frati 29.08.04, 21:15 nie mam zupelnie zadnego pomyslu.... no prawie podoba mi sie Lea i Fabia, ale Fabia kojarzy mi sie z samochodem jakei imie mam wybrac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aka10 Re: pomozcie wybrac mi imie dla dziewczynki 29.08.04, 21:16 Lea.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Leandra? 29.08.04, 21:26 frati napisała: > nie mam zupelnie zadnego pomyslu.... no prawie podoba mi sie Lea i Fabia, ale > Fabia kojarzy mi sie z samochodem jakei imie mam wybrac? Fabii bym nie wybierała - ze wzgledu na samochód właśnie. Ew. mozesz córkę nazwac Fabiana (jest też Fabianna, nie wiem, czy to poprawna wersja) i mówić na nią Fabia... Lea to ładne imię, ale jeszcze bardziej podoba mi się Leandra; jest dłuższe i zapewnia więcej możliwości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Leandra? 30.08.04, 10:14 Lea, chociaż postać biblijnej Lei mnie osobiscie zniechęca do tego imienia. Leandra jest (wybacz Gaudencjo) okropne! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Leandra lub Leonia? 30.08.04, 13:50 cysia.b napisała: > Lea, chociaż postać biblijnej Lei mnie osobiscie zniechęca do tego imienia. Lea > ndra jest (wybacz Gaudencjo) okropne! Wybaczam )) ale mi się podoba, tak samo jak Nikandra. Chyba w ogóle podobają mi sie imiona zakońcone na "dra" i "der" (z wyjątkiem Aleksandry i Aleksandra). Znalazłam jeszcze imię, które bardzo mi się spodobało, a które wcześniej umkneło mojej uwadze: Leonia, czyli żeńska forma Leona. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: pomozcie wybrac mi imie dla dziewczynki 30.08.04, 10:35 Zdecydowanie Lea. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
acevedo Re: pomozcie wybrac mi imie dla dziewczynki 30.08.04, 10:55 hmmm....a moze nie rób dziecku krzywdy bo beda ją przezywać w szkole "leon" albo "leja" o fabii juz nie wspominajac hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
koralka1 Re: pomozcie wybrac mi imie dla dziewczynki 30.08.04, 13:46 Lea, Leana, Luana, Loana... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Lea a Leja 30.08.04, 13:56 acevedo napisała: > hmmm....a moze nie rób dziecku krzywdy bo beda ją przezywać w szkole "leon" alb > o > "leja" Leja to inna polska forma imienia Lea. Imię Lea do 1994 roku zostało w Polsce nadane 25 razy, ale wyraźnie się popularyzuje, podejrzewam że z jednej strony we wspólnotach chrześcijańskich, z drugiej strony pod wpływem Francji i Niemiec, gdzie jest w pierwszej dziesiątce nadawanych imion. Leja miało 19 nadań, z tendencją wyraźnie wygasjacą. Odpowiedz Link Zgłoś