Dodaj do ulubionych

Ranking ogólnopolski 2011

21.01.12, 03:36
Najczęściej nadawane imiona w 2011 wg MSWiA (za www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79473,10997732,Lena_i_Szymon_rzadza___najczesciej_nadawane_imiona.html ):

dziewczynki:
1. Lena
2. Maja
3. Zuzanna
4. Julia
5. Wiktoria
6. Amelia
7. Aleksandra
8. Oliwia
9. Natalia
10. Zofia
11. Martyna
12. Anna
13. Alicja
14. Emilia
15. Hanna
16. Nikola
17. Marta
18. Gabriela
19. Milena
20. Nadia

chłopcy:
1. Szymon
2. Jakub
3. Filip
4. Kacper
5. Michał
6. Mateusz
7. Bartosz
8. Wojciech
9. Adam
10. Jan
11. Piotr
12. Wiktor
13. Dawid
14. Antoni
15. Igor
16. Mikołaj
17. Karol
18. Aleksander
19. Marcel
20. Kamil
Obserwuj wątek
    • olinininka Re: Ranking ogólnopolski 2011 21.01.12, 09:01
      Od prawi 10 lat królowała Julia, a teraz dopiero 4 miejsce. A Lena pierwsze. Trochę się zdziwiłam, ale przynajmniej coś innego. I ta Marta na 17 miejscu myślałam, że już na dobre odeszła w zapomnienie, a jednak.
      U chłopców też zmiana nie ma już Jakuba na pierwszym, ale jest Szymon. Może i lepiej bo już dość miałam gdy słyszałam Kubusiu do domu, kiedy otwierałam okno. Zdziwiona jestem Karolem, Marcelem i Kamilem (jednak Kamilem bardziej),że są tak wysoko. I Antoni też coraz wyżej.
      • Gość: Marta Re: Ranking ogólnopolski 2011 IP: *.gl.digi.pl 21.01.12, 10:54
        u mnie też zdziwienie, zwłaszcza u dziewczynek cieszy mnie brak Marysi i Antosi u chłopców zaskoczył i ucieszył mnie że tak nisko jest Aleksander czyli moje potencjalne imiona nie w czołówce wink zaskoczyła mnie jeszcze nisko Hania i brak Agaty szkoda że podają tylko pierwszą 20
        • Gość: Justyna Re: Ranking ogólnopolski 2011 IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.12, 13:10
          Podejrzany ten ranking, zwłaszcza Marta tak wysoko jest jakaś mało prawdopodobna.
    • dvoicka Re: Ranking ogólnopolski 2011 21.01.12, 18:06
      rankingu nie kwestionuję, chyba że pochodzi z nieistniejącego już MSWiA wink
      ciekawa jestem liczb - bo Julia i Jakub w poprzednich latach prowadzili jednak zdecydowanie.
      właśnie przejrzałam starsze rankingi. np. Lena w 2008 w ogóle nie załapała się do pierwszej dwudziestki, w 2009 była dziewiąta w 2010 czwarta. czarny koń! ciekawe czy spadać będzie równie szybko?
      mnie osobiście pocieszają "nie aż tak wysokie" miejsca Hanny i Jana wink
      ciekawe też jak różne są trendy w różnych miejscach. mnie np. Karol i Marcel nie dziwią, bo Hania ma po dwóch Karolów i Marcelów w grupie przedszkolnej. a małego Bartosza nie spotkałam od lat. Bartłomieja zresztą też.
      • olianka Re: Ranking ogólnopolski 2011 21.01.12, 18:52
        dvoicka napisała:
        > np. Lena w 2008 w ogóle nie załapała się
        > do pierwszej dwudziestki, w 2009 była dziewiąta w 2010 czwarta. czarny koń! cie
        > kawe czy spadać będzie równie szybko?

Mam nadzieję, że nawet szybciej...
    • ilianna Re: Ranking ogólnopolski 2011 21.01.12, 18:52
      Dla mnie też ten ranking jest jakiś podejrzany... Na stronie MSW jeszcze tego nie ma, a tu na dodatek Wyborcza jako źródło podaje MSWiA. Ale z drugiej strony - chyba by tego nie wymyślili?
      • gaudencja Re: Ranking ogólnopolski 2011 21.01.12, 22:02
        Przypuszczam, że ranking jest prawdziwy, tylko nazwa ministerstwa z poprzedniej rzeczywistości administracyjnej. W zeszłym roku też ranking został powieszony na stronach ministerialnych później, niż gazety go opublikowały. Lena zastraszająco wysoko, dziwi mnie też wysoka pozycja takich, wydawałoby się, już wyszłych z mody imion, jak Kamil.
        • ilianna Re: Ranking ogólnopolski 2011 21.01.12, 23:47
          U dziewczynek najbardziej zdziwiła mnie obecność w pierwszej 20 Marty, miałam wrażenie, że to imię gdzieś tam z Kasiami, Gosiami, Agnieszkami i Monikami będzie się plasowało. Drugie zaskoczenie to Nadia, strasznie ich dużo (ktoś wie, na którym miejscu Nadia była w 2010?). Poza tym dziwi mnie, że w pierwszej dwudziestce nie ma Marii.

U chłopców najbardziej zaskoczyli mnie Kamil i Karol. Nieco też wysokie pozycje Igora i Wiktora. Myślałam, że Antoni będzie w pierwszej 10-tce.
          • dvoicka Re: Ranking ogólnopolski 2011 22.01.12, 12:55
            Nadia w 2009 była na 22 miejscu, za 2010 i 2008 mam tylko pierwszą dwudziestkę, w których Nadii nie ma.
            Maria była w 2008 na 18 miejscu, 2009 na 21, 2010 na 19, więc można przypuszczać, że jest tuż za pierwszą dwudziestką.
            Mnie Wiktor wysoko nie dziwi, Jaś miał trzech Wiktorów w grupie przedszkolnej (słyszę o małych Wiktorach często, bo jakoś tak się składa, że to na ogół niezłe łobuziaki są wink) ale o małym Kamilu nie słyszałam.
            wkleiłabym te starsze dane do porównania, ale mam je w postaci tabelki i boję się, że wyjdzie bałagan...
    • dalenia Re: Ranking ogólnopolski 2011 21.01.12, 19:12
      No nie może być ... Inne pierwsze miejsca, a Julia nawet dopiero 4?!
    • olinininka Re: Ranking ogólnopolski 2011 10.10.12, 19:51
      Moja znajoma spodziewa się dziewczynki i pytała mnie o najpopularniejsze imiona 2011 roku (przekazałam jej pierwszą 20 stkę, bo sądziłam,że innych danych nie ma). Ona chciała mieć szerszy pogląd na popularność. A dzisiaj mi wysłała e-mail o treści: przeszukałam net i znalazłam pierwszą 50 stkę najpopularniejszych imion dla dziewczynki - dane ogólnopolskie z 2011 roku i wysłała mi listę. Czy to możliwe, że ta lista jest prawdziwa?
      lista imion dla dziewczynki pierwsza 50-tka:
      Lena
      Maja
      Zuzanna
      Julia
      Wiktoria
      Amelia
      Aleksandra
      Oliwia
      Natalia
      Zofia
      Martyna
      Anna
      Alicja
      Emilia
      Hanna
      Nikola
      Marta
      Gabriela
      Milena
      Nadia
      Maria
      Antonina
      Helena
      Karolina
      Laura
      Nina
      Barbara
      Magdalena
      Pola
      Weronika
      Michalina
      Liliana
      Małgorzata
      Patrycja
      Klara
      Blanka
      Joanna
      Izabela
      Agata
      Iga
      Kalina
      Ewa
      Katarzyna
      Marianna
      Łucja
      Paulina
      Jagoda
      Matylda
      Urszula
      Kamila
      • gaudencja Re: Ranking ogólnopolski 2011 10.10.12, 21:10
        Pierwsza 20. jest tożsama z MSWiA, ale to nie oznacza, że liście należy dać wiarę. Czy znajoma mogłaby podać linka, jeśli lista jest w necie?
        • domi_33 Re: Ranking ogólnopolski 2011 10.10.12, 22:39
          jestem zadziwiona zarówno Nadią jak i Karolem tak wysoko.
          • aneladgam Re: Ranking ogólnopolski 2011 10.10.12, 23:39
            a ja Martą
        • olinininka 50 najpopularniejszych w 2011 11.10.12, 09:44
          Witam,
          Niestety znajoma nie zapisała strony zrobiła jedynie kopiuj-wklej.
          Ale za to ja znalazłam tylko inną (wymienione są imiona tylko nie po kolei,ale imiona pokrywają się z listą).
          Strona:
          www.mkobiety.pl/rodzina/ksiega-imion/najpopularniejsze-imiona-zenskie-w-2011-roku.html
          • ksiezna_pani1 Re: 50 najpopularniejszych w 2011 11.10.12, 16:34
            Jakoś nie chce mi się wierzyć w to, że Klara jest tak wysoko. Swoją drogą, w 2011 roku nr 1 była Lena, nie Julia...
            • gaudencja Re: 50 najpopularniejszych w 2011 11.10.12, 20:00
              Otóż to. Link podaje błędne dane.
    • niwius Re: Ranking ogólnopolski 2011 11.10.12, 10:11
      Dziwi mnie Zuzanna na trzecim miejscu, jakoś nie widzę wokół mnie zalewu Zuź. Za to spodziewałam się, że w pierwszej trójce będzie Oliwia, którą spotykam na każdym kroku. Martyn też jest u mnie chyba więcej, na pewno więcej niż Zuzann.
      Z męskich tylko Kamil mnie trochę zdziwił.
      • paula.anna Re: Ranking ogólnopolski 2011 11.10.12, 18:00
        niwius napisała:

> Dziwi mnie Zuzanna na trzecim miejscu, jakoś nie widzę wokół mnie zalewu Zuź.

A ja wszędzie je spotykam. Nie zdziwię się, kiedy mi jakaś z lodówki wyskoczy uncertain
        Oliwii w moich okolicach mniej, ale to nie znaczy, że mało
    • kkatarynka Re: Ranking ogólnopolski 2011 11.10.12, 14:18
      Sądzę , że ten Karol to po Karolu Wojtyle, że to odbicie myśli pokolenia JP II. Sama rozważałam to imię dla synka i dopiero Mąż zakwestionował, że każdy będzie pytał czy to imie po papieżu.
      • kkatarynka Re: Ranking ogólnopolski 2011 11.10.12, 14:18
        acha i dobrze zroibłam nie nadajac Karola bo Zbyszek w grupie przedszkolnej ma trzech smile
    • kkatarynka Re: Ranking ogólnopolski 2011 11.10.12, 14:19
      acha i dobrze zroibłam nie nadajac Karola bo Zbyszek w grupie przedszkolnej ma trzech smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.