Gość: przyszłamama IP: *.ghnet.pl 01.02.12, 18:34 Jeszcze raz wracam do tematu Ale ciągle myslimy i decyzja na 100 % nie jest podjeta. Pierwsza córcia ma na imię Krysia, a na drugą ciagle brak pomysłu. Miała być Zuzanna- odpada ze zwgledu na b.duzą popularnosć Liliana lub Lilla - tu jestesmy zgodni ze moze byc, ale czy ja to tak czuje na 100% to ni e jestem przekonana. Magdalena - to juz nasze wyjscie awaryjne. a moze Łucja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosi21 Re: Krysia i .. IP: *.galileusz.pl 01.02.12, 18:57 Łucja, śliczne i bardzo pasuje do Krysi. Moje propozycje to Helenka, Anielka, Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nounejm Re: Krysia i .. IP: *.180.88.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.02.12, 19:11 Do Krysi(śliczne imię) pasuje Marianna, Helenka, Łucja, Małgosia, Janinka, Michalinka. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Krysia i .. 01.02.12, 19:11 Łucja jest u nas w rodzinie powszechnie zwana Lusią-bardzo pozytywnie mi się kojarzy, ale 4 lata temu nie bylam do tego imienia w ogóle przekonana... inne propozycje: Marianna czyli Mania, Melania - Mela, Urszula, Leonia, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Krysia i .. 01.02.12, 19:12 Łucja! Moje propozycje: Apolonia, Aniela, Aurelia, Adela, Alina, Aldona, Barbara, Celina, Danuta, Daniela, Elżbieta, Eleonora, Ewa, Gabriela, Grażyna, Gaja, Helena, Halina, Honorata, Irmina, Jadwiga, Julianna, Józefina, Kornelia, Ludwika, Lucyna, Lidia, Marianna, Melania, Rozalia, Sabina, Stefania, Teresa, Urszula, Wanda, Waleria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niwius Re: Krysia i .. IP: *.swic.dialup.inetia.pl 01.02.12, 19:41 Łucja dorzucam: Aniela, Agata, Melania, Waleria, Gabriela, Urszula, Brygida, Felicja Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Krysia i .. 01.02.12, 19:48 To Łucja! Ew. Liliana Magdalena- mnie nie przekonuje, nie tylko ze względu na wersję Madzia, której nie znoszę, po prostu cierpnie mi skóra, kiedy to słyszę Jeśli w grę wchodzi Łucja, ew, Liliana, zakończyłabym poszukiwania Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Krysia i .. 01.02.12, 20:02 Z podanych Łucja. Lilianek jakoś szybko przybywa. A mnie by się bardzo podobało Krysia i Janeczka Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Krysia i .. 01.02.12, 20:34 Łucja tez popularna. Oczywiście nie tak jak Zuzanna. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Krysia i .. 01.02.12, 21:42 Z wymienionych podoba mi się tylko Łucja. Ale za to bardzo. Od siebie dorzucam Eugenię. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Krysia i .. 01.02.12, 21:51 Magdalena zdecydowanie nie, strasznie popularna. Liliana mi się nie podoba, Lilla ok. Łucja za to wspaniała! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Krysia i .. 02.02.12, 00:09 Lilla albo Łucja. Magdalena tym bardziej powinna odpaść za dużą popularność - nadal jest chętnie nadawana, a była bardzo, bardzo często nadawana wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Krysia i .. 02.02.12, 02:11 Z wymienionych tylko Łucja. Od siebie dorzucam: Janina Melania Konstancja Marianna Helena Lucyna Felicja Honorata Wanda Celina Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: Krysia i .. 02.02.12, 10:49 z wymienionych Łucja!!! do Krystyny pasuje mi jeszcze: Janina Wanda Aniela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszłamama Re: Krysia i .. IP: *.ghnet.pl 09.02.12, 22:02 dzieki za propozycje, ale niestety zadne z imion mi nie pasuje. W tym momencie to sama nie wiem jakie imię wybierzemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flo Re: Krysia i .. IP: 80.50.142.* 10.02.12, 07:39 Wejdź w Wikipedii na spis imion. Wynotujcie sobie z mężem te, które Wam się podobają, potem drogą eliminacji zostawcie np. po 5 sztuk i porównajcie - może będzie między nimi takie, które obojgu się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
makuffka Re: Krysia i .. 10.02.12, 10:18 Łucja śliczna. Krysia piękne imię, moja przyjaciółka ma tak na imię, a było to bardzo retro imię w naszym pokoleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoicka Re: Krysia i .. 10.02.12, 11:24 nie padło tu jeszcze chyba Antonina. tylko czy nie będzie zbyt podobne? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Krysia i .. 12.02.12, 15:48 Teraz wpadła mi do głowy Leontyna i Faustyna. Odpowiedz Link Zgłoś
fruzielka27 Re: Krysia i .. 12.02.12, 22:04 Mojej koleżanki starsza córka to też Krysia, a Krysia jest siostrą Mani - Marianny Mi się bardzo podoba! Również podoba mi się Janina - Janeczka! Albo Emilia? Z proponowanych, to Lila i Lilianna zaczynają być popularne i jakoś nie gra mi z Krystyną imię dość oklepane. Podobie Łucja. A Magdalena nie wiem czy dziś popularna, ale kilkanaście czy więcej lat temu na pewno. Dziś jednak chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Barbara IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.12, 22:05 Krysia to imię dla mnie bardzo "stare".. w związku z tym pasuje do niego tylko BARBARA KRYSTYNA I BARBARA ;] idealnie... Łucja jakieś dziwne.. jak to zdrabniać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzik Re: Barbara IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.12, 22:27 no w sumie można.. jak tu Łucja: (sprawdź "Łucja" w Google) Lu, Lucek, Lucia, Lucka, Lucy, Lucylda, Luczija, Lulka, Lusi, Lusia, Lusiek, Lusieńka, Lusil, Luszyn, Lutka, Luśka, Ucho, Ucia, Usia, Łuc, Łucia, Łuciątko, Łucjanna, Łucjena, Łucjusz, Łucjuszek, Łucka, Łucunia, Łucusia, Łucuś, Łucyjka, Łucysia, Łucyś, Łunia, Łusia, Łuska, Łuta, Łuśka, Łućka, Łysa ale chyba to imię nie jest stworzone do zdrobnień... to już wolę Barbarę.. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Barbara 14.02.12, 14:19 Krystyna i Barbara - bardzo ładny zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna_owieczka Re: Krysia i .. IP: *.mmj.pl 14.02.12, 00:01 Też jestem za Łucją, tyle propozycji padło, naprawdę nic Ci nie przypadło do gustu ? jako wyjście awaryjne jak piszesz Magdalena będzie ok nie wiem, czy jako siostra do Krysi pasuje ale IMO niekoniecznie musi, gryźć sie nie gryzie to najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszłamama Re: Krysia i .. IP: *.ghnet.pl 11.03.12, 13:49 i nadal myslimy brane pod uwage Zuzanna,( tylko ta nieszczesna popularnosć ) Gabriela- to sie pokrylo razem z mezem Liliana- Lilla Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Krysia i .. 11.03.12, 14:38 Nie, Zuzanna zbyt popularna! Gabriela ok, ale Gabrysia i Krysia są wg mnie zbyt podobna. Liliana mi się podoba i ją popieram, ale wg mnie słabo do Krystyny pasuje (no chyba, że Wam to zupełnie nie przeszkadza). Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Krysia i .. 11.03.12, 23:49 w takim razie Lilianna lub Lilla ew. Zuzanna Odpowiedz Link Zgłoś
vanillka83 Re: Krysia i .. 15.03.12, 17:06 Znam przypadek taki Krystyna (Krysia) Gabriela (Gabrysia) Maria (Marysia) Orginaln wymowa tych imion bardzo różna a zdrobnienia bardzo podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszłamama Re: Krysia i .. IP: *.ghnet.pl 15.03.12, 17:23 nam to nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Krysia i .. 15.03.12, 18:35 Zuzanna - odrzuciłabym ze względu na popularność Gabriela - nie przepadam,zwłaszcza za zdrobnieniem Gabi ,ale do Krysi moim zdaniem pasuje Liliana - ładne ,chociaż to dla mnie trochę inna bajka niż Krystyna,ale z tych trzech wybrałabym właśnie Lilianę Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Krysia i .. 15.03.12, 20:35 Gabriela jest tez bardzo popularna, podobnie jak Zuzanna. Z tych imion wybrałabym Lillę, a jeśli nie, to Zuzannę. Odpowiedz Link Zgłoś