Dodaj do ulubionych

brat/siostra Borysa

25.01.15, 11:38
Po wielu tygodniach "drapania się po głowie" i wielu wątpliwościach, padło na Borysa (chyba). Jest tylko jedno "ale". Jako osoba lubiąca wszystko planować i zawsze wybiegająca w przyszłość, zastanawiam się jakie imię by pasowało do brata lub siostry Borysa. Jakoś nic nie potrafię dobrać. Dajcie, proszę, jakieś propozycje. Dla dziewczynki zawsze podobało mi się Alicja-ale czy to pasuje? Dla brata.... - nie wiem.
Obserwuj wątek
    • nastka1980 Re: brat/siostra Borysa 25.01.15, 11:55
      Do Borysa bardzo pasuje mi Iwo smile
      Alicja i Borys brzmią fajnie razem.
      • abiela Re: brat/siostra Borysa 25.01.15, 15:00
        Alicja pasuje, inne propozycje:

Borys i
        Nina
        Tacjana
        Nadzieja
        Laura
        Kornelia

oraz
        Kornel
        Miron
        Olgierd
        Eryk
        Leon
    • olinininka Re: brat/siostra Borysa 25.01.15, 16:29
      Według mnie do Borysa pasuje:
      - Igor, Sergiusz, Mikołaj, Dymitr, Wiktor
      - Anastazja, Nina, Elena, Nadia, Oksana
    • lily-beth Re: brat/siostra Borysa 25.01.15, 16:54
      Alicja bardzo fajnie pasuje. Dla chłopca może Igor, Miron, Iwo, Kosma, Maurycy.
      Unikałabym imion rosyjskich i podobnych, żeby nie tworzyć zestawu tematycznego dla rusofila wink
    • liliowewzgorze Re: brat/siostra Borysa 25.01.15, 21:59
      Eryk, Leon, Andrzej, Igor
      Alicja nie podoba mi się, może Olga? Nina (Janina, Antonina) ?
    • jakimm Re: brat/siostra Borysa 26.01.15, 10:00
      Jakiś czas temu spotkałam rodzeństwo - Igora i Alicję. Na początku coś mi zgrzytało w tym zestawieniu, ale teraz uważam, że jest ok. Niektóre z Was też tak myślą (wiem, bo pytałam). Borys i Alicja to bardzo podobne zestawienie, więc chyba też pasuje. A dla chłopca może Leon...-podoba mi się.
    • dalenia Re: brat/siostra Borysa 26.01.15, 11:33
      Alicja jest całkiem ok, choć mnie szczególnie nie zachwyca ten duet. Szukałabym jednak czegoś mniej popularnego.

Anastazja, Adela, Blanka, Berenika, Daria, Diana, Dagna, Emma, Estera, Gaja, Honorata, Ida, Irmina, Jowita, Kornelia, Kalina, Klementyna, Liwia, Lilia, Malwina, Matylda, Melania, Nadzieja, Sara, Stella, Zoja

Cyprian, Cyryl, Ernest, Eryk, Edwin, Iwo, Joachim, Kornel, Kajetan, Konrad, Kosma, Miron, Makary, Olaf, Remigiusz, Tobiasz, Tymon
      • sigalla1 Re: brat/siostra Borysa 26.01.15, 12:27
        Borys i Brunon
        Borys i Blanka
    • ginger.ale Re: brat/siostra Borysa 26.01.15, 13:43
      znany mi "zestaw" to rodzeństwo Borys i Iwo
      niestety ten drugi źle odmieniany...
      • dolcevita007 Re: brat/siostra Borysa 26.01.15, 18:30
        Alicja bardzo ladnie. Inne propozycje:
        Aurelia, Roza, Nadia, Walentyna, Marta, Tatiana, Weronika, Nadzieja, Konstancja, Sabina, Aniela, Adela, Klara, Matylda.
        Igor, Walter, Kosma, Aleksander, Mikolaj, Gwidon, Jeremi, Leonard, Natan, Gilbert, Jonasz.
    • mamamisia07 Re: brat/siostra Borysa 29.01.15, 11:26
      Borys pasuje do Cyryla, Leona, Iwo, Tymona, Blanki, Dagny
      Alicja też ładnie
    • qatroscc Re: brat/siostra Borysa 11.02.15, 01:38
      Borys i Jagoda
      Borys i Mikołaj
    • meggan79 Re: brat/siostra Borysa 11.02.15, 09:00
      Alicja ok, dla chłopca może Karol, Benjamin, Mikołaj?
    • florianne Re: brat/siostra Borysa 13.02.15, 12:42
      Igor rozważany w poprzednim wątku nie wchodzi w grę? Nie jestem fanka Alicji, ale do Borysa pasuje. Inne pomysły: Witold, Kornel, Emil, Tytus, Jonasz, Łucja, Sara, Blanka, Gaja, Róża, Ida, Dominika.
      • karola1705 Re: brat/siostra Borysa 14.02.15, 14:29
        Alicja i Borys- wg mnie brzmia ladnie i nie "gryza sie". Dla chlopca moze Milosz, Wiktor, Daniel, Emil ; dla dziewczynki proponowana juz wczesniej Roza (jest cudna!), Rozalia, Kornelia, Matylda, Aniela, Paulina.
      • jakimm Re: brat/siostra Borysa 19.02.15, 12:26
        Jeszcze wchodzi smile, ale do niego jakoś łatwiej mi dobrać imiona rodzeństwa.
    • malga.p Re: brat/siostra Borysa 24.02.15, 15:19
      Alicja pasuje do Borysa smile
      Dla dziewczynki proponuję imię Anastazja, dla chłopca: Olgierd, Aleksy, Leon, Leonard, Mikołaj, Igor.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.