ma.mu.tek28 23.08.17, 20:31 Czy spotkalyscie sie z takim imieniem? Ostatnio ksiadz w kosciele mnie zaskoczył mowiac, ze msze odprawia za sp. Rafaline wlasnie. Nie wiem ile rzeczona Rafalina mogla miec lat niestety. Ciekawe imie. Ja osobiscie spotkalam sie z nim po raz pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Rafalina 23.08.17, 21:56 Ja również pierwsze słyszę. I chyba za dużo pudelka czytam, bo Rafalina od razu narzuca mi skojarzenia z Rafalalą, bynajmniej nie są to skojarzenia przyjemne Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_96 Re: Rafalina 25.08.17, 14:13 O ile Michalina brzmi dobrze, tak nie nazwałabym córki Rafaliną. Kojarzy mi się z drag queenem Rafałem w sukience . Oczywiście, z Rafalalą także. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rafalina 24.08.17, 11:58 Ja też pierwsze widzę, ale imię jest googlowalne, np. www.sejm-wielki.pl/b/8.179.411 , z pewnością występuje w Rymucie, choć teraz nie mogę poń sięgnąć, bo mam kota na kolanach a ludzka kreatywność imiennicza dawno już przestała mnie dziwić. To jakieś samodzielne próby urobienia żeńskiego odpowiednika Rafała, per analogiam do Michała i Michaliny. Odpowiedz Link Zgłoś
kachnab Re: Rafalina 29.08.17, 13:26 Widzialam ostatnio na nagrobku w Gorzowie Wielkopolskim. Czy to moze ta sama Rafalina? Odpowiedz Link Zgłoś
ma.mu.tek28 Re: Rafalina 29.08.17, 17:40 Ja uslyszalam o Rafalinie w Jedwabnie w ok. Szczytna na Mazurach. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rafalina 02.09.17, 17:16 Ponieważ nie mam już kota na kolanach to informuję, ze w Rymucie są 63 Rafaliny, ostatnie urodzone w l. 40. Odpowiedz Link Zgłoś