wawrz 08.07.04, 23:45 A poprostu Aneta , Anetka??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Anetka?? 08.07.04, 23:50 wawrz napisała: > A poprostu Aneta , Anetka??? Dla mnie - ohyda (za przeproszeniem). I z powodu brzmienia, i z powodu skojarzeń. Aneta to po prostu francuskie zdrobnienie od Anny - nie lepiej nadać dziecku to szlachetne imię, które później można wedle życzenia zdrabniać na Anetę? Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Anetka?? 09.07.04, 12:26 gaudencja napisała: > > Dla mnie - ohyda (za przeproszeniem). Podzielam to zdanie, to imie jest okropne i osoby o tym imieniu tez nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Anetka?? 09.07.04, 01:01 A mnie się nawet podoba - tj. nie uwielbiam, ale nie budzi we mnie żadnych negatywnych emocji . Nie uważam, żeby to imię trzeba było skreślić tylko dlatego, że to zdrobnienie od Anny - skoro funkcjonują różne Nele i Pole, to dlaczego nie Aneta, utworzona na gruncie innego języka i niepostrzegana przez ogół społeczeństwa jako forma zdrobniała. A kwestia tego, czy samo brzmienie itd. imienia się przypada nam do gustu, to już zupełnie inna sprawa . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Anetka?? 09.07.04, 11:45 tawananna napisała: > negatywnych emocji . Nie uważam, żeby to imię trzeba było skreślić tylko > dlatego, że to zdrobnienie od Anny - skoro funkcjonują różne Nele i Pole, Za Nelami i Polami też nie przepadam - zwłaszcza za Polami. A imię skreślam nie tylko dlatego, ale też i dlatego że z brzmienia mi sie po prostu nie podoba (i nigdy się nie podobała, zawsze była na mojej prywatnej liścei najbrzydszych imion), i że wszystkie Anety, które znałam, były wyjątkowo niesympatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Anetka?? 09.07.04, 05:31 Kiedys to imie mi sie podobalo, teraz jakos nie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Anetka?? 09.07.04, 09:57 Nie podoba mi się , niestety Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: Anetka?? 09.07.04, 12:31 Mi się też nie podoba - wszystkie Anety, jakie znam, sa okropne A już całkowicie niestrawna jest dla mnie Anita. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Anetka?? 09.07.04, 13:34 Moja przyjaciółka ma tak na imię. Dziwne to jest , ale lubię to imię tylko u Niej , u kogoś innego zupełnie mi się nie podoba. Chyba dzieje się tak przez sympatię do Niej i tylko przez wzgląd na Nią. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Anetka?? 09.07.04, 14:24 Mnie sie nie podoba, mimo ze znalam mile Anety. A na jedna z nich zawsze mowiono Ania. A. Odpowiedz Link Zgłoś