Obserwuj wątek
    • aneladgam Re: Ada Gizela 27.10.11, 12:52
      Adriana
      • paula.anna Re: Ada Gizela 27.10.11, 13:03
        Adriana
    • Gość: megi79 Re: Ada Gizela IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 27.10.11, 14:13
      Adriana,ale ładniej Adrianna.Ladnie też Adela.
    • olianka Re: Ada Gizela 27.10.11, 14:50
      Adamina. Zdecydowanie.
      • domi_33 Re: Ada Gizela 27.10.11, 15:19
        ja jestem za Adelą. kocham to imię. pozostałe mnie nie zachwycają.
        • szarrak Re: Ada Gizela 27.10.11, 16:05
          adela gizela? no proszę Cię.

jestem za adrian(n)ą
    • dalenia Re: Ada Gizela 27.10.11, 17:09
      Adelajda! Zdecydowanie smile Ewentualnie jeszcze Adamina. Adrianę bym odrzuciła, bo ma tyle samo sylab, co Gizela i dla mnie ten duet jakoś tak mało melodyjnie brzmi.
      • iwonia2 Re: Ada Gizela 27.10.11, 18:30
        Adrianna zdecydowanie!
    • wyczyny Re: Ada Gizela 27.10.11, 18:51
      Adrianna i Adamina najładniejsze - tylko, że Adrianna z tych raczej "bezpiecznych", a Adamina "odlotowych".
      To już od odwagi bratowej zależy wink
      • domi_33 Re: Ada Gizela 27.10.11, 19:42
        oj a może można nieco babcię przechrzcić smile i np. Adela Gizelda już fajnie. smile
        no nie wiem te pełne wersje mi osobiście się nie podobają. jeśli już to Adelajda, ale chyba nieco za bardzo odjechane. smile
        • uwierz_mirando Re: Ada Gizela 27.10.11, 20:05
          Podoba mi się Adamina, ale Adamina Gizela - moim zdaniem źle to brzmi... Adelajda jest jednym z mniej lubianych przeze mnie imion, brzmi dla mnie groteskowo. Wybrałabym Adriannę.
          • georgia241 Re: Ada Gizela 27.10.11, 21:01
            Ja też mam wrażenie, że najładniejsza jest Adela a drugie imię tutaj wszystko psuje. Nikt nie uznał, że Ada sama w sobie może zostać. Babci nie przechrzczą - to była lekarka, może bardziej znachorka. Bardzo ciekawa osoba w każdym razie.
            Przekazuję, że forum opowiedziało się za Adrianną Gizelą. Brat jutro rejestruje dziecko, więc doniosę, na czym stanęło.
            • georgia241 Re: Ada Gizela 27.10.11, 21:03
              A właśnie - bratowa nie lubi podwójnego n, choć sama ma w imieniu. Zatem na pewno Adriana a nie Adrianna będzie zapisane.
              • ilianna Re: Ada Gizela 27.10.11, 21:55
                Adriana. Ewentualnie Adelajda.
    • gaudencja Re: Ada Gizela 27.10.11, 23:31
      Adelajda, ew. Adamina. Tylko te moim zdaniem brzmią dobrze jako całość. Ada Gizela byłaby IMO nieporozumieinem, a Adriana Zielińska brzmi w moim odczuciu strasznie płasko, zresztą Adriana jest na mojej czarnej liście imion żeńskich i dramatycznie mi się nie podoba sama w sobie.
      • georgia241 Adrianna Gizela 28.10.11, 12:13
        Jednak brat zlekceważył jedno z zaleceń żony. Mają Adriannę Gizelę. Na co dzień i tak będzie po prostu Ada.
        Za to kuzynowi urodziła się Gabriela, bez drugiego imienia do popularnego nazwiska odimiennego.
        • Gość: megi79 Re: Adrianna Gizela IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 28.10.11, 13:16
          Adrianna Gizela-najlepszy zestawsmile
        • dalenia Re: Adrianna Gizela 28.10.11, 16:30
          Nawet nieźle brzmi, choć Adamina czy Adelajda bardziej by mi się podobały. Tak czy siak, pogratuluj bratu i bratowej smile
        • Gość: niki Re: Adrianna Gizela IP: *.public.hu-berlin.de 28.10.11, 21:41
          Nie zdazylam sie wypowiedziec w temacie, jednak uwazam, ze Adrianna to w tym przypadku najlepszy wybor.
          • gaudencja Re: Adrianna Gizela 28.10.11, 21:44
            Myślę, że Adrianna jest o wiele lepsza od Adriany. Żałuję jednak Adelajdy.
            • georgia241 Re: Adrianna Gizela 29.10.11, 12:01
              Adelajdę mogę mieć sama, o ile będę jeszcze miała córkę smile
              Przekazałam gratulację i myślę, że w sumie nieźle wybrali.
              • elegieli54 Re: Adrianna Gizela 29.10.11, 12:43
                Adrianna bardzo fajne imie,gratuluje.Najladniejsze z tych propozycji ktore podalas.
                Jest na mojej liscie do nadania ale chyba przez jedno n.
        • quasi.modo Re: Adrianna Gizela 29.10.11, 10:51
          Na dyskusję się nie załapałam, ale wynik jest jak najberdziej po mojej myśli, zwłaszcza z podwójnym "n".

Adelajda, Adamina i Adela brzmią ładnie, ale w połączeniu z Gizelą robią na mnie zbyt wymyślne wrażenie.
          • simply_z Re: Adrianna Gizela 29.10.11, 21:49
            adamina brzmi jak dopamina
            albo jakis związek chemiczny brrr Ada najlepsze
    • polifonia1983 Re: Ada Gizela 30.10.11, 00:37
      Adelajda Gizela
      Albo Gizela Adelajda
    • polifonia1983 Re: Ada Gizela 30.10.11, 00:38
      Amudena też się zdrabnia do Ady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.