05.01.13, 18:20
Odkurzam stary wątek. smile Jeszcze do niedawno to imię mi się nie podobało, a teraz podoba mi się coraz bardziej. smile A co Wy myślicie o tym imieniu?
Alfred – imię męskie pochodzenia germańskiego. Wywodzi się od słów oznaczających "mądry jak Elf".. Imieniny obchodzi: 12 stycznia, 14 sierpnia, 30 sierpnia, 4 października i 28 października i 14 grudnia.

Do 1994 odnotowano je 27280 razy. smile

Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • dalenia Re: Alfred 05.01.13, 20:35
      Moja opinia nie zmieniła się od czasu dawnego wątku - nie podoba mi się zupełnie. Mam wujka Fredka i do niego to całkiem pasuje, ale do nastolatka jakoś nie bardzo (coś jak Wiesiek np.). I jeszcze skojarzenia z "fredem" - eeee, nie, dziękuję wink
    • gaudencja Re: Alfred 05.01.13, 20:46
      Podoba mi się gdzieś między mało a umiarkowanie.
    • ilianna Re: Alfred 06.01.13, 13:39
      Mnie się podoba bardzo smile. Mam je nawet na liście dla syna, ale nie przejdzie przez tatusiowe sito wink. Chociaż w sumie Albert przeszedł, hmm...
      • uwierz_mirando Re: Alfred 06.01.13, 14:56
        ilianna napisała:

> Chociaż w sumie Albert przeszedł, hmm...

Mnie się Albert całkiem podoba (tylko nie Bercik!), ale Alfred zupełnie nie.
    • florianne Re: Alfred 07.01.13, 17:09
      Zupełnie mi się nie podoba .
    • agjato Re: Alfred 30.06.13, 17:55
      Alfred bardzo mi się podoba, podobnie jak Albert i Alojzy. Ale Alfred z tych trzech najbardziej.
    • czarodziejka55 Re: Alfred 30.06.13, 20:34
      Nie podoba mi się zbytnio. Już lepsze jest Albert smile i prostsze w wymowie big_grin
      • tami46 Re: Alfred 30.06.13, 22:39
        Nie podoba mi się .Znałam dwóch Nobla i Pestkę .Ten ostatni był był gruby i łysy.
    • minerwamcg Re: Alfred 30.06.13, 23:56
      Zupełnie w porządku. Zapomniane kompletnie, poza Alfredem Szklarskim nie słyszałam o żadnym pi razy oko współczesnym (no dobra, nie przypominajcie mi Miodowicza!), ale może ktoś je, mówiąc po norwidowsku, od-pomni?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.