nata76 20.08.04, 15:33 tak miała na imię moja prababcia. Pamiętam ją jak prze mgłe,kiedy leżala w łóżku,sucha jak suszona śliwka.Pamiętam takie moje skojarzenie... Podoba mi się bardzo to imie,takie dzwięczne i delikatne.no i kojarzy mi się z prababcią,która podobno była chodzącą Dobrocią...Ale mąż nie może wymówić (obcokrajowiec) ,no i jakoś nie zapałal sympatią do tego imienia. Co myslicie o Marcjannie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Marcjanna... 20.08.04, 15:35 Uważam, że jest po prostu śliczne! Zdrobnienie (Marcysia) teżma cudne. Jest na mojej krótkiej liście najładniejszych imion kobiecych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Marcjanna... 20.08.04, 15:40 Hej, Imię Marcjanna jest przepiękne i już od długiego czasu należy do czołówki moich ulubionych. Jeśli mój gust dotyczący imion nie zmieni się, z pewnością będę brała je pod uwagę jako imię dla mojej córki. Pozdrawiam, Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marcjanna... 20.08.04, 15:51 forencja napisała: Jeśli mój gust dotyczący imion nie zmieni się, z pewnością będę > brała je pod uwagę jako imię dla mojej córki. No tak, forencjo, ale musimy rozważyć, czy nie odbiega ono od "rzeczywistosci" i "jakiejś przyjętej normalnosci". Bo jeżeli tak, to jest spalone. MSPANC Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Marcjanna... 21.08.04, 09:24 gaudencja napisała: > forencja napisała: > > Jeśli mój gust dotyczący imion nie zmieni się, z pewnością będę > > brała je pod uwagę jako imię dla mojej córki. > > No tak, forencjo, ale musimy rozważyć, czy nie odbiega ono od "rzeczywistosci" > i "jakiejś przyjętej normalnosci". Bo jeżeli tak, to jest spalone. > Moim zdaniem nie odbiega Ludzie nadają swoim dzieciom przecież jeszcze "dziwniejsze" imiona Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marcjanna... 21.08.04, 10:54 forencja napisała: > Moim zdaniem nie odbiega Ludzie nadają swoim dzieciom przecież > jeszcze "dziwniejsze" imiona Ale czyimś zdaniem może odbiegać To był tylko taki żart, na marginesie innej dyskusji. Osobiscie uważam, że zarówno Marcjanna jak i Marcjan są pieknymi, normalnymi imionami. Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka_lena Re: Marcjanna... 20.08.04, 15:55 bardzo ladne imie, urocze, nich maz sie nauczy i juz, moj tez jest obcokrajowcem i go po prostu ucze! jak ja sie moge nauczyc jego jezyka to in on mojego musi probowac a jak! koniecznie rozwaz to imie! Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter_exunruzanka Re: Marcjanna... 20.08.04, 15:59 Bardzo ladne imie)). Moja corcia ma na drugie imie podobnie, bo Marianna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Marcjanna... 23.08.04, 09:36 A mnie się kojarzy z Marcjanną Fornalską "tesciową: Bieruta Ale zdrobnienie Marcysia jest słodkie Odpowiedz Link Zgłoś