paulawr 24.11.13, 11:17 Poradzcie Mam corke Wiktorie i podoba mi sie imie Weronika, ale zastanawiam sie czy nie sa za bardzo podobne te imona do siebie. Jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annthonka Re: Weronika siostra Wiktorii 24.11.13, 11:46 Weronika i Wiktoria to bardzo popularny obecnie zestaw imion dla sióstr. Nie są za bardzo podobne, jeżeli Weronika Ci się podoba i pasuje do nazwiska to nadawaj śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Weronika siostra Wiktorii 24.11.13, 12:26 Znam kilka par blizniaczek o tych imionach. Dla mnie zbyt podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Weronika siostra Wiktorii 24.11.13, 12:54 Weronika mi się podoba, ale gdybym miała już córkę Wiktorię, dla drugiej szukałabym jednak innego imienia. Dla mnie to także podobny oraz zbyt oczywisty i dość często spotykany zestaw imion dla sióstr. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Weronika siostra Wiktorii 24.11.13, 12:59 Jak dla mnie ten zestaw jest zdecydowanie zbyt oczywisty,poszukałabym czegoś innego.Ale jeśli tobie tak bardzo podoba się Weronika,to nadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Weronika siostra Wiktorii 24.11.13, 13:32 Chyba nie będę oryginalna - dla mnie to duet zbyt oczywisty i zbyt podobny. Szukałabym czegoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Weronika siostra Wiktorii 24.11.13, 14:02 Dla mnie również zbyt podobnie, ale jeśli Wam to nie przeszkadza i bardzo podoba się imię Weronika to śmiało nadaj Jednak dla innych osób może to być kłopotliwe, gdyż będą mieli problem z odróżnieniem, która to Weronika, a która Wiktoria. Przeszłam to na własnej skórze. Moja koleżanka z ławki w podstawówce ma na imię Angelika i mimo. iż różnimy się wyglądem (ona blondynka, ja brunetka), to niektórzy mieli problem, nie wiedzieli. która to Angelika, a która Angelina Na studiach miałam problem z odróżnieniem dwóch przyjaciółek, Magdy i Marty. Natomiast w pracy musiałam się nauczyć rozróżniać pracujące w jednym pokoju Iwonę i Ilonę Odpowiedz Link Zgłoś
lus.sia Re: Weronika siostra Wiktorii 24.11.13, 18:28 Jelsi Ci się podoba to nadawaj obydwa ładne choć popularne Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Weronika siostra Wiktorii 24.11.13, 20:15 Moja bardzo dobra koleżanka ma Wiktorię i Weronikę i nie narzeka. Moim zdaniem nie są aż tak do siebie podobne, aby mieć z tymi imionami kłopot. Jeśli Ci się podoba i pasuje do nazwiska śmiało nadawaj. Choć nie ukrywam zestaw często spotykany, ale oba imiona ok (bardzo lubię Weronikę) Odpowiedz Link Zgłoś
paulawr Re: Weronika siostra Wiktorii 25.11.13, 10:47 czas na szukanie mi sie konczy juz 39 tydzien ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: Weronika siostra Wiktorii 25.11.13, 12:09 Dla mnie to po prostu sztampowy zestaw, ale nie ma przeszkód do nadania. Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: Weronika siostra Wiktorii 25.11.13, 13:27 Wiktoria i Weronika?? Znam już 3 pary sióstr o takich imionach, ale imię Weronika nie podoba mi się... Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Weronika siostra Wiktorii 25.11.13, 13:28 Moim zdaniem w porządku. Oprócz pierwszej literki te imiona wcale nie są takie znowu podobne. Bardziej drażnią mnie rymy, np. Ewelina + Karolina, Mateusz + Tymoteusz, itf. Ewentualny kłopot zacznie się, jeśli kiedyś będziecie mieli trzecią córkę. Wtedy nie wiadomo, czy lepiej jest iść dalej w ten trend (a tak dużo imion na W znowu nie ma), czy zupełnie się odciąć. Ale po pierwsze to jednak problem z kategorii luksusowych a po drugie po co się martwić na zapas? A tak poza tym, to mi się Weronika bardzo podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Weronika siostra Wiktorii 25.11.13, 13:31 Poczytałam inne wypowiedzi i rację muszę przyznać, że ten zestaw jest dosyć popularny i jakby oczywisty. Imiona same w sobie nie są jednak podobne, więc jeśli Weronika to to i tylko to imię, to się nie przejmuj. Odpowiedz Link Zgłoś
paulawr Re: Weronika siostra Wiktorii 25.11.13, 15:36 nie tylko Weronika, jeszcze myslimy o Antosi, Anielce, Lucji Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Weronika siostra Wiktorii 25.11.13, 16:31 Popieram wszystkie 3,wybrałabym chyba Antoninę.Ale oczywiście decyzja należy do was. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Weronika siostra Wiktorii 25.11.13, 19:15 Te 3 pozostałe opcje są duże lepsze niż Weronika! Mnie najbardziej podoba się Aniela, ale Antonina i Łucja także są fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: Weronika siostra Wiktorii 25.11.13, 21:14 Ja bym rozważała pomiędzy Antoniną i Anielą. Z Weroniką znam duet Weronika i Karol oraz Weronika i Stanisław, a Wiktorię znam tylko jedynaczkę, ale kiedyś na ulicy widziałam mamę z trzema dziewczynkami i właśnie dwie starsze były Wiktorią i Weroniką. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Weronika siostra Wiktorii 25.11.13, 21:51 Uwazam, ze wszystkie sa ladne Weronika tez. Wybierzcie , kotre sie Wam najbardziej podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Weronika siostra Wiktorii 28.11.13, 11:01 wg mnie imiona nie są podobne tylko jest to taki oczywisty zestaw jak Piotr i Paweł pozostałe rozważane imiona podobają mi się o wielle bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Weronika siostra Wiktorii 28.11.13, 20:41 Weronika jest ładnym imieniem i jeśli uważacie, że córeczka powinna tak mieć na imię, to śmiało nadajcie Z pozostałych propozycji najbardziej podoba mi się Anielka. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Weronika siostra Wiktorii 25.11.13, 14:40 Jesli Wam podoba sie Weronika i nie przeszkadza ani popularnosc tej kombinacji ani lekkie podobienstwo to mozecie je nadac, oba imiona mi sie podobaja. Osobiscie znam z Wiktoria tylko Patrycje w duecie siostrzanym. Weronike z Adrianna i Barbora. W zdrobnieniach typu Wiki i Nika albo Wera i Wika juz nie sa do siebiew podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.czarodziejka Re: Weronika siostra Wiktorii 25.11.13, 14:23 To bardzo bardzo oklepany zestaw dla rodzeństwa i teraz kojarzy mi się glownie z pannami Grycan. Dla siostry Wiktorii najbardziej pasuje mi Oliwia, Aurelia Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Weronika siostra Wiktorii 25.11.13, 18:24 Moim zdaniem te imiona świetnie do siebie pasują, i nie są zbyt podobne by się myliły, ale też nie za mało podobne by nie pasowały.. ! Powinnaś pozostać przy tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Weronika siostra Wiktorii 28.11.13, 20:24 Zestaw bardzo(!)przewidywalny,coś jak Antek i Franek,ale w porządku brzmi wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
paulawr Antoninka 30.11.13, 17:37 juz jest, jak sie urodzila to wygladala na Antoninke dzieki za rady i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Antoninka 30.11.13, 18:09 Gratulacje Niech Antoninka zdrowo rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Antoninka 01.12.13, 14:01 Świetnie, gratuluję! Rośnij zdrowo, Antoninko! Odpowiedz Link Zgłoś