O Bronisławie znalazłam jeden osobny wątek, ale o wersji męskiej chyba takiego oddzielnego wątku jeszcze nie było.
Bronisław dla chłopca podoba mi się od dawna (mimo że generalnie nie przepadam za "-sławami). Ostatnio moja miłość do niego nieco zmalała, chyba dlatego, że nie pałam sympatią do naszego nowego prezydenta

Ale nadal jestem skłonna go nadać. Myślę też, że popularność Bronka na fali popularności Stasia czy Franka też powoli będzie rosła.
Do
Bronisławy długo nie mogłam się przekonać. O ile zdrobnienia Bronka, Bronia itp. od dawna uważam za fenomenalne, o tyle długo mogłam je zaakceptować tylko od Febronii. Ostatnio jednak przekonałam się do pełnej wersji (tym bardziej, że moja prababcia nosiła to imię) i myślę, że już mogłabym mieć córkę Bronisławę
Co Wy sądzicie o tych imionach? Znacie małych Bronków/ małe Bronki? Ja nie (poza naszą forumową Bronką Biedronką oczywiście

). Ostatnio tylko rzuciła mi się w oczy niejaka Bronka Nowicka, która jest jakimś reżyserem czy kimś tam w większości tvn-owskich programów.