Dodaj do ulubionych

a co sądzicie o imieniu Martynka?

31.05.04, 15:03
a co sądzicie o imieniu Martynka? Podoba się wam? Czy jest teraz oklepane?
Obserwuj wątek
    • tradycja1 Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 31.05.04, 16:26
      Mnie sie podoba, bardzo ladne dla dziecka jak i doroslej osoby.
      Duzy +.
      • martinka26 Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 31.05.04, 16:44
        Ja mam tak właśnie na imię. Kiedy byłam młodsza, dla wszystkich to imię było
        jakieś kosmiczne, wszyscy ciągle myśleli, że jestem Marta, a Martyna, to coś
        a'la zdrobnienie od tego imienia wink) Ale mimo to baaaardzo lubiłam i do tej
        pory lubię to imię. Pozdrawiam wszystkie mamy-Martynki, mamy Martynek i w ogóle
        wszystkich, którzy coś wspólnego z Martynami mają tongue_out
        • enko3 Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 03.06.04, 21:06
          A ja mam corcie Martynke. Moja pannica ma 10 lat ulanska fantazje, zdolnosci
          manualne a co za tym idzie zuzyla tony kredek plasteliny i wycinanek.Pamietam
          jak miala 3 latka narysowala ptaszka i calego go wykleila piorkami z naszych
          papug .Oczywiscie same je zgubilysmile.No wiec wedlog mnie super imie..smile)
    • boniedydy Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 31.05.04, 18:54
      klaudiagr napisała:

> a co sądzicie o imieniu Martynka? Podoba się wam? Czy jest teraz oklepane?

Mi się nigdy nie podobało.
      pozdrawiam smile
    • gogi25 Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 01.06.04, 10:00
      Mnie bardzo się podoba i już kiedy z mężem planowaliśmy poczęcie dziecka to
      mieliśmy wybrane imiona dla dzieci. Jeżeli będzie dziewczynka to napewno będzie
      się nazywać właśnie Martynka, a chłopiec Szymon. Pozdrawiam. Gosia i jej 6
      tygodniowy brzuchoś.
    • kasia_war Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 01.06.04, 12:08
      Wydaje mi sie, że to imię staje się coraz popularniejsze, ale na pewno nie jest
      jeszcze oklepane. Sam znam jedną małą Martynie.
    • judytak Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 01.06.04, 12:29
      mi się kojarzy jedynie z Navratilovą,
      a ona, no, zbyt kobieca nigdy nie była...

pozdrawiam
      Judyta
    • itsola Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 03.06.04, 10:59
      Czesc !
      Na poczatku nie podobalo mi sie to imie,moze dlatego ,ze mamusie ktore to imie
      nadawaly to same zadzierajace nosa paniusie.Ale teraz gdy nie mam kontaktu z
      tymi paniami juz pare lat,zaczyna mi sie to imie podobac,ale tylko w tej wlasnie
      polskiej formie MARTYNA.Pa Ola
    • pawlogr Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 10.06.04, 14:03
      bardzo ładne, zwłaszcza zdrobnienie
    • tawananna Re: a co sądzicie o imieniu Martynka? 10.06.04, 14:53
      Nigdy mi się nie podobało, brzmi dla mnie jakoś tak "twardo". Dużo bardziej
      podoba mi się w zagranicznej formie Martina, ale i tak to nie jest "to". Wolę
      już Martę.
      • boniedydy Marta 10.06.04, 17:56
        tawananna napisała:

> Nigdy mi się nie podobało, brzmi dla mnie jakoś tak "twardo". Dużo bardziej
        > podoba mi się w zagranicznej formie Martina, ale i tak to nie jest "to". Wolę
        > już Martę.

Właśnie, Marta. Coraz bardziej mi się podoba. Takie proste i eleganckie. Gdyby
        nie to, że mam kolejkę imion dla ewentualnych dzieci (których jakoś na razie w
        drodze nie widać), to na pewno to imię znalazłaby się na mojej krótkiej liście.
        • tawananna Re: Marta 10.06.04, 19:13
          Ładne jest, może mnie nie zachwyca, ale jest właśnie takie "proste i
          eleganckie", idealnie to nazwałaś smile. No, i na fali mody na obce imiona muszę
          napisać, że podoba mi się dużo bardziej od Martha ;D.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.