ele7 12.06.04, 11:24 Dziewczyny.Dla chłopca Wojtuś, czy Marcel?A dla dziewczynki Olivia czy Karolinka? Proszę o szczere odpowiedzi.Pozdrawiam)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariana1 Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 12:25 Zdecydowanie Wojtek jeżeli dla chłopca. Bardzo mi się podoba A dla dziewczynki z dwojga złego wybrałabym Karolinę. Odpowiedz Link Zgłoś
czamon Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 12:44 Oliwia - jest super!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 13:07 ele7 napisała: > Dziewczyny.Dla chłopca Wojtuś, czy Marcel?A dla dziewczynki Olivia czy > Karolinka? Proszę o szczere odpowiedzi.Pozdrawiam)) Wojtuś i Marceli (nie: Marcel) podobają mi się jednakowo, ale chyba jednak wybrałabym Wojtusia, jeśli nie masz jakiegoś Marcelego do uczczenia (ja mam ) Dla dziewczynki - Oliwia (nie: Olivia) lub Karolina plasują się u mnie na jednakowym poziomie, tj. sama bym ich nie wybrała, ale nie będę ich odradzać Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 14:03 1. Marcel! Jedno z moich ulubionych! Tylko nie Wojtuś, błagam. Wojciech - jak to brzmi?! Zresztą, chyba niedobrze, aby synek miał upodobanie do wojaczki 2. Oliwia ładniej brzmi, ale z powodu ogromneeego wysypu Oliwii ostatnimi laty wybieram Karolinę. "Karolcia" - nie tak źle. To imię chyba jest ostatnio trochę zapomniane. Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 14:31 madziurex napisała: > 1. Marcel! Jedno z moich ulubionych! Tylko nie Wojtuś, błagam. Wojciech - jak > to brzmi?! Czemu Ci się nie podoba imię Wojciech? To imię ma co najmniej 1000-letnią tradycję w Polsce, jest stare, a zarazem brzmi nowocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ele7 Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 15:18 Ja jestem bardziej skłonna ku Wojtusiowi, ale narzeczony chce Marcela.Ładne imie ale jakoś źle mi sie kojarzy..z piernikami toruńskimi?)))A czy Karolina nie brzmi zbyt twardo?No i czy pasuje do długiegi "miękkiego"nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 15:40 ele7 napisała: > imie ale jakoś źle mi sie kojarzy..z piernikami toruńskimi?)))A czy Karolina > > nie brzmi zbyt twardo?No i czy pasuje do długiegi "miękkiego"nazwiska? Trudno powiedzieć, musiałabyś chyba napisać, co to za nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 16:09 > Czemu Ci się nie podoba imię Wojciech? To imię ma co najmniej 1000-letnią > tradycję w Polsce, jest stare, a zarazem brzmi nowocześnie. Po pierwsze z powodu osobistych uprzedzeń. Po drugie dla mnie właśnie nie brzmi nowocześnie, taki "Wojtek ze wsi". A "Wojciech" to już strasznie. Dobre dla jakiegoś "woja" ze średniowiecza. Ale to tylko moje subiektywne odczucia. Tradycję imienia znam oczywiście. Św. Wojciech to poza tym patron Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 16:31 Dziewczynce nadaj na imię Karolina, bo Oliwia jest teraz zbyt popularna. Imię Wojtek nie podoba mi się, bo kojarzę je sobie z grubym, obleśnym pedofilem, który jest symbolem akcji "Dziecko w Sieci". Odpowiedz Link Zgłoś
ele7 Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 17:06 Dziewczyny proszę abyście napisały jakie imion Wam się podobaja, może coś nowego mi poradzicie, bo sama juz nie wiem...Zadne imie nie wydaje mi sie takie naprawde super! Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 17:15 Z męskich bardzo lubię m.in. Jeremiego i Jędrzeja. Z kobiecych - powiedzmy Marcelinę i Mariannę. POdobają Ci się takie imiona? A najlepiej to pewnie przestudiować jakiś skarbczyk imion albo słownik imion, może coś am wpadnie w ucho. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 14.06.04, 14:53 Marianna kojarzy mi się z Konstancją. Popularne imiona w XVI wieku Odpowiedz Link Zgłoś
igga-81 Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 17:23 dla dziewczynki : Laura, Iga, Urszula, Klara, Anna, Zuzanna, Estera dla chłopca: Wiktor, Franciszek, Stanisław, Piotr, To na dziś moi faworyci. Z przytoczonych przez Ciebie wybrałabym Oliwie i Wojtusia. Całkiem ładne )) ale zastanów się dobrze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 17:36 Moi faworyci: Hanna,Jagoda,Maja,Maria,Róża,Amelia,Antonina,Lena,Matylda,Weronika,Kornelia,Kaja Antoni,Jakub,Jan,Julian,Juliusz,Kacper,Aleks,Franciszek,Maksymilian,Tymon. Odpowiedz Link Zgłoś
ele7 Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 18:27 Przyznam Wam że Franciszek zaczął mi sie podobać...Mały Franek fajnie brzmi.A co sądzicie o Michalinie? Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 18:56 Michalinka, Michasia - ślicznie! Niestety ja raczej nie nazwę tak córeczki, bo w domu jest juz kotka o tym imieniu! Michalina(i Michał) znaczy "któż jest jak Bóg?" Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 14.06.04, 14:52 To dziecko ma byż super, a nie jego imię Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 19:26 Dla chlopca: Franek, Tymoteusz, Ignacy, Antoni. Dla dziewczynki: Kornelia, Michalina, Marcelina, Klara, ewentualnie Karolina. Odupsc sobie te pretensjonalna OliVie. Odpowiedz Link Zgłoś
igga-81 Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 19:32 według mnie nawet ta pretensjonalna Oliwia lepsza niż bezbarwna (dla mnie) Karolina. A Michasia może być, a czy z nazwiskiem nie będzie sie gryźć??? A może po prostu Marysia? też bardzo ładnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 19:45 igga-81 napisała: > według mnie nawet ta pretensjonalna Oliwia lepsza niż bezbarwna (dla mnie) Napisalam OliVia. Prsze czytac uwazniej ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
ele7 Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 21:21 Chciałam nazwać chłopca Olivier ale mój przyjaciel ma tak na imię, Olivia faktycznie...Zbyt dużo ich teraz.Dziewczynka zostanie Michalina(nie będzie się gryzła z nazwiskiem), ale mam problem co do chłopca.Franek? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 14.06.04, 14:55 To może Olimpia? Imię godne ladacznicy, hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 12.06.04, 22:57 Wojciech i Marcel (lepiej: Marceli) prywatnie mnie nie zachwycają. Marcel też kojarzy mi się jakoś tak "piernikowo" . Jeśli chodzi o dziewczynki, Karolina to imię, które podoba mi się coraz bardziej. Karolinka brzmi bardzo sympatycznie. Aha, na małą Karolinę w mojej rodzinie mówią Kaja. Co do Oliwii - może być, byle nie przez "v"! Taka pisownia jest pretensjonalna i zupełnie niepolska. Osobiście jednak nie przepadam za tym imieniem - jest ostatnio megapopularne, a poza tym kojarzy mi się z oliwą . Myślałaś może o Liwii? Imię o wielkich tradycjach, moim zdaniem dużo ładniejsze od Oliwii, takie eleganckie, proste, a jednocześnie oryginalne . Jeśli chodzi o imiona, które podobają się mnie, mogę wymienić np.: Julianna, Joanna, Hanna, Arianna, Ariana, Lea, Iga, Dobromiła, Ida i oczywiście Liwia . Wśród chłopców: Piotr, Jakub, Tymoteusz, Paweł, Julian. Odpowiedz Link Zgłoś
igga-81 Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 13.06.04, 07:45 Franek !!! śliczne imię, polecam )) pozdrawiam Ciebie i Maluszka Odpowiedz Link Zgłoś
ele7 Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 13.06.04, 10:42 Pomyślałam sobie jeszcze o Fryderyku, ale jak go zdrabniać. Mam taki mętlik w głowie, że szok! Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 13.06.04, 11:12 ele7 napisała: > Pomyślałam sobie jeszcze o Fryderyku, ale jak go zdrabniać. Mam taki mętlik w > głowie, że szok! Śliiiiiczne! Frycek oczywiście. Sto razy bardziej wolę go od Franciszka. Odpowiedz Link Zgłoś
ele7 Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 13.06.04, 11:48 Dzięki)))Ciekawe jeszcze czy Krzysztofowi sie spodobaPozdrawiam .Trzymaj się cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Zdrobnienie Fryderyka: Frycek 14.06.04, 14:57 Kojarzy mi się z Ickem i wo góle z małpkami. Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: Zdrobnienie Fryderyka: Frycek 14.06.04, 17:02 A mi - z taką sympatyczną książką o małym Chopinie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Zdrobnienie Fryderyka: Frycek 14.06.04, 17:33 "Fryckowe lato", autora nie pamiętam. Mimo wszystkich muzyczno-narodowych skojarzeń jakoś mi brzmi po niemiecku (Fritz...). Odpowiedz Link Zgłoś
laiso Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 14.06.04, 10:37 JA WYBRAŁABYM OLIWIA DLA DZIEWCZYNKI,PODOBA MI SIĘ,DLA CHŁOPCA ANI WOJTUŚ ANI MARCELI.PROPONUJĘ JAKUB Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 14.06.04, 11:25 Hej. Podoba mi się zarówno Wojtuś jak i Marcelek. A dla dziewczynki z podanych przez Ciebie wybrałabym Oliwia. Karolina odpada zupełnie. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 14.06.04, 14:51 Katia, Kajetan, Bartek, Olga, Tomek, Rafalątko no i Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
konsonans Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 14.06.04, 16:51 Dla dziewczynki Oliwia (przez w) choć dość popularne ostatnio. A z możliwości dla chłopców to chyba Marcel, choć obydwa nie są w moim typie. Pozdrawiam A Odpowiedz Link Zgłoś
ele7 Re: KTÓRE IMIE NAJŁADNIEJSZE??? 18.06.04, 11:48 Dziewczyny bardzo dzikuje za pomoc) Odpowiedz Link Zgłoś