gagat100 31.08.04, 16:51 co sadzicie o tym imieniu?? Max-nie jak na psa,moja kolezanka tak mowi!!! zastanawiałam sie nad olivier-em ale za to kolega powiedzial ze zdrobniale to OLI jak ten murzyn z druzyny piłkarskiej!!! Tragedia co wybiore to komus sie nie podoba Cos slyszalam ze Paulinka to linka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czaroffnica24 Re: maksymilian 31.08.04, 16:57 Ja też już nie wiem. Znam Maksymiliana i chcąc nie chcąc, każdy woła na niego Max. Może tak zapoczątkujemy tradycję nadawania dzieciom imion po dziadkach. Problem z wyborem odpowiedniego imienia się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaagnieszka Re: maksymilian 31.08.04, 17:09 A nasz synek bedzie mial na imie Oliver Maximilian ( z taka pisownia, bo mieszkamy poza Polska). To prawda, ze Oliver mozna zdrabniac Oli, ale tez Linek albo Olek. Na Maximiliana beda napewno wolac Max a to zbyt kojarzy sie z czworonoznym przyjacielem, ale jest to imie po dziadku i jako drugie moze byc. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: maksymilian 31.08.04, 19:04 czaroffnica24 napisała: > Może tak zapoczątkujemy tradycję nadawania dzieciom imion po dziadkach. Tzn. odnowimy? Odpowiedz Link Zgłoś
czaroffnica24 Re: maksymilian 31.08.04, 19:31 Chodziło mi o zapoczątkowanie tej tradycji w naszych rodzinach. Naprawdę rozwiązałoby to wiele problemów. pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: maksymilian 31.08.04, 19:33 czaroffnica24 napisała: > Chodziło mi o zapoczątkowanie tej tradycji w naszych rodzinach. > Naprawdę rozwiązałoby to wiele problemów. A można po wcześniejszych przodkach? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: maksymilian 31.08.04, 19:06 gagat100 napisała: > co sadzicie o tym imieniu?? Max-nie jak na psa,moja kolezanka tak mowi!!! > zastanawiałam sie nad olivier-em ale za to kolega powiedzial ze zdrobniale to > OLI jak ten murzyn z druzyny piłkarskiej!!! > Tragedia co wybiore to komus sie nie podoba Po pierwsze, tzreba nazwać dziecko, tak żebyt Tobie się podobało (i ojcu dziecka), bo nie znajdziesz imienia, które podoba się każdemu. Po drugie, od imienia olivier (czy Oliwier) bym Cię jednak odwodziła ;-P bo uważam, że jest straszne. Maksymilian jest o niebo lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: maksymilian 31.08.04, 19:19 A mój pradziadek własnie był Maksymilian. Odpowiedz Link Zgłoś
kubuspuchatek18 Re: maksymilian 31.08.04, 20:46 od Maksymiliana wol Maksyma. Niby to samo imię ale w brzmieniu Maksym o niebo lepszy. Pozdrawiam, Jula Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: maksymilian 01.09.04, 09:48 Nie wiem, dlaczego utarło się, że Maks to imię dla psa. Dla mnie to paranoja. Po prostu ludzie nadają zwierzętom ludzkie imiona. Znałam już kota Zygmunta i jamniczkę Kasię, co nie swiadczy o tym, że Zygmunt i Katarzyna to zwierzęce imiona mój cioteczny dziadek urodzony grubo przed wojną miał na imię Maksymilian i mówiono na niego oczywiscie Maks Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter_exunruzanka Re: maksymilian 01.09.04, 11:12 Nam (mezowi i mnie) sie bardzo podoba. Do tego stopnia, ze jesli bedziemy miali syna - nazwiemy go Maksymilian. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nicole777 Re: maksymilian 02.09.04, 10:25 Dwa imiona bardzo mi się podobają, a ich zdrobnienia Oli i Max jeszcze bardziej Odpowiedz Link Zgłoś