sofja.loren 19.06.12, 14:43 poszukuje imienia dla siostry Weroniki aby nie było popularne tak jak Julia Lena Maja Laura. ale tez nie chce zbytnio staromodnych jak Klementyna czy Teofila mąż wspomina o Emilii. ja nie jestem przekonana. ja mam kilka pomysłów, ale najpierw chciałabym poznać wasze typy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: dla siostry Weroniki 19.06.12, 14:45 moje propozycje: Alicja, Marta, Urszula, Teresa Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: dla siostry Weroniki 19.06.12, 14:52 Popieram Urszule. Dorzucam Jadwigę, Helenę, Matyldę, Barbarę, Kornelie, Marcelinę, Michalinę? Wg mnie te imiona pasują do Weroniki? Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: dla siostry Weroniki 19.06.12, 14:51 To może Matylda, Dominika, Marcelina, Michalina, Kornelia, Malwina, Kinga Emilia jest ok, ale też popularna Odpowiedz Link Zgłoś
sofja.loren Re: dla siostry Weroniki 19.06.12, 15:11 tak Kornelia to mój typ mąż sie nie zgodzi Urszula mi się podoba Marcelina super. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dla siostry Weroniki 19.06.12, 20:05 sofja.loren napisała: > tak Kornelia to mój typ mąż sie nie zgodzi Nie podoba mu się nawet zdrobnienie Nela? Odpowiedz Link Zgłoś
corianna Re: dla siostry Weroniki 19.06.12, 15:24 Aurelia Marcjanna Urszula Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: dla siostry Weroniki 19.06.12, 15:34 Nie wiem, czy wiesz, ale Emilia jest popularniejsza od Laury. Antonina, Aniela, Agata, Adrianna, Blanka, Dagmara, Daria, Ewa, Helena, Ida, Julianna, Joanna, Kornelia, Klara, Łucja, Marcelina, Malwina, Melania, Marta, Magdalena, Michalina, Olga, Paulina, Urszula Odpowiedz Link Zgłoś
polonica7 Re: dla siostry Weroniki 19.06.12, 16:15 Urszula i Marcelina są bardzo ok Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: dla siostry Weroniki 19.06.12, 16:41 zatem proponuję: Martę, Agatę, Paulinę, Marcelinę, Malwinę, Kalinę Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: dla siostry Weroniki 19.06.12, 19:40 Znam rodzeństwo - jedenastoletnią Weronikę i dwa lata młodszą Tereskę. Podoba mi się też Ewa, Marta, Marianna. Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: dla siostry Weroniki 19.06.12, 21:25 może Matylda, Urszula, Melania, Luiza, Klara, Rozalia, Ofelia, Małgorzata, Marta, Celina, Emma, Aurelia Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: dla siostry Weroniki 20.06.12, 08:42 Popieram Kornelię. A jak nie, to może Rozalia, Michalina? Odpowiedz Link Zgłoś
anastazjaniebieska Re: dla siostry Weroniki 20.06.12, 10:40 Pasują : Magdalena Dominka Agnieszka Urszula. Marcelina lub Marcjanna tez bo ladne, ale to chyba imiona innego kalibru. Weronikę uwazam za bardzo eleganckie imie wsrod zwyklych imion, a te dwa za niezwykle, cokolwiek by to mialo oznaczać Odpowiedz Link Zgłoś
sofja.loren Re: dla siostry Weroniki 20.06.12, 11:17 ale co to znaczy "zwykłe imię?" jakie sa imiona "niezwykłe?" Dla mnie Weronika jest pewnego rodzaju klasyką jak Małgorzata np. Maria czy Anna ja nie lubię imienia Marta, Magdalena, czy Agnieszka ale czy to sa zwykłe imiona? bo popularne w naszym pokoleniu czy w tradycji imiona "plebsu" czy Julia np. jest imieniem zwykłym czy popularnym. dla mnie w brzmieniu bardzo ładne, ale popularne za bardzo czasami wydaje mi się że do Weroniki pasują imiona typu wiejsko- sielskiego Aniela i Rozalia i ewentualnie Marcelina czy się mylę u mnie typem jest na razie Kornelia, ale nie jestem przekonana Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: dla siostry Weroniki 20.06.12, 11:50 Zgodzę się, że do Weroniki pasuje Marcelina, Aniela, Rozalia. Weronika też jest, jakby nie patrzeć, takim imieniem "retro". Popieram Kornelię! Odpowiedz Link Zgłoś
anastazjaniebieska Re: dla siostry Weroniki 20.06.12, 13:02 sofja.loren napisała: > ale co to znaczy "zwykłe imię?" jakie sa imiona "niezwykłe?" Zwykle - to dla mnie popularne, osluchane, czesto nadawane, znane wszystkim \\ Ani lepsze ani gorsze od "niezwyklych " w moim odbiorze, czyli mniej spotykanych Zycze dobrego wyboru - Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: dla siostry Weroniki 20.06.12, 21:14 Kornelia, Karolina, Orlena, Wiktoria, Natalia, Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
m.rabow Re: dla siostry Weroniki 27.06.12, 16:37 Aniela, Rozalia i Kornelia są świetnymi propozycjami dla siostry Weroniki. Swoją drogą, muszę przyznać, że skojarzenie Weroniki z imionami typu wiejsko-sielskiego nieco mnie zaskoczyło. Od siebie zaproponuję, również w tym samym typie, Helenę, Zofię (Zojkę), Jagodę, Jagnę (może od Jadwigi?) i Janinę. Odpowiedz Link Zgłoś
sofja.loren Re: dla siostry Weroniki 28.06.12, 09:39 Próbuje przeforsować Kornelię ale... spodobało nam się też imię JAGNA tak więc może córka nie będzie bezimienna Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: dla siostry Weroniki 28.06.12, 13:41 Próbuj z tą Kornelią Dla mnie Jagna to zdrobnienie od Agnieszki, ale jeśli ma być dla was kompromisem ... Odpowiedz Link Zgłoś
sofja.loren Re: dla siostry Weroniki 28.06.12, 15:04 ale przecież Jagna funkcjonuje jako samodzielne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: dla siostry Weroniki 28.06.12, 16:04 No tak, tak samo jak Iga, Lena czy Aleks. Ludzie je nadają, ale DLA MNIE to zdrobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
corianna Re: dla siostry Weroniki 28.06.12, 20:48 Jagna to świetne imię i moze funkcjonowac samodzielnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: dla siostry Weroniki 28.06.12, 21:27 Ja także odbieram Jagnę zdrobnieniowo, Kornelia dużo lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
tati1977 Re: dla siostry Weroniki 28.06.12, 23:23 przykład - Jagna Marczułajtis. bardzo fajne imię dla dziewczynki. Dużo fajniejsze niż Kornelia jakoś NELA kiepsko mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
megan.79 Re: dla siostry Weroniki 29.06.12, 10:27 Jagna fajnie,pasuje do Weroniki,choć jest o wiele rzadsze. Odpowiedz Link Zgłoś