meggan79 12.07.16, 14:47 parenting.pl/portal/identyczne-czworaczki-w-basniowej-sesji-zdjeciowej Abigail, Grace,Emily,Mckayla Podobaja mi się 3 pierwsze imiona. Tradycyjnie-jakbyście na dzisiaj nazwały taka gromadkę? Ja: Adelajda,Klementyna,Marcelina i Rozalia. A chłopców: Feliks, Konstanty, Ignacy i Gustaw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lily-beth Re: O czworaczkach 12.07.16, 15:55 Mnie podobają się tylko Abigail i Emily. Moje czworaczki: Klara, Adela, Róża, Dobrawa - zestaw najbardziej prawdopodobny i z błogosławieństwem męża. Nna drugie próbowałabym wepchnąć imiona nieakceptowane i byłoby: Róża Matylda, Klara Jaśmina, Dobrawa Kalina i Adela Julianna Jeremi Adam, Tytus Aleksander, Kosma Ksawery, Fryderyk Iwo (przy czym mąż domagałby się wersji odwrotnej - Iwo Fryderyk) Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: O czworaczkach 12.07.16, 16:00 Jak się zastanowię, to w sumie nic poniżej ośmioraczków nie usatysfakcjonowałoby mnie imienniczo Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: O czworaczkach 12.07.16, 16:25 Dla mnie najbardziej optymalna byłaby trójka dzieci jednakowej płci - mam akurat po 3 takie "naj" imiona. Pozostałe, jak pisałam, też bardzo mi się podobają, ale problem polega na tym, że wszystkie tak samo Więc żeby nadać wszystkie te, które mi się podobają, no to tak z 10 dzieci jednej płci byłoby okej Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: O czworaczkach 12.07.16, 16:54 Mnie ratuje mąż - wiele moich ulubionych mu nie podchodzi, więc siłą rzeczy muszę ograniczyć wybór, np. przeforsowanie Maurycego i Teodora byłoby mało prawdopodobne (ech, żal). Ale absolutne minimum to 3 dziewczynki (Róża, Klara i Dobrawa, wybór jednego imienia byłby niemożliwy, chyba musiałabym losować) i 2 chłopców (Jeremi i Tytus - tu też rzut monetą). A jednocześnie wychowanie pięcioraczków jakoś mało mnie kusi Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: O czworaczkach 12.07.16, 17:32 Dziewczyny dla mnie poza Dobrawa Kalina-pięknie!!!Mogłabym sama nadać. Z chlopakow Jeremi Adam-super, reszta też fajna, ale sama nie nadałabym. A mój maż nie ma już sił ze mna rozmawiać o imionach, odmawia?? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: O czworaczkach 12.07.16, 16:20 Lubię Abigail, choć w polskim języku brzmi dla mnie dość nienaturalnie. Grace-Gracja ujdzie w obu wersjach językowych. Emily całkiem okej, ale polska Emilia nie jest moją faworytką. Mckayla brzmi znośnie, ale nie piśmie nie podoba mi się wcale. Moje czworaczki na dzień dzisiejszy nazywałyby się tak: Józefina Barbara, Franciszka Maria, Adelajda Beata, Marianna Pelagia(o ile pierwsza trójka bez większych wątpliwości, to przy czwartej już nie mogłam się zdecydować, bo za dużo imion lubię na podobnym poziomie nie miałam też dobrego pomysłu na drugie-rodzinne imię) Maurycy Włodzimierz, Wincenty Piotr, Teodor Jerzy, Gustaw Franciszek (znowu, ostatnie imię było ciężkie do wybrania) Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: O czworaczkach 12.07.16, 17:37 Adelajda i Gustaw cudo??Teodor też. Lila miała w Polsce w przedszkolu Abigail nazywana Abi, ale w zestawieniu z nazwiskiem(nietypowym, trudnym) nie brzmiało to za dobrze.Grace i Emily lubię choć raczej w tych wersjach właśnie, zaś Mckayla według mnie nie pasuje do pozostałych, lepsze byłoby coś klasycznego jak Rose czy Elizabeth. Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: O czworaczkach 12.07.16, 17:28 Moje drugie zestawy to: Róża,Klara,Matylda,Aniela Aleksy,Bruno,Maksym,Jeremi Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: O czworaczkach 12.07.16, 17:36 Podoba mi się tylko Grace. Dobrawa, Oda, Brygida, Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: O czworaczkach 12.07.16, 17:44 India, Saskia, Clarissa, Bella / Miriam, Estera, Eleonora, Rozalia Ewan, Tate, Shane, Cillian / Jonasz, Roch, Cyryl, Leon Odpowiedz Link Zgłoś
bo_gna Re: O czworaczkach 12.07.16, 21:04 A więc dziewczynki na dzisiaj to: Otylia, Helena, Wanda, Łucja (kolejność przypadkowa). A chłopcy: Ksawery, Jacek, Jeremi, Artur (kolejność nieprzypadkowa). Odpowiedz Link Zgłoś
lidianek Re: O czworaczkach 12.07.16, 22:27 Imiona z uwzględnieniem zdania męża: Judyta, Gaja, Nadzieja, Aniela Mirosław, Tadeusz, Witold, Robert A gdybym decydowała sama: Zamiast Judyty - Jagoda Zamiast Roberta - Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: O czworaczkach 13.07.16, 09:12 Ariadna, Bogna, Eugenia, Teofila chłopcy dzisiaj 100% słowiańscy: Bronimir, Jarogniew, Sambor, Włodzimierz Odpowiedz Link Zgłoś
helishouse Re: O czworaczkach 15.07.16, 10:56 dziewczyny: Ida, Łucja, Ksenia, Bianka chłopaki: do obecnych Bruna i Alka, dodałabym Kosmę i Mieszka Odpowiedz Link Zgłoś
mel_bi Re: O czworaczkach 18.07.16, 12:48 Ida, Łucja, Klara i Zoja Eryk, Jonatan, Teodor i Konstanty U mnie niewiele się zmienia, kocham pewne imiona od lat i na zabój Odpowiedz Link Zgłoś