hippolin 01.08.04, 22:31 Jak to brzmi. Mi sie kojarzy z Hipolitem Wielosławskim z Przedwiośnia lub ewentualnie Z Cegielskim też bogatym. Takie szlacheckie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Hipolit ? 01.08.04, 23:46 Jestem za, myślę, że będzie wracac na fali mody na powrót starego. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Hipolit ? 01.08.04, 23:49 Hej. Nie podoba mi się zupełnie Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Hipolit ? 02.08.04, 08:43 Mnie sie kojarzy z moim wujkiem. Fajne imie, ale przez skojarzenia z hipopotamem, moga byc klopoty. Mnie sie zawsze podobalo, mam bardzo dobre skojarzenia i ucieszylabym sie jakbym spotkala malego Hipka na swojej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
judytak Hipolit 02.08.04, 10:15 mój mąż ma wujka o tym imieniu facet mały, ruchliwy, gadatliwy, w swoim czasie był wielkim elegantem i strasznym kobieciarzem kojarzy mi się z przedwojennym węgierskim filmem, świetną komedią pt. Łokaj Hipolit (ten Hipolit o przyzwyczajeniach służby u wielkiego pana służył u nowobogackiego fabrykanta) pozdrawiam Judyta Odpowiedz Link Zgłoś
renik.w Re: Hipolit 10.11.04, 09:45 Wyciągam wątek bo podoba mi się to imie W naszej rodzinie był jeden Hipolit (już wiele lat nie żyje ) i też był niezłym kobieciarzem i wesołkiem Moja ciocia opowiadała mi wiele śmiesznych histroii z nim związanych Czy któraś z Was nazwała tak swojego synka - Hipek bardzo łądnie to brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: Hipolit 10.11.04, 11:32 Moje pierwsze skojarzenia-hipopotam Imię bardzo sympatyczne. Kiedy próbuję sobie dobrać do niego typ człowieka, to widzę pana w średnim wieku, wielce dystyngowanego. Takiego, który nie podąża za modą, choć zawsze jest elegancki i dba o każdy szczegół swojej garderoby Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Hipolit ? 26.12.04, 13:07 Słodkie imię. Kojarzy mi się z kimś miłym, ciepłym i takim, który wszystko stara się zrozumieć. Szkoda, że nie ma 5 liter Odpowiedz Link Zgłoś