jakimm 25.01.15, 11:38 Po wielu tygodniach "drapania się po głowie" i wielu wątpliwościach, padło na Borysa (chyba). Jest tylko jedno "ale". Jako osoba lubiąca wszystko planować i zawsze wybiegająca w przyszłość, zastanawiam się jakie imię by pasowało do brata lub siostry Borysa. Jakoś nic nie potrafię dobrać. Dajcie, proszę, jakieś propozycje. Dla dziewczynki zawsze podobało mi się Alicja-ale czy to pasuje? Dla brata.... - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nastka1980 Re: brat/siostra Borysa 25.01.15, 11:55 Do Borysa bardzo pasuje mi Iwo Alicja i Borys brzmią fajnie razem. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: brat/siostra Borysa 25.01.15, 15:00 Alicja pasuje, inne propozycje: Borys i Nina Tacjana Nadzieja Laura Kornelia oraz Kornel Miron Olgierd Eryk Leon Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: brat/siostra Borysa 25.01.15, 16:29 Według mnie do Borysa pasuje: - Igor, Sergiusz, Mikołaj, Dymitr, Wiktor - Anastazja, Nina, Elena, Nadia, Oksana Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: brat/siostra Borysa 25.01.15, 16:54 Alicja bardzo fajnie pasuje. Dla chłopca może Igor, Miron, Iwo, Kosma, Maurycy. Unikałabym imion rosyjskich i podobnych, żeby nie tworzyć zestawu tematycznego dla rusofila Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: brat/siostra Borysa 25.01.15, 21:59 Eryk, Leon, Andrzej, Igor Alicja nie podoba mi się, może Olga? Nina (Janina, Antonina) ? Odpowiedz Link Zgłoś
jakimm Re: brat/siostra Borysa 26.01.15, 10:00 Jakiś czas temu spotkałam rodzeństwo - Igora i Alicję. Na początku coś mi zgrzytało w tym zestawieniu, ale teraz uważam, że jest ok. Niektóre z Was też tak myślą (wiem, bo pytałam). Borys i Alicja to bardzo podobne zestawienie, więc chyba też pasuje. A dla chłopca może Leon...-podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: brat/siostra Borysa 26.01.15, 11:33 Alicja jest całkiem ok, choć mnie szczególnie nie zachwyca ten duet. Szukałabym jednak czegoś mniej popularnego. Anastazja, Adela, Blanka, Berenika, Daria, Diana, Dagna, Emma, Estera, Gaja, Honorata, Ida, Irmina, Jowita, Kornelia, Kalina, Klementyna, Liwia, Lilia, Malwina, Matylda, Melania, Nadzieja, Sara, Stella, Zoja Cyprian, Cyryl, Ernest, Eryk, Edwin, Iwo, Joachim, Kornel, Kajetan, Konrad, Kosma, Miron, Makary, Olaf, Remigiusz, Tobiasz, Tymon Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: brat/siostra Borysa 26.01.15, 13:43 znany mi "zestaw" to rodzeństwo Borys i Iwo niestety ten drugi źle odmieniany... Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: brat/siostra Borysa 26.01.15, 18:30 Alicja bardzo ladnie. Inne propozycje: Aurelia, Roza, Nadia, Walentyna, Marta, Tatiana, Weronika, Nadzieja, Konstancja, Sabina, Aniela, Adela, Klara, Matylda. Igor, Walter, Kosma, Aleksander, Mikolaj, Gwidon, Jeremi, Leonard, Natan, Gilbert, Jonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisia07 Re: brat/siostra Borysa 29.01.15, 11:26 Borys pasuje do Cyryla, Leona, Iwo, Tymona, Blanki, Dagny Alicja też ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: brat/siostra Borysa 11.02.15, 09:00 Alicja ok, dla chłopca może Karol, Benjamin, Mikołaj? Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: brat/siostra Borysa 13.02.15, 12:42 Igor rozważany w poprzednim wątku nie wchodzi w grę? Nie jestem fanka Alicji, ale do Borysa pasuje. Inne pomysły: Witold, Kornel, Emil, Tytus, Jonasz, Łucja, Sara, Blanka, Gaja, Róża, Ida, Dominika. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: brat/siostra Borysa 14.02.15, 14:29 Alicja i Borys- wg mnie brzmia ladnie i nie "gryza sie". Dla chlopca moze Milosz, Wiktor, Daniel, Emil ; dla dziewczynki proponowana juz wczesniej Roza (jest cudna!), Rozalia, Kornelia, Matylda, Aniela, Paulina. Odpowiedz Link Zgłoś
jakimm Re: brat/siostra Borysa 19.02.15, 12:26 Jeszcze wchodzi , ale do niego jakoś łatwiej mi dobrać imiona rodzeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
malga.p Re: brat/siostra Borysa 24.02.15, 15:19 Alicja pasuje do Borysa Dla dziewczynki proponuję imię Anastazja, dla chłopca: Olgierd, Aleksy, Leon, Leonard, Mikołaj, Igor. Odpowiedz Link Zgłoś