klaudiagr 31.05.04, 15:03 a co sądzicie o imieniu Martynka? Podoba się wam? Czy jest teraz oklepane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tradycja1 Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 31.05.04, 16:26 Mnie sie podoba, bardzo ladne dla dziecka jak i doroslej osoby. Duzy +. Odpowiedz Link Zgłoś
martinka26 Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 31.05.04, 16:44 Ja mam tak właśnie na imię. Kiedy byłam młodsza, dla wszystkich to imię było jakieś kosmiczne, wszyscy ciągle myśleli, że jestem Marta, a Martyna, to coś a'la zdrobnienie od tego imienia ) Ale mimo to baaaardzo lubiłam i do tej pory lubię to imię. Pozdrawiam wszystkie mamy-Martynki, mamy Martynek i w ogóle wszystkich, którzy coś wspólnego z Martynami mają Odpowiedz Link Zgłoś
enko3 Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 03.06.04, 21:06 A ja mam corcie Martynke. Moja pannica ma 10 lat ulanska fantazje, zdolnosci manualne a co za tym idzie zuzyla tony kredek plasteliny i wycinanek.Pamietam jak miala 3 latka narysowala ptaszka i calego go wykleila piorkami z naszych papug .Oczywiscie same je zgubily.No wiec wedlog mnie super imie..) Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 31.05.04, 18:54 klaudiagr napisała: > a co sądzicie o imieniu Martynka? Podoba się wam? Czy jest teraz oklepane? Mi się nigdy nie podobało. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gogi25 Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 01.06.04, 10:00 Mnie bardzo się podoba i już kiedy z mężem planowaliśmy poczęcie dziecka to mieliśmy wybrane imiona dla dzieci. Jeżeli będzie dziewczynka to napewno będzie się nazywać właśnie Martynka, a chłopiec Szymon. Pozdrawiam. Gosia i jej 6 tygodniowy brzuchoś. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_war Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 01.06.04, 12:08 Wydaje mi sie, że to imię staje się coraz popularniejsze, ale na pewno nie jest jeszcze oklepane. Sam znam jedną małą Martynie. Odpowiedz Link Zgłoś
judytak Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 01.06.04, 12:29 mi się kojarzy jedynie z Navratilovą, a ona, no, zbyt kobieca nigdy nie była... pozdrawiam Judyta Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 03.06.04, 10:59 Czesc ! Na poczatku nie podobalo mi sie to imie,moze dlatego ,ze mamusie ktore to imie nadawaly to same zadzierajace nosa paniusie.Ale teraz gdy nie mam kontaktu z tymi paniami juz pare lat,zaczyna mi sie to imie podobac,ale tylko w tej wlasnie polskiej formie MARTYNA.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
pawlogr Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 10.06.04, 14:03 bardzo ładne, zwłaszcza zdrobnienie Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 10.06.04, 14:53 Nigdy mi się nie podobało, brzmi dla mnie jakoś tak "twardo". Dużo bardziej podoba mi się w zagranicznej formie Martina, ale i tak to nie jest "to". Wolę już Martę. Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Marta 10.06.04, 17:56 tawananna napisała: > Nigdy mi się nie podobało, brzmi dla mnie jakoś tak "twardo". Dużo bardziej > podoba mi się w zagranicznej formie Martina, ale i tak to nie jest "to". Wolę > już Martę. Właśnie, Marta. Coraz bardziej mi się podoba. Takie proste i eleganckie. Gdyby nie to, że mam kolejkę imion dla ewentualnych dzieci (których jakoś na razie w drodze nie widać), to na pewno to imię znalazłaby się na mojej krótkiej liście. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Marta 10.06.04, 19:13 Ładne jest, może mnie nie zachwyca, ale jest właśnie takie "proste i eleganckie", idealnie to nazwałaś . No, i na fali mody na obce imiona muszę napisać, że podoba mi się dużo bardziej od Martha ;D. Odpowiedz Link Zgłoś