scarbonka 02.06.04, 10:47 Co myślicie o imieniu Adela, nie Adelajda? Mojemu mężowi się podoba, a ja sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniadm Re: ADELA 02.06.04, 11:02 W zasadzie to imie mi się podoba. Tak się nazywała jedna z sióstr mojej babci, więc kojarzy mi się mocno staroświecko (i wiejsko). Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: ADELA 02.06.04, 11:47 Nie podoba mi sie, skojarzenia hmm z jakas osoba przy kosci. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: ADELA 03.06.04, 10:45 Czesc ! Nie ,do mnie jakos nie przemawia. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: ADELA 04.06.04, 15:46 scarbonka napisała: > Co myślicie o imieniu Adela, nie Adelajda? Mojemu mężowi się podoba, a ja > sama nie wiem. W zasadzie jestem za wskrzeszaniem imion dawno w Polsce nieuzywanych, ale niekoniecznie niemieckich. Jesli już, wybrałabym jakieś imię staropolskie. Adelajda (Adela to już skrót, zdrobnienie od Adelajdy) poza tym zwyczajnie, razem z Adelą, mi się nie podoba. Dla mnie to imię wpasowuje sie w serię np. z Eberhardem, Hildegardą itp. - zostawiłabym je (w Posce) w zapomnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: ADELA 04.06.04, 15:52 Aha, i jeszcze jedno. Przez całe życie będą pytac Waszą córkę, czy nazywa się Adela, czy Adelajda - a to sie naprawdę może sprzykrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś