Dodaj do ulubionych

Dane za 2014

08.01.15, 16:25
gnomkowo.pl/imie-dla-malego-gnomusia/ Nie wiem czy wiarygodne(taki spadek Julii...?)
Obserwuj wątek
    • lily-beth Re: Dane za 2014 08.01.15, 16:43
      Nie wydają mi się specjalnie wiarygodne, zwłaszcza przez akapity pod koniec o rzekomo "oryginalnych" imionach i tych, których nadania odmówili - Żyraf i Mrówka to rewelacje sprzed kilku lat, zerżnięte z górnego. Poza tym te dane publikuje raczej MSW, a nie Urząd Statystyczny?
      • dasza_dm Re: Dane za 2014 08.01.15, 23:51
        No właśnie.
        A poza tym nie wierzę , żeby Leon stał się aż tak popularny.
        Milan czy Natan też raczej nie są najrzadziej nadawani. Na pewno znalazloby się ich więcej.
        I co tu robi Bartek? Jak już to Bartosz lub Bartłomiej...
        • mossiam Leon 09.01.15, 01:39
          Obawiam się (jako mama Leonawink, że Leon może nas w najnowszych statystkach zaskoczyć.

Tu np. dane z Poznania:
          poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,17221196,Brawo__Jasiu__Najpopularniejsze_imiona_w_Poznaniu.html
          Leon zajmuje 12. miejsce pośród imion męskich - nadany był tyle samo razy co Szymon i Mateusz!
      • gaudencja Re: Dane za 2014 10.01.15, 01:08
        lily-beth napisał(a):

> Nie wydają mi się specjalnie wiarygodne, zwłaszcza przez akapity pod koniec o r
        > zekomo "oryginalnych" imionach i tych, których nadania odmówili - Żyraf i Mrówk
        > a to rewelacje sprzed kilku lat, zerżnięte z górnego. Poza tym te dane publikuj
        > e raczej MSW, a nie Urząd Statystyczny?

Zawsze MSW i nie widzę świeżych danych na stronie.
    • mossiam Fakty TVN 09.01.15, 01:31
      Całkiem ciekawy, choć jak zwykle dość ogólnikowy, materiał video:
      fakty.tvn24.pl/fakty-ekstra,52/najpopularniejsze-imiona-w-polsce-w-2014-roku,504105.html
      • angelina7-83 Re: Fakty TVN 09.01.15, 15:46
        Imiona pewniaki tongue_out, dziękuję ja nie nie skorzystam. Dużo bardziej podobały mi się te najrzadziej nadawane smile
      • gaudencja Re: Fakty TVN 10.01.15, 01:07
        Dzięki za wklejenie materiału.
        Dość śmieszne są te przykłady najrzadszych imion, zwłaszcza kiedy się widziało listę pojedynczych imion w Warszawie w kolejnych latach.
        A jakim cudem imię ma się przyczyniać do większej napastliwości dziecka?
    • florianne Re: Dane za 2014 10.01.15, 20:41
      Ktoś bardzo się wysilił i przepisał dane ze strony B. Górnego, ot tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.