olinininka 04.07.16, 15:50 Eh jak ja lubie przegladac kalendarz Tak natrafilam na imie Aureliana Ogolnie mi sie podoba choc z reguly nie lubie koncowki ana, anna. Aurelia tez jest fajna jednak coraz czesciej nadawana, ale o Aurelianie chyba malo kto slyszal. A co wy sadzicie na temat Aurelianki? Ciekawa jestem ile kobiet w Polsce nosi to imie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dasza_dm Re: Znowu wyszperalam imie 04.07.16, 16:24 Dla mnie trochę udziwnione. Natomiast Aurelię uwielbiam Ja z kolei natrafiłem dziś na kobietę imieniem Lasanna. Na drugie Dorota. Nazwisko najzwyklejsze w świecie, typowo w polskie z "ę". Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
lidianek Re: Znowu wyszperalam imie 06.07.16, 10:20 Pierwsze skojarzenie - lazania Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Znowu wyszperalam imie 06.07.16, 11:40 Haha! Faktycznie ale skąd to imię się wzięło to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Znowu wyszperalam imie 04.07.16, 16:25 Niby ładne, ale dla mnie te imiona wydłużone o "-ana" są nieco przekombinowane. Podobnie np. Emiliana, Łucjana czy Gracjana. Aurelię za to bardzo lubię Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Znowu wyszperalam imie 04.07.16, 16:32 Nie jestem fanką Aurelii, więc Aureliana tym bardziej mi nie podchodzi. W 1994 r. nie było żadnej nosicielki tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Znowu wyszperalam imie 04.07.16, 16:55 Oj nie. Nie podoba mi się ani trochę. Aurelia sto razy lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
monaliss Re: Znowu wyszperalam imie 04.07.16, 19:29 śmeszne bo mi dzisiaj akurat wpadło do głowy imię Aurelia Moim zdaniem Aureliana jest stanowczo za długie i wolę Aurelię. Odpowiedz Link Zgłoś
lidianek Re: Znowu wyszperalam imie 06.07.16, 10:23 Nie lubię ogólnie imion, przedłużonych o "-ana". Z wersji przedłużonych o "-anna" lubię tylko Juliannę, Emiliannę, Maksymiliannę i Liliannę. Odpowiedz Link Zgłoś