aankaa 05.02.17, 03:38 forum.gazeta.pl/forum/w,567,163241878,163241878,no_i_pieknie_.html może zaczniemy nowy wątek ? mamy czworaczki, 14-go (oby) zostaniemy szczęśliwymi ciotkami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cauliflowerpl Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 08:07 Ale to szybko poszło! Doczytuję wątek Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 10:48 to nowy zaczynamy z niusów - Fafunia wywaliła Felusia z klatki w nocy w sumie bez powodu, ale cóż... siedzi chłopina przybity jak papa na dachu i gapi sie na swoją rodzine przez bezsens krat caly czas mamy cztery jajoły i wciąż czekamy na Wielkie Wyklucie- myślę,że bedzie Walenty Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 10:56 Fafunia ma teraz prawo do wahan nastoju, w koncu 4 jajca dziewczyna zniosla, bidulka. A imiona wielkiej czworki (byla nawet taka ksiazka A christie jakie maja byc, bo sprawdzilam ze 14 lutego swietuje sie m.in. Dobiesławy, Aksencji, Aksencjusza, Eukalidiusza, takze ten, wybor jest a ona te jaja juz wysiaduje czy nie? Bo Cosmetic wkleila w tamtym watku jakas instrukcje obslugi i mnie pali ciekawosc czy wyscie te jajka podmieniali czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 11:25 ano wła,śnie....w tej instrukcji stało jeszcze, żeby sprawdzić czy jajca są pełne i jak to zrobić...też mnie ciekawość zżera. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 10:57 Czytam, nie zdązyłam się wpisać w tamten wątek - gratuluję przyszłej babci. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 10:59 dziekuje siedzimy na jajcach i czekamy trzymajcie kciuki, ciocie Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 11:04 Może Feluś przybity, bo chciał się wykazać i też na jajcach posiedzieć ? To czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 11:19 A tak z ciekawości - małe kanarki szybko dojrzewają? Koleżanka kupiła kiedyś świnkę morską. Miał być facet. O tym, że jednak nie jest okazało się jak urodziła małe Co lepsze, mimo zapewnień że młode dojrzałość osiągają po 2 miesiącu życia - okazało się, że ten fakt nastąpił wcześniej i zanim udało się sprawdzić płeć ( chyba dosyć ciężko ), to młoda świnka była w ciąży. Na szczęście znaleźli się chętni. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 11:26 mam w pracy kolezanke, kompletną wariatke zwierzeca mieszka na farmie i zbiera, co sie da i potrzebuje pomocy w zwiazku z tym ma, na przyklad, siedem czy osiem koni z fundacji poza tym psy króliki, smoki, papugi, cos tam jeszcze i jej corka przytachała jakies biedne swinki morskie z odzysku i ja, głupia, smialam sie, kiedy Sally mi sie zaliła, że miala dwie swinki morskie przed swietami, a teraz ma ich czternascie no to mam... Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 11:11 w takim razie czekamy na wielkie wyplucie i gratulujemy potomstwa . mam nadzieje, ze jakies fotki bedzie mozna zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 11:13 aaaa, wielkie wyklucie mialo byc! nie zauwazylam, ze mi slownik poprawil. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 11:14 wyklucie fotki tak, oczywiscie, ale teraz jeszcze nie dopiero kiedy zrobi sie mniej nerwowo w tych klatkach na arzie zapewniam maksymalny komfort dziewczynce i nie blyskam jej niczym ale jesli beda maluchy, to dowiecie sie jako pierwsze Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 13:24 poprawilam sie zaraz. juz po wyslaniu zauwazylam, ze glupi slownik mi zmienil (swoja droga, co mu sie nie podobalo w slowie wyklucie?). no teraz oczywiscie, ze nie stresuj przyszlej matki. niech se siedzi na spokojnie. jak maluszki sie pojawia, to chetnie poogladam Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 14:21 Dlatego ten watek powinien sie nazywac wnuki Konwalki i Konwalka, bo cos czuje ze on bedzie mniej chetny do dzielenia Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1234 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 14:50 ja proponuję kamerkę on-line zainstalować. Można podglądać bociany i inne zwierzaki to i kanarki też Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 14:10 Konwalka, ja cię zobowiązuję: jak coś się zacznie dziać, to założysz OSOBNY wątek na forum i ZATYTUŁUJESZ tak, żeby każdy wiedział, że to TEN WĄTEK Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:12 A ja się zastanawiam, jak przetrwamy czas wysiadywania ? Takie emocje w planach, że samemu jajko można znieść. A Fafunia niczego nie może przyspieszyć, siedzie biedna i dupką-pomponikiem jajoły nagrzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:14 Ale konwalka moglaby relacjonowac jak jaja wygladaja, czy juz tam cos sie "rusza" czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:25 w poprzednim wątku są foty piegowatych jaj Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:31 Czytaj jej coś przyjemnego, albo muzykę relaksacyjną puszczaj. Może ona siedzi i się martwi, jak dzieci wychowa. Rozmawiacie dużo ? Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:39 tak nie bardzo staram sie nie podchodzic za czesto, tyle co trzeba dziewczyna ma swieze warzywa, owocki, wode w wanience, piasek z kamykami i wszytsko, co fajne dla kanareczkow Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:13 topsz bedzie tytuł a mąż mówi ze jakims peryskopem pokaze czy cos takiego Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: wnuki Konwalki 08.02.17, 23:46 Peryskopem w sensie narzędzia czy aplikacji? Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:42 czegos nie czaję, podniecacie sie jakimiś ptakami ?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:48 wiesz, to taka delikatna sprawa Felus trafił do mnie w bardzo szczególnych okolicznościach, dziewczyny m kibicowały, gdy pokonywał 1500 km razem z kotami; potem pojawił sie w prezencie kolega Felusia (w domysle), okazał sie byc kolezanką, no i mamy jajka. To i emocje są. Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:56 Nooo podniecamy się ptakami ... Ileż można ludzkimi dziećmi - tego tu już tyle się przewinęło że nudą wieje... A kanarczątka będą pierwszy raz 😉😉😁 Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 15:59 Spadaj, Lipcowa, to są nasze forumowe ptaki, nie jakies ptaki. Jak wpdasz z doskoku i nie wiesz, co się dzieje, to się najpierw dowiedz,a potem kap jadem Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 16:07 mnie w sumie post lipcowej rozbawił no bo z boku patrząc- spora czesc forum pije za zdrowie jajek jest w tym cos szalonego Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 16:07 8lipcowa3 napisała: > czegos nie czaję A bo to nowina? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 16:34 Ale to nie są jakieś ptaki, to są ptaki Konwalki, które forum "adoptowało" duchowo Miały swoje przeżycia, pojawiły się w trudnym dla Konwalki czasie i Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 16:37 za szybko i po prostu interesuje nas ich los. I to jest na forum piękne. Możemy się żreć, ale jak trzeba to wsparcie jest. Sama pamietam moje początki z kotem i jak się radziłam na forum, jak dziewczyny kibicowały mojemu kotu, który uparł się wykorzystać wszystkie swoje życia w pierwszym roku. Na szczęście mu sie nie udało Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 16:55 To ja sie jeszcze musze duzo nauczyc Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 19:27 > czegos nie czaję, Ty w ogóle mało czaisz 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 22:10 O przepraszam, my zdrowe kobiety, w kwiecie wieku ,czym mamy się niby innym podniecać , jak nie ptakami ? A w tym szczególnym wąteczku, skromnie i zupełnie niewinnie prowadzimy obserwacje przyrodnicze - wpływ deski do prasowania na populację kanarków Konwalki. Jak ktoś nieciekawy świata, czytać nie musi ! Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka no i jest tak 05.02.17, 16:22 otworzylam obie klatki Fafunia wysiaduje i wali ja wszytsko natomiast Felus, nie wazac sie wejsc do domku, zktorego wylecial w nocy z hukiem, usiadł na Sansevierii pod drzwiczkami i spiewa na całe gardło do Niemena, który rozbrzmiewa dzisiaj w moim domu teraz wyciąga Mimozami jesien sie zaczyna, ale na żonie nie robi to wrazenia poki co... Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: no i jest tak 05.02.17, 16:55 Jak powiesz ze byl slub i nawet nam nie powiedzialas to... to wlasciwie nie wiem co, ale panstwu mlodym byloby przykro, tyle ciotek by wydarzenie opilo Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 17:38 w życiu! powiedzałam ptaszkom, ze tyyyyle fajnych kobit wznosi żółte toasty wzruszyły się, nie powiem i dziekują pieknie a czego sie musisz nauczyc nathasha? Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladazzurawina Re: no i jest tak 05.02.17, 18:16 Chętnie wypije za kanarzatka, ale dopiero w piątek. Wcześniej nie da rady - obowiązki. Pozdrawiam młodych przyszłych rodziców, po całuski w dziobki. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: no i jest tak 05.02.17, 18:52 Musze sie nauczyc zeby nie spawac ematek z pogladami ktore wyrazaja w roznych watkach i nie palac potem do nich zlymi emocjami. Ps. Ja to taka ciotka dziesiata woda po kisielu, na imprezie nadawania imion trzymam torebke ciotki ktora trzyma kapelusz ciotki ktora wznosi toast za czworaczki. Nawet nie wiem skad sie kanarki wziely Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 19:01 ale, pardon le mot, pałałaś do mnie złymi emocjami? a historia Felusia czyli dumnego ojca czterech jajek, jest faktycznie sierdeszczipacielna on nalezał do mojej mamy i gdy ona zmarła, nieoczekiwanie dla mnie i miażdżąco, to musialam zając sie jej kanarkiem znalazlam transport z Polski do UK, dzielilam sie na forum swoim bólem i nadziejami, a forum mnie trzymao w pionie przy okazji ukochując Felusia, który wspaniale sie spisał w czasie trwającej dobe podróży potem było szukanie kwiatka, który moze stanac obok klatki, coraz to nowe zdjęcia ptaszka, opowiesci o jego adaptacji, etc potem przyjechał do niego kolega, który okazał sie kolezanką, no i stad te emocje reszte juz znasz no i najwaznejsze- jestes absolutnie stuprocentową ciotką Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: no i jest tak 05.02.17, 19:22 Alez absolutnie nie do Ciebie! Odpowiadalam Arwenie, wiec mozesz sie domyslic po prostu trudno mi miec z kims ostra wymiane zdan w jednym watku a potem o wszystkim zapomniec w watku obok. Przykro mi z powodu mamy. Mam teraz bardzo nieciekawa sytuacje z babcia i widze jak moja mama to przezywa i wiem ze gdybym byla na jej miejscu pewnie bym caly czas jechala na srodkach uspokajajacych, choc mi, dzieki wierze, jest latwiej. Ale jak Felus ma taka historie to teraz jest moim ulubiencem, mam nadzieje ze konkubina mu odpusci i do siebie dopusci bo chlop wart jest tego. I jeszcze Niemena lubi, no moj ci on! Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 19:28 nie chce zdyskredytować tej ptaszyny teraz, ale najpiekniej to on spiewa przy Tercecie Egzotycznym a jak juz słyszy: niech zyje orzeł biały, niech żyje niech zyje niech zyje nasz kraj wspaniały Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: no i jest tak 05.02.17, 19:32 A jak to uroczo byloby miec takiego kanarka w godle, ten orzel taki nieprzystepny Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: no i jest tak 05.02.17, 19:43 No tym to akurat sie nie musialas chwalic A co do imion, jako ze to pierwszy miot kanarczy w Twym obejsciu to imiona na A powinny byc - jak w porzadnej hodowli!!! Moje propozycje meskie: Abelard, Antonio, Alejandro, Amadeusz żenskie: Adela, Aida, Amber, Aurelia Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 19:53 terceta ukochał na urodzinach mezowskch, które to urodziny były całe peerelowskie (i trwały piec dni) mysle, ze pierwszy wykluje sie Walenty i tu sie ma inwencja konczy Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: no i jest tak 05.02.17, 20:01 Walentyna albo walentynka? Felus junior i mala Budyniowa Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 20:04 jak dziewcze sie trafi to chyba bedzie miala na imie tak jak moja mama- ona miala imieniny 14 lutego wlasnie- Lili Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: no i jest tak 05.02.17, 20:06 Bardzo ladnie. I popatrz... nie wiem, takie mrugniecie od mamy dostalas, 14 lutego pieknie sie uklada Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: no i jest tak 05.02.17, 20:09 Wznoszę kolejny toast chmielowym napojem ( innego nie tykam) .. Proponuję - Walenty ( za późno wyjęty ) Mietek ( z przeterminowanych tabletek ) Aldonka ( z pękniętego kondomka) i Trumpek 😁😁😁 Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: no i jest tak 05.02.17, 20:22 Ja was wszystkich kocham miłością szczerą acz platoniczną 😁. W kalendarzu dni odhaczam i uczę się o kanarkach ( ciekawe czy miłość mi przejdzie na kanarów autobusowych - wprawdzie bilet mam zawsze ale zawsze to kontrola 😉)... Stres oczekiwania odreagowywuję głupimi pomysłami 😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 20:41 polecam zatem kanareczka na zawsze- cudo, nie ptak Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: no i jest tak 11.02.17, 06:59 Ja bym jednego nazwała Żelazko albo Deska do prasowania - w skrócie Deska. Kolejnego Wolność i Seks, w skrócie Wolność, a kolejnego Trójnóg (w końcu babcia też uczestniczyła poniekąd w tej orgii ) Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: no i jest tak 11.02.17, 07:08 Czyli: iron ironing board freedom and liberty tripod Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: no i jest tak 05.02.17, 20:16 Już pisałam, ze jeden chłopiec powinien się zwać Ajerkoniak! Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: no i jest tak 05.02.17, 20:59 W poprzednim wątku padło już imię dla kanarka z żółtą czupryną - miał być Trampek Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: no i jest tak 05.02.17, 19:29 po prostu trudno mi miec z kims ostra wymiane zdan w jednym watku a potem o > wszystkim zapomniec w watku obok Ale tu rzeczywiście jest często tak, jak arwena napisała wyżej - dyskusja na temat poglądu na sprawę X i Y to jedno, a słanie dobrych fluidów, rad i trzymanie kciuków za - w tym wypadku - zwierza, który naprawdę ledwo się wywinął, a forumka starała się jak najbardziej mu pomóc i szukała porad, to zupełnie inna sprawa. I dlatego kot arweny czy ptactwo konwalki to nasze forumowe per procura zwierzaki i dyskusje w innych wątkach oraz poglądy na niesłuszne poglądy ich autorek nie mają tu nic do rzeczy. O. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: no i jest tak 05.02.17, 19:36 Zwierzeta to wiadomo, chronic trzeba. Tak jak oczywiscie gdyby chodzilo o rodzine czy kogos chorego. Ale gdzies tam podswiadomie pamietam tej osobie jej poglady na inna sprawe, nawet nie tak odlegla i mam jakas bariere w sobie, zgrzyt. Nie taki zeby chodzic po watkach i ja wszedzie zaczepiac czy wypominac ale dystans jakis mam. Choc ciesze sie jak czasem sie da normalnie pogadac, to "uczlowiecza" Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: no i jest tak 05.02.17, 19:39 och, co za Odyseja! nie znałam pełnej historii Felusia Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: no i jest tak 05.02.17, 19:42 > Musze sie nauczyc zeby nie spawac ematek z pogladami No musisz. Czasem warto patrzeć na treść pomijając skojarzenia związane z nickiem. Ad rem: sto lat dla młodych ptasich rodziców, forumowych czworaczkow oraz babci i dziadka konwalków. Wznosze kolejny (od piątku!) toast wściekłym kanarkiem, w związku z czym jutro odpuszczam sobie wycieczkę do pracy 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: no i jest tak 05.02.17, 20:00 Ależ moja droga, to czysta przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 20:03 niech imiona wymyśla zamiast chlac na umór! Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: no i jest tak 05.02.17, 20:05 > niech imiona wymyśla zamiast chlac na umór! Od jutra zacznę. Obiecuję 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 20:12 obiecanki macanki, a gupiemu stoi czekam na konkrety Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: no i jest tak 05.02.17, 20:22 Dziś stać mnie tylko na: Bols, Chivas, Martini i Gin. Sorry, jutro będzie inteligentniej Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 20:39 mniemam, iż memu chopowi bardzo przypadną do gustu Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: no i jest tak 05.02.17, 21:02 Idąc tym tropem to jeszcze Chopin, Sobieski, Żubrówka Żołądkowa 😂😂😂😂( sugerujesz, że kanary jaja po pijaku zrobiły ?? W sumie na desce i na oczach starszyzny , żadnych zahamowań....😂😉) Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: no i jest tak 05.02.17, 21:16 I Soplica. Tadeusz Soplica, Zosia Soplica, Jacek Soplica... Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: no i jest tak 05.02.17, 21:39 Uważaj bo Felusia będziesz musiała przechrzcić na Adama 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
ciapkiwciapki Re: no i jest tak 05.02.17, 20:16 Wifi - dla największego postrzeleńca Waleriana - dla największej mamałygi. nie najwyższych lotów, ale zawsze się wykazałam Wendy- dla najpiękniej dźwięczącej. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 20:39 wendy urocze a wifi to wifi czy łajfaj? Odpowiedz Link Zgłoś
ciapkiwciapki Re: no i jest tak 05.02.17, 21:02 a to zależy. łajfaj, choć bliskie mojej duszy za nic nie chce się przyjąć lokalnie. i co zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: no i jest tak 05.02.17, 22:23 > Wifi - dla największego postrzeleńca > Waleriana - dla największej mamałygi. > Wendy- dla najpiękniej dźwięczącej. Wuzetka - dla tej, co będzie latać prosto i najlepiej Wafel - dla najslodszego, ktorego chciałoby się schrupać Walczyk - dla najgrubszego albo najwdzięczniejszego Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: no i jest tak 05.02.17, 20:00 Jak na razie wiem ze po niektorych nickach zadnej tresci sie spodziewac nie moge ok, koniec zlosliwosci. Ja wznosze winem, ale bialym. Jak dojdzie do czerwonego wypre ze swiadomosci zmiane koloru Odpowiedz Link Zgłoś
ciapkiwciapki Re: no i jest tak 05.02.17, 19:34 czyli że, przekładając na ludzkie: Fafunia jest w ciąży mnogiej , Feluś pomóc nie może, Fafunia jak każda ciężarna jest czasem mocno nieprzyjemna ( bo ona dźwiga a chłop się op...dala) , Feluś w związku z tym dostaje tymczasowego kopa , nie rozumie kobiety i się żali. jakby miał kumpli to by teraz siedział nad piwkiem i rozkminiał babskie fanaberie. a tak to mu tylko sanseweria została. dobrze zrozumiałam? Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 19:37 mniej wiecej i jeszcze Czesław Niemen tez mu został troche Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: no i jest tak 05.02.17, 21:37 Ja myślę, że dla pociechy powinnaś mu zapodać Tercet Egzotyczny do tego Czesia 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: no i jest tak 05.02.17, 21:38 Aaaa no i toast wnoszę białym winem. Wątek śledzę od początku z wypiekami, ale nie miałam jak się włączyć Odpowiedz Link Zgłoś
agua_de_coco Re: no i jest tak 05.02.17, 20:18 Ja toast to soczkiem mogę, ale jabco/mango, to przynajmniej kolor odpowiedni Niech tam pod skorupkami wszystko dobrze idzie, Fafuni dużo sił do wysiadywania, a Felusiowi dużo sił psychicznych, żeby chłopak ogarniał. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: no i jest tak 05.02.17, 20:44 dziekuje w imieniu ptasiego stadła damy rade Odpowiedz Link Zgłoś
agua_de_coco Re: no i jest tak 05.02.17, 20:53 No i oczywiście dla ludzkiej części stadła też pozytywne fluidy Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: wnuki Konwalki 05.02.17, 22:03 Przeczytalam najcudniejszy watek na forum Konwalko i Mezu Konwalki- gratuluje! Gratuluje jajek i wspolnej frajdy Nabralam checi na kanarka, w dziecinstwie mialam Maniusia Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: wnuki Konwalki 08.02.17, 19:43 Jak tam nasze forumowe czworaczki ??? Fafunia dzielna ? Felek znosi humory matki siedzącej ? Bo to już połowa minęła .. U człowieków to by było USG połówkowe .. Odpowiedz Link Zgłoś
patunki Re: wnuki Konwalki 08.02.17, 19:47 Brak odpowiedzi, zaczynam się martwić 😦 Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: wnuki Konwalki 08.02.17, 20:04 może się wykluły i konwalka świętuje... Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: wnuki Konwalki 08.02.17, 21:10 dzisiejszy świat nie takie cuda widuje. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: wnuki Konwalki 08.02.17, 21:41 ale wiesz, nie wiadomo, czy konwalka ma inkubator, a wczesniactwo to ryzyko powikłań Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka sie odzywam 08.02.17, 21:44 przepraszam zaniepokojone ptasie ciotki, ze sie nie odzywam, ale mam tak powalony tydzien, ze idzie sie porzygac na szczescie w gniazdku wszytsko gra i trąbi, Felus umila Fafuni wysiadywanie spiewem, a ona sama chyba jest lekko znudzona bo co i rusz wylata rozprostowac pióra czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: sie odzywam 08.02.17, 23:26 Osobiście mnie też ciąże nudziły ..... Wcale się Fafuni nie dziwię - ona ma lepiej , ja brzucha zostawić nie mogłam ... Dobrze, że u nich dobrze... A i u ciebie się fujjjj skończy Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: sie odzywam 09.02.17, 08:21 Oj, żeby tylko jajcząt nie przeziębiła... czekamy na pisklęta Odpowiedz Link Zgłoś
owczarkini Re: sie odzywam 09.02.17, 08:39 W miarę możliwości dawaj znać, widzisz że my tu w nerwach Reszty tygodnia w spokoju życzę ! Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: wnuki Konwalki 09.02.17, 14:02 rozumiem, bede informowac z niusów- doszło wreszcie to cholerne gniazdko i Fafunia dostała nowe miejsce do kokoszenia na poczatku była srednio zadowolona, fukała i oglądała zdziwiona, co to za cudo teraz wysiaduje pieknie, aFelus zazywa kapieli co zas tyczy sie ogolnie tego tygodnia, to puszczam wirtualnego pawia Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: wnuki Konwalki 10.02.17, 19:46 A ja się dziś zastanawiałam .. Ssacze dzieci się ruszają itp... Te pisklaki w jajku też jakąś aktywność wykazują ? Że siedząca na jajkach ptaszka wie, że potomki są i żyją ?? Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: wnuki Konwalki 11.02.17, 00:48 podobno cos tam slysza; ale ja nic nie wiem na temat wielkiego wyklucia czekam na brzydactwo Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: wnuki Konwalki 11.02.17, 00:57 A prześwietlaliście jajki przy przeprowadzce do nowego gniazdka ? Czy będzie kinder niespodzianka x4 ? Trzymam kciuki cały czas. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: wnuki Konwalki 11.02.17, 02:36 kinder niespodzianka powiadasz... w każdym jaju po 2 Felusie/Fafunie Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka odzywam sie 11.02.17, 19:08 żeby nie było, że zlewam ale leże z grypą (i wiem, co mówie), wiec tak na szybko, dobrze?i Własnie leki zadziałały młoda mama bierze wlasnie długą i zimną kąpiel, poszła rozprostowac pióra, zjesc jabłko i bazylie jajka jak leżały, tak lezą, Fafunia je tylko obraca dziobkiem i pieszczocha od czasu do czasu Feluś a to śpiewa, a to karmi ukochaną; czasami zwyczajnie siedzi i na nią patrzy z milością nie pamietam, czy pisałam, że dolazło wreszcie gniazdko i rodzina jajek z mamą ma wygodne, duże łóżeczko wyscielone specjalnym mieciutkim czyms hygge... Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: odzywam sie 11.02.17, 19:11 Dobra kobieto, zdrowiej, i nie kichaj na jaja (tzn fafuniowe, z innymi rob co chcesz Ps. Za kazdym razem jak widze ten watek mam mini zawal ze to juz i mamy wczesniaki Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: odzywam sie 11.02.17, 19:13 ooo, nie miej zawału, prosze wystarczy, że mi sie juz snia w goraczkowych snach jajka, z których dobiega pisk maluchów i ja wtedy nie wiem, czy mam cos robic czy tylko czekac; a dej pan spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 15:55 3.. czy jakieś jajo przejawia chęć rozpęknięcia ??? Fafunia jakiś niepokój okazuje ? Bo to już tuż tuż ... Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 16:00 Ja też już cała spięta Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 16:07 Fafunia jedynie - przepraszam- obraca jajcami poza tym nie dzieje sie nic nadzwyczajnego; ot, codziennosc kanarczej rodziny- spiew, kapiel, karmienie, loty; od czasu do czasu pomaranczowy mąż zbiera opie... jak za długo lata po pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 16:11 Dopiero darcie bedzie jak sie klucie zacznie konwalka, moze daj numer do siebie zebysmy od polnocy mogly Cie pytajacymi smsami bombardowac a jezeli jednak mila Ci Twoja prywatnosc to ja Cie zaklinam zebys zalozyla osobny watek ze proces klucia sie zaczal Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 16:21 obiecuje, że jak sie zacznie klucie... Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 16:30 nie myślałaś o zainstalowaniu kamerki i puszczenia streamu w Internety? Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 16:57 To może już załóż dla odliczania, bo ciotki już drepczą z niecierpliwości Jak tam jajczęta ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 18:21 Ostatnio niczego tak nie pragnę, jak zobaczyć świeżo wyklutego kanarka...😊... Jak toto wygląda???? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 18:23 Konwalka powinna przybrac klatke serduszkami i rozami, w koncu walentynkowa data "porodu" zobowiazuje! Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 18:24 W sensie moze mozna sie delozyc do decoru. A czy dziadek zestresowany chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 18:35 obrzydliwie....jak każdy noworodek.. Odpowiedz Link Zgłoś
hallbera.jarlakappi Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 18:53 mój kot powiedział ze apetycznie wygladaja Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 18:58 Śliczne, jak synek-orzełek z Tato, tato, tato. Wpiszcie sobie na you tube dla umilenia czasu oczekiwania Konwalko, gotowaś na trudy wychowania ptactwa ozdobnego? Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:02 No to faktycznie urodą toto nie grzeszy 😁... Ale rozczulające jak każdy noworodek.. I paszczę ma rozwartą podobnie 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:08 I oczuchy wielkie. A nasze fryz jeszcze beda mialy Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:14 no cóż- brzydactwo jak mało co ale bedziemy kochac w mysl zasady "komus zgniłe, matce miłe" (no dobra, babci miłe ) felus w przerwach popisow wokalnych uprawia z fafunią ognisty, dziki, półtorasekundowy seks, na który ona z rozkoszą zezwala i co im zrobisz? Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:19 Nic, ale na wolierę (i to dużą) miejsce jednak musicie znaleźć . Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:17 zauważ co na głowie mają te z ostatniego zdjęcia.. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:21 o to zdjęcie mi chodzi widzisz tą trawkę na czubku??? jak nic zaczątek peruczki. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:23 pfffff... taka peruczka! z czym do ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:28 To kanarczęta są gniazdownikami? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:41 Znaczy to już? To Konwalkowe wnuki? Tak brzydkie, że aż piękne Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 19:43 arwena_11 napisała: > Znaczy to już? To Konwalkowe wnuki? NIE Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 14.02.17, 08:19 To dobrze, bo mam tyle roboty, że nie wiem w co ręce włożyć i myślałam, że mnie ominęło najważniejsze wydarzenie na ematce w 2017 roku Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 14.02.17, 08:22 dzisiaj robota na bok, jak nie chcesz, żeby Cię minęło. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 14.02.17, 08:39 Cholera nie da się 20 blisko a rodzice chorzy i nowe programy. Ale będę zaglądała co jakiś czas Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 16:12 A weź bardziej to przeżywam niż własne ciąże.. Jak mi wątek spada na drugą stronę to czuję nieprzepartą potrzebę wyciągniecia wyżej 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: zaczynamy wielkie odliczanie ? 13.02.17, 16:20 O matko (ematko!), to już, tuż tuż! jak ten czas leci! Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: wnuki Konwalki 13.02.17, 19:29 Chcialam malo oryginalnie wypisac nazwy wysp kanaryjskich, ale potem doszlam do wniosku, ze to banal, a Konwalkowe wnuki nie beda banalne, w koncu maja Budyn za matke! A co moze wyjsc z Budyniu? www.mojewypieki. com/tag/budyn No to mamy Sernik, Miodownik lub Szarlotke oraz dla najbardziej pomaranczowego Kubusia i dla najslodszej Marlenke. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 06:11 Szkoda ze nie mozna sobie alertu ustawic na pojawiajace sie watki o kluciu malych Budyniow! Ja z nerwow wysiade! Konwalka, trzymaj sie i pamietaj pierwsze co, informuj nas, bedziemy Cie duchowo wspierac. I niech im klucie latwe bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 08:18 Dzisiaj rano zStalam felusia śpiącego w karmniku. I już. I niech ktoś mu Coś powie . DZiewcZyny, jadę do stolicy na cały dzień, odezwę się wiecZorem. Cierpliwości kochaniutkie Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 08:43 moze niech maz pisze - ja zwariuje do wieczora, ale szampan bedzie zeby oblewac milej podrozy, konwalko Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 14:43 Eh, Konwalka w Wwie, ciekawe, czy coś sie wykluło... Swoja droga - dzispora na najstarsze jajko, jutro i pojutrze srednie a na koniec Najmłodsze ! Czy tak bedzie?kto wie i napisze? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 15:32 No konwalka w koncu nie napisala, ale podobno po zniesieniu te jaja wyjmuje sie z gniazda i czeka na ostatnie, wtedy podklada sie reszte zeby wszystkoe byly tak samo wysiadywane i wykluly w tym samym momencie. Wiec teoretycznie na dzwiek rozbijanej skorupki inne sie tez powinny uaktywnic w pukaniu od wewnatrz konwalka to chyba jest w brytyjskiej stolicy, tak mi sie kojarzy, ale to jakies takie luzne skojarzenie Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 18:09 Pytanie czy zrobila tak z jajkami, zeby miec pisklęta w podobnym wieku I faktycznie, chyba nie mieszka w PL Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 18:43 No wlasnie pare razy zadalam pytanie ale nie odpowiedziala (tu taka sprytna emotikonka by sie przydala ale mi sie nie chce wstawiac wiec moze dzis tylko marlenka sie wykluje. Ciekawe czy Felus wie co go czeka Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 15:40 pokazalam ptaszki moim chlopakom i teraz z niecierpliwoscia czekaja na wyklucie . trzymamy kciuki rodzinnie i czekamy na wiesci! Odpowiedz Link Zgłoś
patunki Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 22:26 I co, i co, wykluly się? ?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 22:31 Konwalka walentynkuje po Londynach a my tu w rozterce !!! A tam może już jakiś hipek piszczy w gniazdku. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: wnuki Konwalki 14.02.17, 23:15 w dodatku niedopilnowany przez niedoświadczonych rodziców !! Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 08:31 Nadużyli walentynkowych trunków i w pijanym widzie zrobili sobie na kac-kolację jajecznicę... Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 08:38 smichy chichy a ja sie naprawde martwie Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 08:39 no Konwalka na wczoraj wyliczyla klucie, ostatnie jajko chyba bylo z tydzien temu. co najmniej Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 09:11 Kurcze, własnie zobaczyłam, że pasierbica zdązyła już urodzić a nasze jajoły niewyklute Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 09:14 pasierbica okazala sie wielkim scamem Cersei - nareszcie mnie ten watek po milionie wpisow zainteresowal Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 10:50 Hehe Ja go nie czytalam. Nie czytam niczego, co pedzi szybciej niz "ktora godzina". Na znak protestu i sabotazu Poprosze o te kanarki male! Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 11:05 mnie to zainteresowalo bo cersei sie pieknie zdemaskowala dyskutjac sama ze soba nie wylogowujac sie ach jak ematki pieknie detektywistycznie sie ujawnily Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 12:20 i po co mówiły? teraz z czystej ciekawości pójdę przeczytać a to wciąga niczym kosmiczny vortex z swoją drogą swego rodzaju podziw, że komuś się chce Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 13:20 No wlasnie, jeszcze samo wymyslenie historii moge zrozumiec, ale pisanie, odpowiadanie, klocenie sie, uzgadnianie szczegolow i ich pamietanie przez 3 tys postow, no zal by mi bylo zycia Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 13:27 No mnie też ale każdemu jego porno jak to ktoś powiedział w innym wątku. A pasierbica się rypła przez drobne niedopatrzenie. O, może ktoś pracę mgr napisze, student medycyny (psychiatria) albo psychologii. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: wnuki Konwalki 15.02.17, 13:42 Musialby chyba dotrzec do osoby bo nie wiadomo czy to nuda czy zaburzona osobowosc chyba ze pod kątem jakie watki kreca ematke Odpowiedz Link Zgłoś