Dodaj do ulubionych

wnuki Konwalki

05.02.17, 03:38
forum.gazeta.pl/forum/w,567,163241878,163241878,no_i_pieknie_.html
może zaczniemy nowy wątek ?

mamy czworaczki, 14-go (oby) zostaniemy szczęśliwymi ciotkami
Obserwuj wątek
    • cauliflowerpl Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 08:07
      Ale to szybko poszło!
      Doczytuję wątek smile
    • konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 10:48
      to nowy zaczynamy
      z niusów - Fafunia wywaliła Felusia z klatki w nocy uncertain
      w sumie bez powodu, ale cóż... siedzi chłopina przybity jak papa na dachu i gapi sie na swoją rodzine przez bezsens krat
      caly czas mamy cztery jajoły
      i wciąż czekamy na Wielkie Wyklucie- myślę,że bedzie Walenty
      • nathasha Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 10:56
        Fafunia ma teraz prawo do wahan nastoju, w koncu 4 jajca dziewczyna zniosla, bidulka. A imiona wielkiej czworki (byla nawet taka ksiazka A christie wink jakie maja byc, bo sprawdzilam ze 14 lutego swietuje sie m.in. Dobiesławy, Aksencji, Aksencjusza, Eukalidiusza, takze ten, wybor jest wink a ona te jaja juz wysiaduje czy nie? Bo Cosmetic wkleila w tamtym watku jakas instrukcje obslugi i mnie pali ciekawosc czy wyscie te jajka podmieniali czy nie
        • beata985 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 11:25
          ano wła,śnie....w tej instrukcji stało jeszcze, żeby sprawdzić czy jajca są pełne i jak to zrobić...też mnie ciekawość zżera.
      • arwena_11 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 10:57
        Czytam, nie zdązyłam się wpisać w tamten wątek - gratuluję przyszłej babcismile.
        • konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 10:59
          dziekuje
          siedzimy na jajcach i czekamy
          trzymajcie kciuki, ciocie
          • gama2003 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 11:04
            Może Feluś przybity, bo chciał się wykazać i też na jajcach posiedzieć ?
            To czekamy.
          • arwena_11 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 11:19
            A tak z ciekawości - małe kanarki szybko dojrzewają?
            Koleżanka kupiła kiedyś świnkę morską. Miał być facet. O tym, że jednak nie jest okazało się jak urodziła małe smile
            Co lepsze, mimo zapewnień że młode dojrzałość osiągają po 2 miesiącu życia - okazało się, że ten fakt nastąpił wcześniej i zanim udało się sprawdzić płeć ( chyba dosyć ciężko ), to młoda świnka była w ciąży.
            Na szczęście znaleźli się chętni.
            • konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 11:26
              mam w pracy kolezanke, kompletną wariatke zwierzeca
              mieszka na farmie i zbiera, co sie da i potrzebuje pomocy
              w zwiazku z tym ma, na przyklad, siedem czy osiem koni z fundacji
              poza tym psy króliki, smoki, papugi, cos tam jeszcze
              i jej corka przytachała jakies biedne swinki morskie z odzysku
              i ja, głupia, smialam sie, kiedy Sally mi sie zaliła, że miala dwie swinki morskie przed swietami, a teraz ma ich czternascie suspicious
              no to mam...
              • arwena_11 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 11:28
                smile Czyli karma wraca tongue_out
    • eliszka25 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 11:11
      w takim razie czekamy na wielkie wyplucie i gratulujemy potomstwa smile. mam nadzieje, ze jakies fotki bedzie mozna zobaczyc.
      • eliszka25 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 11:13
        aaaa, wielkie wyklucie mialo byc! nie zauwazylam, ze mi slownik poprawil.
      • konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 11:14
        wyklucie suspicious

fotki tak, oczywiscie, ale teraz jeszcze nie
        dopiero kiedy zrobi sie mniej nerwowo w tych klatkach
        na arzie zapewniam maksymalny komfort dziewczynce i nie blyskam jej niczym
        ale jesli beda maluchy, to dowiecie sie jako pierwsze smile
        • eliszka25 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 13:24
          poprawilam sie zaraz. juz po wyslaniu zauwazylam, ze glupi slownik mi zmienil (swoja droga, co mu sie nie podobalo w slowie wyklucie?).

no teraz oczywiscie, ze nie stresuj przyszlej matki. niech se siedzi na spokojnie. jak maluszki sie pojawia, to chetnie poogladam smile
          • konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 13:43
            a ja sie chetnie podziele smile
            • berdebul Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 14:06
              Zostawiacie u siebie całą gromadę? smile
              • konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:08
                Jezuuu... nie wiem
            • nathasha Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 14:21
              Dlatego ten watek powinien sie nazywac wnuki Konwalki i Konwalka, bo cos czuje ze on bedzie mniej chetny do dzielenia wink
              • dorcia1234 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 14:50
                ja proponuję kamerkę on-line zainstalować.
                Można podglądać bociany i inne zwierzaki to i kanarki też smile
    • mika_p Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 14:10
      Konwalka, ja cię zobowiązuję:

jak coś się zacznie dziać, to założysz OSOBNY wątek na forum i ZATYTUŁUJESZ tak, żeby każdy wiedział, że to TEN WĄTEK
      • gama2003 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:12
        A ja się zastanawiam, jak przetrwamy czas wysiadywania ? Takie emocje w planach, że samemu jajko można znieść. A Fafunia niczego nie może przyspieszyć, siedzie biedna i dupką-pomponikiem jajoły nagrzewa.
        • nathasha Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:14
          Ale konwalka moglaby relacjonowac jak jaja wygladaja, czy juz tam cos sie "rusza" czy nie
          • szmytka1 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:25
            w poprzednim wątku są foty piegowatych jaj smile
        • konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:20
          no ona jakas taka wycofana jest
          • gama2003 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:31
            Czytaj jej coś przyjemnego, albo muzykę relaksacyjną puszczaj. Może ona siedzi i się martwi, jak dzieci wychowa. Rozmawiacie dużo ?
            • konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:39
              tak nie bardzo
              staram sie nie podchodzic za czesto, tyle co trzeba
              dziewczyna ma swieze warzywa, owocki, wode w wanience, piasek z kamykami i wszytsko, co fajne dla kanareczkow
      • konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:13
        topsz
        bedzie tytuł
        a mąż mówi ze jakims peryskopem pokaze czy cos takiego
        • nickbezznaczenia Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:34
          Mądry Twój mążsmile
        • magic.marker Re: wnuki Konwalki 08.02.17, 23:46
          Peryskopem w sensie narzędzia czy aplikacji? suspicious
    • 18lipcowa3 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:42
      czegos nie czaję, podniecacie sie jakimiś ptakami ??????????????
      • konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:48
        wiesz, to taka delikatna sprawa
        Felus trafił do mnie w bardzo szczególnych okolicznościach, dziewczyny m kibicowały, gdy pokonywał 1500 km razem z kotami; potem pojawił sie w prezencie kolega Felusia (w domysle), okazał sie byc kolezanką, no i mamy jajka. To i emocje są.
      • mamolka1 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:56
        Nooo podniecamy się ptakami ... Ileż można ludzkimi dziećmi - tego tu już tyle się przewinęło że nudą wieje... A kanarczątka będą pierwszy raz 😉😉😁
      • mika_p Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:59
        Spadaj, Lipcowa, to są nasze forumowe ptaki, nie jakies ptaki.

Jak wpdasz z doskoku i nie wiesz, co się dzieje, to się najpierw dowiedz,a potem kap jadem
        • konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 16:07
          mnie w sumie post lipcowej rozbawił
          no bo z boku patrząc- spora czesc forum pije za zdrowie jajek big_grin
          jest w tym cos szalonego
      • iwoniaw Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 16:07
        8lipcowa3 napisała:

> czegos nie czaję

A bo to nowina? big_grin big_grin big_grin
      • arwena_11 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 16:34
        Ale to nie są jakieś ptaki, to są ptaki Konwalki, które forum "adoptowało" duchowosmile

Miały swoje przeżycia, pojawiły się w trudnym dla Konwalki czasie i
        • arwena_11 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 16:37
          za szybko

i po prostu interesuje nas ich los.

I to jest na forum piękne. Możemy się żreć, ale jak trzeba to wsparcie jest. Sama pamietam moje początki z kotem i jak się radziłam na forum, jak dziewczyny kibicowały mojemu kotu, który uparł się wykorzystać wszystkie swoje życia w pierwszym roku. Na szczęście mu sie nie udałosmile
          • nathasha Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 16:55
            To ja sie jeszcze musze duzo nauczyc sad
      • cosmetic.wipes Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 19:27
        > czegos nie czaję,

Ty w ogóle mało czaisz 😁
      • gama2003 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 22:10
        O przepraszam, my zdrowe kobiety, w kwiecie wieku ,czym mamy się niby innym podniecać , jak nie ptakami ?

A w tym szczególnym wąteczku, skromnie i zupełnie niewinnie prowadzimy obserwacje przyrodnicze - wpływ deski do prasowania na populację kanarków Konwalki.
        Jak ktoś nieciekawy świata, czytać nie musi !
    • konwalka no i jest tak 05.02.17, 16:22
      otworzylam obie klatki
      Fafunia wysiaduje i wali ja wszytsko

natomiast Felus, nie wazac sie wejsc do domku, zktorego wylecial w nocy z hukiem, usiadł na Sansevierii pod drzwiczkami i spiewa na całe gardło do Niemena, który rozbrzmiewa dzisiaj w moim domu
      teraz wyciąga Mimozami jesien sie zaczyna, ale na żonie nie robi to wrazenia poki co...
      • nathasha Re: no i jest tak 05.02.17, 16:55
        Jak powiesz ze byl slub i nawet nam nie powiedzialas to... to wlasciwie nie wiem co, ale panstwu mlodym byloby przykro, tyle ciotek by wydarzenie opilo
        • konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 17:38
          w życiu! powiedzałam ptaszkom, ze tyyyyle fajnych kobit wznosi żółte toasty
          wzruszyły się, nie powiem
          i dziekują pieknie

a czego sie musisz nauczyc nathasha?
          • czekoladazzurawina Re: no i jest tak 05.02.17, 18:16
            Chętnie wypije za kanarzatka, ale dopiero w piątek. Wcześniej nie da rady - obowiązki. Pozdrawiam młodych przyszłych rodziców, po całuski w dziobki.
          • nathasha Re: no i jest tak 05.02.17, 18:52
            Musze sie nauczyc zeby nie spawac ematek z pogladami ktore wyrazaja w roznych watkach i nie palac potem do nich zlymi emocjami.
            Ps. Ja to taka ciotka dziesiata woda po kisielu, na imprezie nadawania imion trzymam torebke ciotki ktora trzyma kapelusz ciotki ktora wznosi toast za czworaczki. Nawet nie wiem skad sie kanarki wziely
            • konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 19:01
              ale, pardon le mot, pałałaś do mnie złymi emocjami?

a historia Felusia czyli dumnego ojca czterech jajek, jest faktycznie sierdeszczipacielna
              on nalezał do mojej mamy
              i gdy ona zmarła, nieoczekiwanie dla mnie i miażdżąco, to musialam zając sie jej kanarkiem
              znalazlam transport z Polski do UK, dzielilam sie na forum swoim bólem i nadziejami, a forum mnie trzymao w pionie
              przy okazji ukochując Felusia, który wspaniale sie spisał w czasie trwającej dobe podróży
              potem było szukanie kwiatka, który moze stanac obok klatki, coraz to nowe zdjęcia ptaszka, opowiesci o jego adaptacji, etc
              potem przyjechał do niego kolega, który okazał sie kolezanką, no i stad te emocje
              reszte juz znasz

no i najwaznejsze- jestes absolutnie stuprocentową ciotką smile
              • nathasha Re: no i jest tak 05.02.17, 19:22
                Alez absolutnie nie do Ciebie! Odpowiadalam Arwenie, wiec mozesz sie domyslic wink po prostu trudno mi miec z kims ostra wymiane zdan w jednym watku a potem o wszystkim zapomniec w watku obok.
                Przykro mi z powodu mamy. Mam teraz bardzo nieciekawa sytuacje z babcia i widze jak moja mama to przezywa i wiem ze gdybym byla na jej miejscu pewnie bym caly czas jechala na srodkach uspokajajacych, choc mi, dzieki wierze, jest latwiej. Ale jak Felus ma taka historie to teraz jest moim ulubiencem, mam nadzieje ze konkubina mu odpusci i do siebie dopusci bo chlop wart jest tego. I jeszcze Niemena lubi, no moj ci on!
                • konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 19:28
                  nie chce zdyskredytować tej ptaszyny teraz, ale najpiekniej to on spiewa przy Tercecie Egzotycznym
                  a jak juz słyszy: niech zyje orzeł biały, niech żyje niech zyje niech zyje nasz kraj wspaniały
                  • nathasha Re: no i jest tak 05.02.17, 19:32
                    A jak to uroczo byloby miec takiego kanarka w godle, ten orzel taki nieprzystepny
                  • mea8 Re: no i jest tak 05.02.17, 19:43
                    No tym to akurat sie nie musialas chwalicbig_grin
                    A co do imion, jako ze to pierwszy miot kanarczy w Twym obejsciu to imiona na A powinny byc - jak w porzadnej hodowli!!!
                    Moje propozycje meskie: Abelard, Antonio, Alejandro, Amadeusz
                    żenskie: Adela, Aida, Amber, Aurelia
                    • konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 19:53
                      suspicious
                      terceta ukochał na urodzinach mezowskch, które to urodziny były całe peerelowskie (i trwały piec dni)

mysle, ze pierwszy wykluje sie Walenty
                      i tu sie ma inwencja konczy
                      • nathasha Re: no i jest tak 05.02.17, 20:01
                        Walentyna albo walentynka? Felus junior i mala Budyniowa wink
                        • konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 20:04
                          jak dziewcze sie trafi to chyba bedzie miala na imie tak jak moja mama- ona miala imieniny 14 lutego wlasnie- Lili
                          • nathasha Re: no i jest tak 05.02.17, 20:06
                            Bardzo ladnie. I popatrz... nie wiem, takie mrugniecie od mamy dostalas, 14 lutego pieknie sie uklada
                        • mamolka1 Re: no i jest tak 05.02.17, 20:09
                          Wznoszę kolejny toast chmielowym napojem ( innego nie tykam) ..
                          Proponuję - Walenty ( za późno wyjęty ) Mietek ( z przeterminowanych tabletek ) Aldonka ( z pękniętego kondomka) i Trumpek 😁😁😁
                          • konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 20:12
                            mamolka, ty nas chyba nie lubisz...
                            • mamolka1 Re: no i jest tak 05.02.17, 20:22
                              Ja was wszystkich kocham miłością szczerą acz platoniczną 😁. W kalendarzu dni odhaczam i uczę się o kanarkach ( ciekawe czy miłość mi przejdzie na kanarów autobusowych - wprawdzie bilet mam zawsze ale zawsze to kontrola 😉)... Stres oczekiwania odreagowywuję głupimi pomysłami 😂😂
                              • konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 20:41
                                polecam zatem kanareczka na zawsze- cudo, nie ptak
                                • rosapulchra-0 Re: no i jest tak 11.02.17, 06:59
                                  Ja bym jednego nazwała Żelazko albo Deska do prasowania - w skrócie Deska. Kolejnego Wolność i Seks, w skrócie Wolność, a kolejnego Trójnóg (w końcu babcia też uczestniczyła poniekąd w tej orgii suspicious) big_grin
                                  • rosapulchra-0 Re: no i jest tak 11.02.17, 07:08
                                    Czyli: iron
                                    ironing board
                                    freedom and liberty
                                    tripod
                                    wink
                      • nickbezznaczenia Re: no i jest tak 05.02.17, 20:16
                        Już pisałam, ze jeden chłopiec powinien się zwać Ajerkoniak!
                      • arwena_11 Re: no i jest tak 05.02.17, 20:59
                        W poprzednim wątku padło już imię dla kanarka z żółtą czupryną - miał być Trampek wink
                • iwoniaw Re: no i jest tak 05.02.17, 19:29
                  po prostu trudno mi miec z kims ostra wymiane zdan w jednym watku a potem o
                  > wszystkim zapomniec w watku obok

Ale tu rzeczywiście jest często tak, jak arwena napisała wyżej - dyskusja na temat poglądu na sprawę X i Y to jedno, a słanie dobrych fluidów, rad i trzymanie kciuków za - w tym wypadku - zwierza, który naprawdę ledwo się wywinął, a forumka starała się jak najbardziej mu pomóc i szukała porad, to zupełnie inna sprawa. I dlatego kot arweny czy ptactwo konwalki to nasze forumowe per procura wink zwierzaki i dyskusje w innych wątkach oraz poglądy na niesłuszne wink poglądy ich autorek nie mają tu nic do rzeczy. O.
                  • nathasha Re: no i jest tak 05.02.17, 19:36
                    Zwierzeta to wiadomo, chronic trzeba. Tak jak oczywiscie gdyby chodzilo o rodzine czy kogos chorego. Ale gdzies tam podswiadomie pamietam tej osobie jej poglady na inna sprawe, nawet nie tak odlegla i mam jakas bariere w sobie, zgrzyt. Nie taki zeby chodzic po watkach i ja wszedzie zaczepiac czy wypominac ale dystans jakis mam. Choc ciesze sie jak czasem sie da normalnie pogadac, to "uczlowiecza" wink
              • claudel6 Re: no i jest tak 05.02.17, 19:39
                och, co za Odyseja! nie znałam pełnej historii Felusia smile
                • konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 19:42
                  odyseja smile
            • cosmetic.wipes Re: no i jest tak 05.02.17, 19:42
              > Musze sie nauczyc zeby nie spawac ematek z pogladami

No musisz. Czasem warto patrzeć na treść pomijając skojarzenia związane z nickiem.

Ad rem: sto lat dla młodych ptasich rodziców, forumowych czworaczkow oraz babci i dziadka konwalków. Wznosze kolejny (od piątku!) toast wściekłym kanarkiem, w związku z czym jutro odpuszczam sobie wycieczkę do pracy 😁
              • konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 19:51
                w poczucie winy wpedzilas mię!
                • cosmetic.wipes Re: no i jest tak 05.02.17, 20:00
                  Ależ moja droga, to czysta przyjemność.
                  • konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 20:03
                    niech imiona wymyśla zamiast chlac na umór!
                    • cosmetic.wipes Re: no i jest tak 05.02.17, 20:05
                      > niech imiona wymyśla zamiast chlac na umór!

Od jutra zacznę. Obiecuję 😁
                      • konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 20:12
                        obiecanki macanki, a gupiemu stoi big_grin
                        czekam na konkrety
                        • cosmetic.wipes Re: no i jest tak 05.02.17, 20:22
                          Dziś stać mnie tylko na: Bols, Chivas, Martini i Gin. Sorry, jutro będzie inteligentniej tongue_out
                          • konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 20:39
                            mniemam, iż memu chopowi bardzo przypadną do gustu big_grin
                          • mamolka1 Re: no i jest tak 05.02.17, 21:02
                            Idąc tym tropem to jeszcze Chopin, Sobieski, Żubrówka Żołądkowa 😂😂😂😂( sugerujesz, że kanary jaja po pijaku zrobiły ?? W sumie na desce i na oczach starszyzny , żadnych zahamowań....😂😉)
                            • iwoniaw Re: no i jest tak 05.02.17, 21:16
                              I Soplica. Tadeusz Soplica, Zosia Soplica, Jacek Soplica... wink
                              • konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 21:35
                                i telimenka
                                • mamolka1 Re: no i jest tak 05.02.17, 21:39
                                  Uważaj bo Felusia będziesz musiała przechrzcić na Adama 😉
                    • ciapkiwciapki Re: no i jest tak 05.02.17, 20:16
                      Wifi - dla największego postrzeleńca
                      Waleriana - dla największej mamałygi.
                      nie najwyższych lotów, ale zawsze się wykazałambig_grin
                      Wendy- dla najpiękniej dźwięczącej.
                      • konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 20:39
                        wendy urocze smile
                        a wifi to wifi czy łajfaj?
                        • nathasha Re: no i jest tak 05.02.17, 20:50
                          Albo łifi wink
                          • ciapkiwciapki Re: no i jest tak 05.02.17, 21:02
                            a to zależy. łajfaj, choć bliskie mojej duszy za nic nie chce się przyjąć lokalnie. i co zrobisz.
                      • mika_p Re: no i jest tak 05.02.17, 22:23
                        > Wifi - dla największego postrzeleńca
                        > Waleriana - dla największej mamałygi.
                        > Wendy- dla najpiękniej dźwięczącej.

Wuzetka - dla tej, co będzie latać prosto i najlepiej
                        Wafel - dla najslodszego, ktorego chciałoby się schrupać
                        Walczyk - dla najgrubszego albo najwdzięczniejszego
              • nathasha Re: no i jest tak 05.02.17, 20:00
                Jak na razie wiem ze po niektorych nickach zadnej tresci sie spodziewac nie moge wink ok, koniec zlosliwosci.
                Ja wznosze winem, ale bialym. Jak dojdzie do czerwonego wypre ze swiadomosci zmiane koloru
      • ciapkiwciapki Re: no i jest tak 05.02.17, 19:34
        czyli że, przekładając na ludzkie: Fafunia jest w ciąży mnogiej , Feluś pomóc nie może, Fafunia jak każda ciężarna jest czasem mocno nieprzyjemna ( bo ona dźwiga a chłop się op...dala) , Feluś w związku z tym dostaje tymczasowego kopa , nie rozumie kobiety i się żali. jakby miał kumpli to by teraz siedział nad piwkiem i rozkminiał babskie fanaberie. a tak to mu tylko sanseweria została.
        dobrze zrozumiałam?
        • konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 19:37
          mniej wiecej
          i jeszcze Czesław Niemen tez mu został troche
          • little_fish Re: no i jest tak 05.02.17, 21:37
            Ja myślę, że dla pociechy powinnaś mu zapodać Tercet Egzotyczny do tego Czesia 😉
            • little_fish Re: no i jest tak 05.02.17, 21:38
              Aaaa no i toast wnoszę białym winem. Wątek śledzę od początku z wypiekami, ale nie miałam jak się włączyć
              • konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 21:40
                witamy zatem w ptasim radiu i cyk!
      • agua_de_coco Re: no i jest tak 05.02.17, 20:18
        Ja toast to soczkiem mogę, ale jabco/mango, to przynajmniej kolor odpowiedni wink
        Niech tam pod skorupkami wszystko dobrze idzie, Fafuni dużo sił do wysiadywania, a Felusiowi dużo sił psychicznych, żeby chłopak ogarniał.
        • konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 20:44
          dziekuje w imieniu ptasiego stadła
          damy rade wink
          • agua_de_coco Re: no i jest tak 05.02.17, 20:53
            No i oczywiście dla ludzkiej części stadła też pozytywne fluidy smile
    • bei Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 22:03
      Przeczytalam najcudniejszy watek na forumsmile
      Konwalko i Mezu Konwalki- gratuluje!
      Gratuluje jajek i wspolnej frajdysmile

Nabralam checi na kanarka, w dziecinstwie mialam Maniusia smile
      • konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 22:05
        smilesmilesmile
        • patunki Re: wnuki Konwalki 07.02.17, 14:51
          Jak tam jajka???
    • mamolka1 Re: wnuki Konwalki 08.02.17, 19:43
      Jak tam nasze forumowe czworaczki ??? Fafunia dzielna ? Felek znosi humory matki siedzącej ? Bo to już połowa minęła .. U człowieków to by było USG połówkowe ..
      • patunki Re: wnuki Konwalki 08.02.17, 19:47
        Brak odpowiedzi, zaczynam się martwić 😦
        • beata985 Re: wnuki Konwalki 08.02.17, 20:04
          może się wykluły i konwalka świętuje...big_grin
          • szmytka1 Re: wnuki Konwalki 08.02.17, 20:56
            no co ty, wczesniaki? Lepiej nie
            • beata985 Re: wnuki Konwalki 08.02.17, 21:10
              dzisiejszy świat nie takie cuda widuje.
              wink
              • szmytka1 Re: wnuki Konwalki 08.02.17, 21:41
                ale wiesz, nie wiadomo, czy konwalka ma inkubator, a wczesniactwo to ryzyko powikłań
                wink
                • beata985 Re: wnuki Konwalki 08.02.17, 21:47
                  sezon grzewczy jest...da radę big_grin
              • konwalka sie odzywam 08.02.17, 21:44
                przepraszam zaniepokojone ptasie ciotki, ze sie nie odzywam, ale mam tak powalony tydzien, ze idzie sie porzygac

na szczescie w gniazdku wszytsko gra i trąbi, Felus umila Fafuni wysiadywanie spiewem, a ona sama chyba jest lekko znudzona bo co i rusz wylata rozprostowac pióra
                czekamy smile
                • nickbezznaczenia Re: sie odzywam 08.02.17, 21:46
                  smile
                • mamolka1 Re: sie odzywam 08.02.17, 23:26
                  Osobiście mnie też ciąże nudziły ..... Wcale się Fafuni nie dziwię - ona ma lepiej , ja brzucha zostawić nie mogłam ... Dobrze, że u nich dobrze... A i u ciebie się fujjjj skończy
                • qwirkle Re: sie odzywam 09.02.17, 08:21
                  Oj, żeby tylko jajcząt nie przeziębiła... wink czekamy na pisklęta smile
                • owczarkini Re: sie odzywam 09.02.17, 08:39
                  W miarę możliwości dawaj znać, widzisz że my tu w nerwach wink
                  Reszty tygodnia w spokoju życzę !
    • konwalka Re: wnuki Konwalki 09.02.17, 14:02
      rozumiem, bede informowac
      z niusów- doszło wreszcie to cholerne gniazdko i Fafunia dostała nowe miejsce do kokoszenia

na poczatku była srednio zadowolona, fukała i oglądała zdziwiona, co to za cudo
      teraz wysiaduje pieknie, aFelus zazywa kapieli

co zas tyczy sie ogolnie tego tygodnia, to puszczam wirtualnego pawia
    • patunki Re: wnuki Konwalki 10.02.17, 19:39
      Czekamy, czekamy....
      • mamolka1 Re: wnuki Konwalki 10.02.17, 19:46
        A ja się dziś zastanawiałam .. Ssacze dzieci się ruszają itp... Te pisklaki w jajku też jakąś aktywność wykazują ? Że siedząca na jajkach ptaszka wie, że potomki są i żyją ??
        • konwalka Re: wnuki Konwalki 11.02.17, 00:48
          podobno cos tam slysza; ale ja nic nie wiem na temat wielkiego wyklucia
          czekam na brzydactwo
          • gama2003 Re: wnuki Konwalki 11.02.17, 00:57
            A prześwietlaliście jajki przy przeprowadzce do nowego gniazdka ? Czy będzie kinder niespodzianka x4 ?
            Trzymam kciuki cały czas.
            • aankaa Re: wnuki Konwalki 11.02.17, 02:36
              kinder niespodzianka powiadasz...
              w każdym jaju po 2 Felusie/Fafunie
    • konwalka odzywam sie 11.02.17, 19:08
      żeby nie było, że zlewam
      ale leże z grypą (i wiem, co mówie), wiec tak na szybko, dobrze?i Własnie leki zadziałały uncertain

młoda mama bierze wlasnie długą i zimną kąpiel, poszła rozprostowac pióra, zjesc jabłko i bazylie
      jajka jak leżały, tak lezą, Fafunia je tylko obraca dziobkiem i pieszczocha od czasu do czasu
      Feluś a to śpiewa, a to karmi ukochaną; czasami zwyczajnie siedzi i na nią patrzy z milością
      nie pamietam, czy pisałam, że dolazło wreszcie gniazdko i rodzina jajek z mamą ma wygodne, duże łóżeczko wyscielone specjalnym mieciutkim czyms

hygge...
      • nathasha Re: odzywam sie 11.02.17, 19:11
        Dobra kobieto, zdrowiej, i nie kichaj na jaja (tzn fafuniowe, z innymi rob co chcesz wink
        Ps. Za kazdym razem jak widze ten watek mam mini zawal ze to juz i mamy wczesniaki
        • konwalka Re: odzywam sie 11.02.17, 19:13
          ooo, nie miej zawału, prosze
          wystarczy, że mi sie juz snia w goraczkowych snach jajka, z których dobiega pisk maluchów i ja wtedy nie wiem, czy mam cos robic czy tylko czekac; a dej pan spokoj
    • aankaa zaczynamy wielkie odliczanie ? 12.02.17, 17:54

• konwalka Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 12.02.17, 19:03
        big_grin
      • mamolka1 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 15:55
        3.. czy jakieś jajo przejawia chęć rozpęknięcia ??? Fafunia jakiś niepokój okazuje ? Bo to już tuż tuż ...
        • cauliflowerpl Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 16:00
          Ja też już cała spięta big_grin
          • konwalka Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 16:07
            Fafunia jedynie - przepraszam- obraca jajcami
            poza tym nie dzieje sie nic nadzwyczajnego; ot, codziennosc kanarczej rodziny- spiew, kapiel, karmienie, loty; od czasu do czasu pomaranczowy mąż zbiera opie... jak za długo lata po pokoju
            • nathasha Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 16:11
              Dopiero darcie bedzie jak sie klucie zacznie wink konwalka, moze daj numer do siebie zebysmy od polnocy mogly Cie pytajacymi smsami bombardowac wink a jezeli jednak mila Ci Twoja prywatnosc to ja Cie zaklinam zebys zalozyla osobny watek ze proces klucia sie zaczal
              • konwalka Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 16:21
                obiecuje, że jak sie zacznie klucie... big_grin
                • claudel6 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 16:30
                  nie myślałaś o zainstalowaniu kamerki i puszczenia streamu w Internety? wink
                • qwirkle Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 16:57
                  To może już załóż wink dla odliczania, bo ciotki już drepczą z niecierpliwoścismile
                  Jak tam jajczęta wink?
                  • konwalka Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 17:37
                    no leżą i nic sad
                    • mamolka1 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 18:21
                      Ostatnio niczego tak nie pragnę, jak zobaczyć świeżo wyklutego kanarka...😊... Jak toto wygląda????
                      • nathasha Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 18:23
                        Konwalka powinna przybrac klatke serduszkami i rozami, w koncu walentynkowa data "porodu" zobowiazuje!
                        • nathasha Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 18:24
                          W sensie moze mozna sie delozyc do decoru. A czy dziadek zestresowany chodzi?
                      • beata985 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 18:35
                        obrzydliwie....jak każdy noworodek..tongue_out
                        • beata985 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 18:38
                          https://img1.garnek.pl/a.garnek.pl/004/729/4729421_800.0.jpg/kanarek-jeszcze-czesciowo-w.jpg

https://i45.tinypic.com/j5wb4o.jpg

https://glostery.katowice.pl/wp-content/gallery/cache/3204__x_b1.jpg
                          • hallbera.jarlakappi Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 18:53
                            mój kot powiedział ze apetycznie wygladaja
                          • qwirkle Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 18:58
                            Śliczne, jak synek-orzełek z Tato, tato, tato.
                            Wpiszcie sobie na you tube dla umilenia czasu oczekiwaniasmile
                            Konwalko, gotowaś na trudy wychowania ptactwa ozdobnego? wink
                          • mamolka1 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:02
                            No to faktycznie urodą toto nie grzeszy 😁... Ale rozczulające jak każdy noworodek.. I paszczę ma rozwartą podobnie 😅
                            • nathasha Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:08
                              I oczuchy wielkie. A nasze fryz jeszcze beda mialy wink
                              • konwalka Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:14
                                no cóż- brzydactwo jak mało co suspicious
                                ale bedziemy kochac w mysl zasady "komus zgniłe, matce miłe" (no dobra, babci miłe tongue_out)
                                felus w przerwach popisow wokalnych uprawia z fafunią ognisty, dziki, półtorasekundowy seks, na który ona z rozkoszą zezwala
                                i co im zrobisz?
                                • klamkas Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:19
                                  Nic, ale na wolierę (i to dużą) miejsce jednak musicie znaleźć big_grin.
                              • beata985 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:17
                                zauważ co na głowie mają te z ostatniego zdjęcia..big_grin
                                • konwalka Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:19
                                  gdzie on ma głowe?
                                  • beata985 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:21
                                    big_grin
                                    o to zdjęcie mi chodzi big_grin
                                    https://glostery.katowice.pl/wp-content/gallery/cache/3204__x_b1.jpg
                                    widzisz tą trawkę na czubku???
                                    jak nic zaczątek peruczki.
                                    • konwalka Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:23
                                      pfffff... taka peruczka! z czym do ludzi?
                                    • iwoniaw Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:28
                                      To kanarczęta są gniazdownikami?
                                • nathasha Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:21
                                  Irokeza!! smile
                          • arwena_11 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:41
                            Znaczy to już? To Konwalkowe wnuki? Tak brzydkie, że aż pięknesmile
                            • beata985 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:43
                              arwena_11 napisała:

> Znaczy to już? To Konwalkowe wnuki?
                              NIE
                              • arwena_11 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 14.02.17, 08:19
                                To dobrze, bo mam tyle roboty, że nie wiem w co ręce włożyć i myślałam, że mnie ominęło najważniejsze wydarzenie na ematce w 2017 roku
                                • beata985 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 14.02.17, 08:22
                                  dzisiaj robota na bok, jak nie chcesz, żeby Cię minęło.
                                  • arwena_11 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 14.02.17, 08:39
                                    Cholera nie da sięsad 20 blisko a rodzice chorzy i nowe programy. Ale będę zaglądała co jakiś czas
            • mamolka1 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 16:12
              A weź bardziej to przeżywam niż własne ciąże.. Jak mi wątek spada na drugą stronę to czuję nieprzepartą potrzebę wyciągniecia wyżej 😀
      • magic.marker Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 16:20
        O matko (ematko!), to już, tuż tuż!
        jak ten czas leci!

http://s.rimg.info/8840da0ab3d7493faf40752f5f4ee66b.gif
    • turzyca Re: wnuki Konwalki 13.02.17, 19:29
      Chcialam malo oryginalnie wypisac nazwy wysp kanaryjskich, ale potem doszlam do wniosku, ze to banal, a Konwalkowe wnuki nie beda banalne, w koncu maja Budyn za matke! A co moze wyjsc z Budyniu?
      www.mojewypieki. com/tag/budyn
      No to mamy Sernik, Miodownik lub Szarlotke oraz dla najbardziej pomaranczowego Kubusia i dla najslodszej Marlenke.
      • konwalka Re: wnuki Konwalki 13.02.17, 19:31
        Marlenka <serducho>
    • nathasha Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 06:11
      Szkoda ze nie mozna sobie alertu ustawic na pojawiajace sie watki o kluciu malych Budyniow! Ja z nerwow wysiade! Konwalka, trzymaj sie i pamietaj pierwsze co, informuj nas, bedziemy Cie duchowo wspierac. I niech im klucie latwe bedzie
      • patunki Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 07:14
        TO DZIŚ!!!
        • gama2003 Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 07:20
          Dziś !!!
          Skorupkowe szykujemy ?
    • konwalka Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 08:18
      Dzisiaj rano zStalam felusia śpiącego w karmniku. I już. I niech ktoś mu Coś powie uncertain. DZiewcZyny, jadę do stolicy na cały dzień, odezwę się wiecZorem. Cierpliwości kochaniutkiesmile
      • mid.week Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 08:42
        Czekamy smile
      • nathasha Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 08:43
        moze niech maz pisze - ja zwariuje do wieczora, ale szampan bedzie zeby oblewac wink milej podrozy, konwalko
        • qwirkle Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 14:43
          Eh, Konwalka w Wwie, ciekawe, czy coś sie wykluło...
          Swoja droga - dzispora na najstarsze jajko, jutro i pojutrze srednie a na koniec Najmłodsze !
          Czy tak bedzie?kto wie i napisze?
          • nathasha Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 15:32
            No konwalka w koncu nie napisala, ale podobno po zniesieniu te jaja wyjmuje sie z gniazda i czeka na ostatnie, wtedy podklada sie reszte zeby wszystkoe byly tak samo wysiadywane i wykluly w tym samym momencie. Wiec teoretycznie na dzwiek rozbijanej skorupki inne sie tez powinny uaktywnic w pukaniu od wewnatrz wink konwalka to chyba jest w brytyjskiej stolicy, tak mi sie kojarzy, ale to jakies takie luzne skojarzenie
            • qwirkle Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 18:09
              Pytanie czy zrobila tak z jajkami, zeby miec pisklęta w podobnym wieku smile
              I faktycznie, chyba nie mieszka w PL smile
              • nathasha Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 18:43
                No wlasnie pare razy zadalam pytanie ale nie odpowiedziala (tu taka sprytna emotikonka by sie przydala ale mi sie nie chce wstawiacwink wiec moze dzis tylko marlenka sie wykluje. Ciekawe czy Felus wie co go czeka
      • owczarkini Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 14:51
        Czymam kciuki !
    • eliszka25 Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 15:40
      pokazalam ptaszki moim chlopakom i teraz z niecierpliwoscia czekaja na wyklucie smile. trzymamy kciuki rodzinnie i czekamy na wiesci!
      • patunki Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 22:26
        I co, i co, wykluly się? ??????????????????
        • gama2003 Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 22:31
          Konwalka walentynkuje smile po Londynach a my tu w rozterce !!!
          A tam może już jakiś hipek piszczy w gniazdku.
          • aankaa Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 23:15
            w dodatku niedopilnowany przez niedoświadczonych rodziców !!
    • mid.week Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 08:24
      No i ...?
      Co z jajcami?!?
      • nathasha Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 08:26
        Martwie sie ze cos sie stalo sad
        • mid.week Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 08:31
          Nadużyli walentynkowych trunków i w pijanym widzie zrobili sobie na kac-kolację jajecznicę...
          • nathasha Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 08:38
            smichy chichy a ja sie naprawde martwie sad
        • owczarkini Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 08:37
          Nie strasz sad
        • turzyca Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 08:38
          A kiedy pojawiło się ostatnie jajko?
          • nathasha Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 08:39
            no Konwalka na wczoraj wyliczyla klucie, ostatnie jajko chyba bylo z tydzien temu. co najmniej
            • mid.week Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 09:11
              Kurcze, własnie zobaczyłam, że pasierbica zdązyła już urodzić a nasze jajoły niewyklute sad
              • nathasha Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 09:14
                pasierbica okazala sie wielkim scamem Cersei - nareszcie mnie ten watek po milionie wpisow zainteresowal wink
                • cauliflowerpl Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 10:50
                  Hehe big_grin
                  Ja go nie czytalam. Nie czytam niczego, co pedzi szybciej niz "ktora godzina". Na znak protestu i sabotazu smile
                  Poprosze o te kanarki male!
                  • nathasha Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 11:05
                    mnie to zainteresowalo bo cersei sie pieknie zdemaskowala dyskutjac sama ze soba nie wylogowujac sie smile ach jak ematki pieknie detektywistycznie sie ujawnily wink
                    • magic.marker Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 12:20
                      i po co mówiły?
                      teraz z czystej ciekawości pójdę przeczytać
                      a to wciąga niczym kosmiczny vortex
                      z swoją drogą swego rodzaju podziw, że komuś się chce
                      • nathasha Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 13:20
                        No wlasnie, jeszcze samo wymyslenie historii moge zrozumiec, ale pisanie, odpowiadanie, klocenie sie, uzgadnianie szczegolow i ich pamietanie przez 3 tys postow, no zal by mi bylo zycia wink
                        • magic.marker Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 13:27
                          No mnie też ale każdemu jego porno jak to ktoś powiedział w innym wątku.
                          A pasierbica się rypła przez drobne niedopatrzenie.
                          O, może ktoś pracę mgr napisze, student medycyny (psychiatria) albo psychologii.
                          • nathasha Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 13:42
                            Musialby chyba dotrzec do osoby bo nie wiadomo czy to nuda czy zaburzona osobowosc wink chyba ze pod kątem jakie watki kreca ematke wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka