meggan79 08.01.15, 16:25 gnomkowo.pl/imie-dla-malego-gnomusia/ Nie wiem czy wiarygodne(taki spadek Julii...?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lily-beth Re: Dane za 2014 08.01.15, 16:43 Nie wydają mi się specjalnie wiarygodne, zwłaszcza przez akapity pod koniec o rzekomo "oryginalnych" imionach i tych, których nadania odmówili - Żyraf i Mrówka to rewelacje sprzed kilku lat, zerżnięte z górnego. Poza tym te dane publikuje raczej MSW, a nie Urząd Statystyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Dane za 2014 08.01.15, 23:51 No właśnie. A poza tym nie wierzę , żeby Leon stał się aż tak popularny. Milan czy Natan też raczej nie są najrzadziej nadawani. Na pewno znalazloby się ich więcej. I co tu robi Bartek? Jak już to Bartosz lub Bartłomiej... Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Leon 09.01.15, 01:39 Obawiam się (jako mama Leona, że Leon może nas w najnowszych statystkach zaskoczyć. Tu np. dane z Poznania: poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,17221196,Brawo__Jasiu__Najpopularniejsze_imiona_w_Poznaniu.html Leon zajmuje 12. miejsce pośród imion męskich - nadany był tyle samo razy co Szymon i Mateusz! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dane za 2014 10.01.15, 01:08 lily-beth napisał(a): > Nie wydają mi się specjalnie wiarygodne, zwłaszcza przez akapity pod koniec o r > zekomo "oryginalnych" imionach i tych, których nadania odmówili - Żyraf i Mrówk > a to rewelacje sprzed kilku lat, zerżnięte z górnego. Poza tym te dane publikuj > e raczej MSW, a nie Urząd Statystyczny? Zawsze MSW i nie widzę świeżych danych na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Fakty TVN 09.01.15, 01:31 Całkiem ciekawy, choć jak zwykle dość ogólnikowy, materiał video: fakty.tvn24.pl/fakty-ekstra,52/najpopularniejsze-imiona-w-polsce-w-2014-roku,504105.html Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Fakty TVN 09.01.15, 15:46 Imiona pewniaki , dziękuję ja nie nie skorzystam. Dużo bardziej podobały mi się te najrzadziej nadawane Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Fakty TVN 10.01.15, 01:07 Dzięki za wklejenie materiału. Dość śmieszne są te przykłady najrzadszych imion, zwłaszcza kiedy się widziało listę pojedynczych imion w Warszawie w kolejnych latach. A jakim cudem imię ma się przyczyniać do większej napastliwości dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Dane za 2014 10.01.15, 20:41 Ktoś bardzo się wysilił i przepisał dane ze strony B. Górnego, ot tyle. Odpowiedz Link Zgłoś