mahonora 28.03.13, 08:22 Jak wam się podoba to imię? Mąż się uparł (zna jedną fajną Rozmarynę), ale ja nie jestem do przekonana - za długie i coś mi w nim nie gra, tylko nie wiem do końca co Jak sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mebloscianka_dziadka_franka Re: Rozmaryna 28.03.13, 09:12 No, mi się nie bardzo podoba i dotyczy to wszystkich imion z końcówką -yna, przez którą imię wydaje się "ciężkie". Myśląc "Rozmaryna" czy "Walentyna" przed oczami staje mi zaraz jakaś herod-baba Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Rozmaryna 28.03.13, 11:25 Ja pierwszy raz słyszę o Rozmarynie! To chyba po prostu jakiś neologiczny twór od nazwy roślinki? No bo takie "pełnoprawne" imię to to nie jest raczej ... Mnie się nie podoba. Może spodoba Wam się Rozalia? Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Rozmaryna 28.03.13, 11:57 Ja też o takim imieniu nie słyszałam, wyszukiwarka nic nie wypluwa. I nie podoba mi się to "imię" Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Rozmaryna 28.03.13, 12:46 A nie słyszałyście o Rosemary's Baby Polańskiego? Może to o to imię chodzi? A co do mojej opinii na temat tegoż imienia, to uważam, że jest "wydumane". Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Rozmaryna 28.03.13, 20:36 Nie słyszałam o takim imieniu i z google nic nie wyskakuje, ale nawet mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś