forencja 11.06.04, 10:19 Co sądzicie o tych dwóch imionach? Mi się bardzo podobają. Ubolewam jednak nad tym, że są tak rzadko nadawane w Polsce. Na każdym kroku spotyka się teraz dziewczyny o imieniach Nikola, Dżesika, Pamela a o dawnych, pięknych i z tradycją wszyscy zapominają! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boniedydy Re: Florentyna, Filomena 11.06.04, 10:30 forencja napisała: > Co sądzicie o tych dwóch imionach? Mi się bardzo podobają. Mi też... Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty Re: Florentyna, Filomena 11.06.04, 11:00 kupilem sobie ksiazke o imionach (slownik imion, autor jan grzenia) i jak sie okazuje nie sa to imiona nadawane bardzo rzadko. florentyna - 4857 osob w polsce, filomena - 3778 (z czego jednak tylko 300 osob otrzymalo to imie w 2. pol XX w). bardzo rzadkie sa natomiast florentyn (8 osob) i florencjusz (6). nie znam osobiscie nikogo o takim imieniu. a szkoda, bo rzeczywiscie nie sa to takie zle imiona, choc sam bym ich nie wybral. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Florentyna, Filomena 11.06.04, 11:21 Hallo ! Ja tez nie znam nikogo o tych imionach,ale nie sa najgorsze.Takie sobie .Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Florentyna, Filomena 11.06.04, 12:05 Filomena kojarzy mi z "Karolcią" Marii Kruger - kto czytał, ten wie, że nie mogą być to pozytywne skojarzenia . Imię jest u mnie spalone na wieki . Florentyna może być, nie wywołuje u mnie większych emocji ani pozytywnych, ani negatywnych. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Florentyna, Filomena 11.06.04, 12:39 Florentyna- bardzo mi sie podoba. Filemona- kojarzy mi sie z kotem... Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty Re: Florentyna, Filomena 11.06.04, 12:46 filomena nie filemona to jest. od tego imienia powstalo imie telimena, znane chocby z pana tadeusza. Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty Re: :) 11.06.04, 12:55 kiedys byla taka dobranocka gdzie wystepowaly koty filemon i bonifacy. noi pewnego razu kiedy mialem moze z 5 lat, w czasie jakiegos przyjecia na ktorm bylo duzo ludzi, uslyszalem jak jakis gosc, wysoki i z wasami, przedstawial sie rodzicom, wymieniajac swe imie "bonifacy". na to ja podszedlem do tego pana i go zapytalem z najwiekszym szacunkiem "czy pan jest moze kotem w butach?". Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: :) 11.06.04, 13:15 A mnie sie podoba Florentyna bardzo a jeszcze bardziej Flora - mam ochote na to imie ale mysle, ze nie przejdzie u meza. Filomena tak srednio ale moja ciocia mowi czasem tak na mnie i moja kuzynke Ania Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: :) 11.06.04, 19:29 abiela napisała: > A mnie sie podoba Florentyna bardzo a jeszcze bardziej Flora - mam ochote na to > > imie ale mysle, ze nie przejdzie u meza. Urabiac meza). Ja to robie juz zchlopakiem. Na pcozatku krecil nosem na Rozalie, a teraz mu sie podoba). Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Urabianie 11.06.04, 19:45 szczekuszka napisała: > Urabiac meza). Ja to robie juz zchlopakiem. Na pcozatku krecil nosem na > Rozalie, a teraz mu sie podoba). Ja też urabiam odnośnie swoich planowanyhc imion ) I nawet mi to jakoś idzie. Powiem więcej, jedną osobę na tym forum przy okazji urobiłam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Urabianie 11.06.04, 19:49 boniedydy, pochwal sie na jakie imiona urabiasz? To Twoj synek ma nietypowe imie prawda?? Czy moglabym je poznac? MOze na priva? Strasznie jestem ciekawa??? To znacze przebakiwac o Florze, bo dotychczasowe propozycje meza byly dla mnie nie do przyjecia, Ania ------------------- GG 5287751 Odpowiedz Link Zgłoś
abiela do boniedydy 11.06.04, 19:53 Teraz dopiero zaskoczylam, ze to Michamina ma synka o nietypowym imieniu, pomylilam sie, sorki! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Florentyna, Filomena 15.06.04, 11:39 Do niedawna imię Florentyna mi sie nie podobało, ale teraz moge powiedzieć, że jest ok, choć ja bym nie dała tak córce na imię. Filomena - zdecydowanie skojarzenie z kotkiem Filemonem Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Florentyna, Filomena 15.06.04, 13:25 madziarek_edziecko napisała: > Filomena - zdecydowanie skojarzenie z kotkiem Filemonem ...pozytywne, oczywiscie? Odpowiedz Link Zgłoś