08.07.04, 23:45
A poprostu Aneta , Anetka???
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: Anetka?? 08.07.04, 23:50
      wawrz napisała:

> A poprostu Aneta , Anetka???

Dla mnie - ohyda (za przeproszeniem). I z powodu brzmienia, i z powodu
      skojarzeń. Aneta to po prostu francuskie zdrobnienie od Anny - nie lepiej nadać
      dziecku to szlachetne imię, które później można wedle życzenia zdrabniać na
      Anetę?
      • adziunia Re: Anetka?? 09.07.04, 12:26
        gaudencja napisała:
        >
        > Dla mnie - ohyda (za przeproszeniem).
        Podzielam to zdanie, to imie jest okropne i osoby o tym imieniu tez nie lubieuncertain
    • tawananna Re: Anetka?? 09.07.04, 01:01
      A mnie się nawet podoba - tj. nie uwielbiam, ale nie budzi we mnie żadnych
      negatywnych emocji smile. Nie uważam, żeby to imię trzeba było skreślić tylko
      dlatego, że to zdrobnienie od Anny - skoro funkcjonują różne Nele i Pole, to
      dlaczego nie Aneta, utworzona na gruncie innego języka i niepostrzegana przez
      ogół społeczeństwa jako forma zdrobniała.

A kwestia tego, czy samo brzmienie itd. imienia się przypada nam do gustu, to
      już zupełnie inna sprawa smile.
      • gaudencja Re: Anetka?? 09.07.04, 11:45
        tawananna napisała:

> negatywnych emocji smile. Nie uważam, żeby to imię trzeba było skreślić tylko
        > dlatego, że to zdrobnienie od Anny - skoro funkcjonują różne Nele i Pole,

Za Nelami i Polami też nie przepadam - zwłaszcza za Polami. A imię skreślam nie
        tylko dlatego, ale też i dlatego że z brzmienia mi sie po prostu nie podoba (i
        nigdy się nie podobała, zawsze była na mojej prywatnej liścei najbrzydszych
        imion), i że wszystkie Anety, które znałam, były wyjątkowo niesympatyczne.
    • tradycja1 Re: Anetka?? 09.07.04, 05:31
      Kiedys to imie mi sie podobalo, teraz jakos nie.
    • madziarek_edziecko Re: Anetka?? 09.07.04, 09:57
      Nie podoba mi się , niestety sad
      Madzia
      • monikaj1 Re: Anetka?? 09.07.04, 12:31
        Mi się też nie podoba - wszystkie Anety, jakie znam, sa okropnesmile A już
        całkowicie niestrawna jest dla mnie Anita.
    • ariana1 Re: Anetka?? 09.07.04, 13:34
      Moja przyjaciółka ma tak na imię. Dziwne to jest , ale lubię to imię tylko u
      Niej , u kogoś innego zupełnie mi się nie podoba. Chyba dzieje się tak przez
      sympatię do Niej i tylko przez wzgląd na Nią.
    • ariana1 Re: Anetka?? 09.07.04, 13:35
      Aha! A mąż mowi na Nią czasem "Netko".
      • abiela Re: Anetka?? 09.07.04, 14:24
        Mnie sie nie podoba, mimo ze znalam mile Anety. A na jedna z nich zawsze
        mowiono Ania.
        A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.