dolcevita007 05.02.14, 19:19 Wg Gazetypl. Dalia imię skandynawskie, pochodzące od nazwy kwiatu, która upamiętnia z kolei nazwisko szwedzkiego botanika Dalila delikatna, tęskniąca (hebrajskie). W Biblii kobieta, która poznawszy sekret siły swego kochanka Samsona (a moc jego tkwiła we włosach), uśpiła go, ostrzygła i wydała wrogom Moze komus sie spodobaja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Dalia, Dalila 05.02.14, 21:03 Dalii mnie lubię, bo brzmi wg mnie jak źle wypowiedziana Daria. Z kolei Dalilą już dłuższy czas się zachwycam, ale ta najbardziej znana nosicielka jakoś średnio mnie przekonuje Odpowiedz Link Zgłoś
malga.p Re: Dalia, Dalila 10.02.14, 14:06 > Dalii nie lubię, bo brzmi wg mnie jak źle wypowiedziana Daria. Zgadzam się. Dalilii również nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Dalia, Dalila 05.02.14, 21:31 oba występują również jako arabskie imiona Daleela czyt Dalila Daliya czyt Dalija Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dalia, Dalila 06.02.14, 10:54 Dalia od dawna jest u mnie wśród imion lubianych, Dalilii nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Dalia, Dalila 07.02.14, 16:17 Dalia bardzo mi się podoba,Dalila niezbyt. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Dalia, Dalila 09.02.14, 20:44 Z tych dwojga imion wybrałabym imię Dalila. Bardziej oryginalne i wdzięczne. Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: Dalia, Dalila 11.02.14, 07:58 Imię Dalia od dawna mi się podoba, o Dalili słyszę pierwszy raz, ale tak jakoś średnio, niezbyt mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
misselene Re: Dalia, Dalila 19.02.14, 23:14 Dalia brzmi ładnie, ale trochę tak jakby ktoś źle Darię wymówił. Dalila dla mnie zbyt wymyślna jak na polskie warunki. Odpowiedz Link Zgłoś