forencja 07.08.04, 16:58 Te imię przewija się już przez to forum od pewnego czasu, jednak chyba nie było jeszcze osobnego wątku na jego temat. Czy podoba się Wam? Mi tak, chociaż uważam, że jest nieco "niedorobione", ale to tylko moje zdanie Pozdrawiam, Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Kira/Kircia? 07.08.04, 18:21 forencja napisała: > Te imię przewija się już przez to forum od pewnego czasu, jednak chyba nie > było jeszcze osobnego wątku na jego temat. Czy podoba się Wam? Mi tak, Mi w zasadzie też, ale przy wyborze ew. imienia dla mojego dziecka miałoby zawsze drugi albo trzeci priorytet (to coś jak "pstrąg drugiej świeżości"). Trochę mnie odstrecza skojarzenie z żałobnym kirem. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna73 Re: Kira/Kircia? 07.08.04, 18:38 Podoba mi sie. Kojarzy mi sie nieodlacznie z corka Galczynskiego - Kirą. Odpowiedz Link Zgłoś
martael Re: Kira/Kircia? 08.08.04, 17:44 Cześć, No niestety, kojarzy mi się dość specyficznie, z pewnym czasownikiem z gwary środowiskowej (hmm) "kirać". tinyurl.com/3sas3 Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka1982 Re: Kira/Kircia? 08.08.04, 17:49 dla mnie SUPER zreszta pisalam juz o tym w innym watku kira - kirusia - kirunia- kircia - kirulka :] P.S. samam mam tak na imie, niestety nie pierwsze Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka1982 do gaudencji 10.08.04, 12:27 mam pytanko, czy w PL dziala imie kyra takze?? to to sam co kira?? bo ostatnimi czasy spotykam sie z dwojaka pisownia i jak dla mnie to chyba dwojaka wymowa, wiec chyba powinny to byc dwa rozne imiona (ale ludzie mimo iz mowia do osoby "kira" to pisza kyra) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: do gaudencji 10.08.04, 14:20 owieczka1982 napisała: > mam pytanko, czy w PL dziala imie kyra takze?? to to sam co kira?? > bo ostatnimi czasy spotykam sie z dwojaka pisownia i jak dla mnie to chyba > dwojaka wymowa, wiec chyba powinny to byc dwa rozne imiona (ale ludzie mimo iz > mowia do osoby "kira" to pisza kyra) Nigdy się jeszcze nie spotkałam z Kyrą, a niestety nie mam akurat tego słownika, który pozwoliłby mi ustalić, czy to wariant Kiry... Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Kira/Kircia? 11.08.04, 10:58 Czesc ! Tu w Niemczech znam pare dziewczynek o tym imieniu. Nawet mi sie podoba,ale nie wiem jakby bylo odbierane w Polsce. KIRA-GIRA(tak sie u nas brzydko mowilo na stope).Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś