roga.laa 29.10.12, 11:30 Dla bliźniaczek, Kalina no i co dalej? Łucja - średnio mi pasuje Jagoda - ciotka tak ma na imię ... wiem najlepiej Pomocy już bzikuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyczyny Re: Kalina i ....? 29.10.12, 11:52 jesli kwiatowo to: Lilianna/Liliana/ Lilla/Lila, Malwina, Jaśmina, Hiacynta, Rozalia nie kwiatowo: Melania, Michalina, Zoja, Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Kalina i ....? 29.10.12, 11:57 Kalina i Laura Kalina i Leonia Kalina i Sabina Kalina i Aniela Kalina i Berenika Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Kalina i ....? 29.10.12, 12:03 Wg mnie Kalina i Łucja są ok. Kalina i Jagoda zdecydowanie mi się nie podobają - zbyt roślinne. Anastazja, Aurelia, Aniela, Berenika, Blanka, Dagna, Estera, Julianna, Kornelia, Laura, Liwia, Marcelina, Melania, Matylda, Olga, Rozalia, Wanda, Zoja Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: Kalina i ....? 29.10.12, 17:28 dalenia napisała: > Wg mnie Kalina i Łucja są ok. Kalina i Jagoda zdecydowanie mi się nie podobają > - zbyt roślinne. Właśnie miałam to samo napisać. Uważam tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
monaliss Re: Kalina i ....? 29.10.12, 12:38 Kalina i Aniela (jak powyżej bardzo mi się podoba) Kalina i Dalia (to też chyba kwiatowo) Kalina i Lucyna Kalina i Laura Kalina i Nina Kalina i Łucja nie jest złe moim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Kalina i ....? 29.10.12, 13:26 MI pasuje Kalina i Jaśmina. Ladny bylby duet. Jestem raczej zwolennikiem samych miekkich albo samych twardych imion u rodzenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
roga.laa Re: Kalina i ....? 29.10.12, 14:36 a czy jak będzie Kalina i Marcelina to nie za dużo "lina"? Matylda odpada bo syn Mateusz - i pewnie będzie prędzej czy później ten sam skrót , Mati DO Anieli nie pałam miłością - ja Anna, jak już to chyba lepiej Anita. A i chce uniknąć "popularnego imienia" Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Kalina i ....? 29.10.12, 15:56 w zwiazku z tym, ze na Marceline najczesciej wola sie Marcela lub Marcysia ta "lina" nie powinna na co dzien przeszkadzac Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Kalina i ....? 29.10.12, 18:25 E, w sumie to z powodu "-liny" odrzuciłam Michalinę, a zaproponowałam Marcelinę Hmmm ... Jeśli Marcelina miałaby być Marcelą albo Marcysią, to w sumie ok. Ale Kalinka i Marcelinka to chyba nie bardzo .... Odpowiedz Link Zgłoś
almostsure Re: Kalina i ....? 29.10.12, 19:58 Kalina i Łucja - uroczo! fajnie też Kalina i Olga Moim zdaniem słabiej brzmią te rymowanki (Kalina-Michalina, Klina-Nina itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Kalina i ....? 29.10.12, 21:59 Dla mnie Łucja jest ok i bardzo pasuje do Kaliny. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Kalina i ....? 30.10.12, 16:54 Ja bym dopasowywała do nazwiska. Bez nazwiska trudno. Dla mnie razem ładnie brzmią: Kalina i Laura Kalina i Róża Kalina i Blanka Kalina i Olga Kalina i Daria Łucja,też pasuje chociaż osobiście za nią nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
roga.laa Re: Kalina i ....? 30.10.12, 18:19 Nazwisko typu "ska" Rogulska, ale coraz bardziej się przekonuję do Kaliny i Łucji Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Kalina i ....? 30.10.12, 18:32 Kalina i Łucja razem brzmią ok jako zestaw tylko według mnie Kalina Rogulska brzmi ok Łucja Rogulska już nieco gorzej, ale nie jest źle a może Ewa Rogulska? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kalina i ....? 30.10.12, 20:12 MSZ Kalina Rogulska nie brzmi najlepiej - za dużo "l". Pasuje mi Oktawia Rogulska, Eryka Rogulska, Eleonora Rogulska. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Kalina i ....? 30.10.12, 20:44 A wg mnie i Kalina Rogulska, i Łucja Rogulska brzmią ok I jestem właśnie za tym duetem. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Kalina i ....? 30.10.12, 22:56 Łucja jak najbardziej. Może jeszcze Ludmiła, Melania, Oktawia, Stefania, Wanda. Odpowiedz Link Zgłoś
agrafka111 Re: Kalina i ....? 31.10.12, 09:18 Kalina i Łucja Kalina i Laura Kalina i Olga te zestawienia przemawiają do mnie biorąc pod uwagę nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
monaliss Re: Kalina i ....? 31.10.12, 09:44 ja przeczytalam ponownie wszystkie propozycje i tez uwazam, ze te trzy ostatnie sa NAJ! Jeszcze mi się podobalo Kalina i Klara Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kalina i ....? 31.10.12, 18:16 Klara Rogulska jest nie do wymówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Kalina i ....? 31.10.12, 20:53 gaudencja napisała: > Klara Rogulska jest nie do wymówienia. Jestem tego samego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś