abiela 08.02.15, 21:06 Miejscowość w Badenii-Wirtembergii. Ahmad Alea Alena Marie Alessandro Said Alexander x2 Alexandros Alina x2 Amelie Amelie Iliana Anja Elisa Anna x2 Anna Viola Anni Aras Arin Armend Xhafer Artur Artus Aslam Ata Arelia Auresa Ayden Azat Ahmet Azra Azzurra Maria Ben x5 Ben Andreas Ben Leon Benno Karl Brahim Carla Carlson Carmela Chanel Chloe Claire Chloe Clara Sophia Dalila Damian Halil Damien Daniel x2 Daris David David Christofer David Johann Diana Diego Diyon Samuel Dilara Elif Djordje Ediz Ela Su Eldina Eliah Elias x2 Elias Andreas Elisa Elli Elma Emil Emil Kurt Robert Emilia Charlotte Emilie Emily Arla Emily Rosalie Emir Emma x2 Emma Luise Ensar Eren-Eymen Erwin Alexander Evdokia Fabienne Marie Felix Noel Filip Gabriel Ganija Guoxin Hanna Katharina Hanna-Loren Hannah Helen Lila Helene Henry Hira Ida Marie Ilayda Tamara Ilkay Jack-Keanu Pepe Sturmius Jakob Theodor Jan Jana Sophia Jasmin Jason Jikay Joel Jolie x2 Jonas Raphael Joscha Daniel Josefine Marie Josua Christian Julia Marisa Julian Julian Matteo Giuseppe Julie Kalea Joy Keyan Elay Kilian x2 Kilian Eugen Kira Isabelle Klara Konstantinos x2 Koray Laila Amilia Lana Lara Laura Laura Dunja Laura Marie Lea Josephin Lea Sophie Lena x2 Lena Jolie Leni x2 Lenny Lenny Ben Lenox Xaver Leon x2 Leonad Marten Leoni Marie Monik Leonie x2 Leticia Sofia Lev Levante Mario Levi x2 Levin Lilli Lilli Emely Lilly x2 Lina Lina Klara Linda Louisa Lisa Lisa Klara Liona Mirella Liv Lorena Lorent Lorenzo Lotta Louis Maximilian Louis Samu Louiz Can Luca x2 Luca Dominik Luca Peter Luis Luis Alexander Luis Ernst Luisa x2 Lukas x3 Lukas David Luxas Maxemilian Lukas Michael Lukas Peter Luke Lennon Maik Maja Malou Marcel Mariana x2 Marie Johanna Marita Luise Martha Fine Martin Mathei Matilda x2 Matilda Franca Matti Julius Martin Matti Matis Moses Matthis Maurice Friedrich Max x5 Maximilian Maximilian Leon Maximilian Niklas Maya Mehmet Melina Melissa Paulin Mete Mia Mia Sophie Michael Michel Mika Mila Mila Isabella Mira Mira Elisa Moritz Nele Nevio Nick Alexander Nico Niklas Finn Nils Nina Nisa Noa Valentin Noah x5 Noah Loth Noah Maximilian Nora Emelie Ole Olivia Robyn Paul Paulina Pelagia Raphael Malo Rico Robin Samuel Levi Roman Romy Annette Rositsa Sami Samuel x2 Saphira Saraya Silas Silas Dawit Sophia Lena Sophia Pia Sophie x2 Spencer Stella Svea Luise Tara Tiana Tiara Lucia Tim x2 Tobias Tom Chris Tony Tyler Leo Valerie Valerija Victoria Vince Pascal Vincenzo Xenia x2 Yasmine Yll Zerda Zoe x2 Zoe Elin Zoey Valentina Zoi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liliowewzgorze Re: WnŚ Reutlingen 2014 08.02.15, 21:27 widzę sporo tureckich imion Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Podsumowanie 08.02.15, 22:41 Krótkie podsumowanie może z mojego punktu widzenia. Imiona dla mnie kuriozalne, czy dziwaczne to: Carlson Carmela Chanel Chloe Jack-Keanu Pepe Sturmius (tutaj początek anglosaski, środek hiszpański i do tego zdrobnieniowy, a ostatnie imię to bardzo stare imię niemieckie, IMO mieszanka wybuchowa) Kalea Joy Keyan Elay Leoni Marie Monik (pisowania ostatniego imienia dla mnie graficznie okropna, jeśli chcieli by tak było czytane, to IMo bardzej stosowna byłaby Monique, podobnie Leoni w tej formie mnie razi, Leonie wygląda dużo ładniej) Lukas Maxemilian (pisownia Maximiliana na siłę udziwniona) Zoi (czyli fonetycznie zapisana Zoe) Auresa (nie wiem zupełnie co to za forma?) Spencer Sporo tu imion zagranicznych, jak już zauważyła liliowewzgorze np. tureckich. Największym zaskoczeniem jest dla mnie Pelagia i zastanawiam się czy rodzicie nie są może Polakami. Wiele imion tradycyjnie już na "l" i na "m" oraz megapopularnego Bena. Dużo bardzo tradycyjnych jak: Emil Kurt Robert Emilia Charlotte Emma Luise Erwin Alexander Jakob Theodor Lukas Michael Marie Johanna (choć tu skojarzenia z marihuaną niemal nie do przeskoczenia) Maurice Friedrich (tu tradycyjne drugie imię zestawione z francuską wersją Moritza brzmi dla mnie śmiesznie) Maximilian Maximilian Leon Michael Roman Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Podsumowanie 08.02.15, 22:56 A mnie zastanawia imię Roman... Jak jest ono odbierane w Niemczech? Po niemiecku "der Roman" to chyba "powieść"? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Podsumowanie 21.02.15, 21:39 dasza_dm napisała: > A mnie zastanawia imię Roman... Jak jest ono odbierane w Niemczech? Po niemieck > u "der Roman" to chyba "powieść"? Dość tradycyjne ale normalne. Faktycznie jest homonimem powieści, ale akcent pada w imieniu na pierwszą sylabę, w powieści na drugą. Znam dwóch Romanów - jeden jest trenerem zumby, a drugi synkiem mojej położnej. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Podsumowanie 21.02.15, 17:47 Leoni Marie Monik właściwie wygląda na zapis fonetyczny po polsku francuskich form imion. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Podsumowanie 21.02.15, 21:39 gaudencja napisała: > Leoni Marie Monik właściwie wygląda na zapis fonetyczny po polsku francuskich f > orm imion. No oprócz Marie. Aż dziw, że nie zapisali Mari. Taki zapis już też widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś