dorotka.marcelek 11.10.04, 10:14 A czy ktoś ma córeczkę Dorotkę lub chce tak dać małej na imię?Dla mnie jest to proste, obecnie rzadko nadawane ale bardzo ładne imię. A co wy sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciulka Re: Dorotka 11.10.04, 11:38 To imię swego czasu bardzo mi się podobało i nawet wzięłam je na bierzmowaniu, ale to przeszłość i teraz niestety wręcz odwrotnie się do niego odnoszę. Przestało mi się podobać i jest takie jakieś biedne, bez wyrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
dgor Re: Dorotka 17.10.04, 00:58 maciulka napisała: > > Przestało mi się podobać i jest takie jakieś biedne, bez wyrazu. A to takie piękne imię i oznacza Dar Boga. Przecież każde dzieciątko tym właśnie jest Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dorotka 11.10.04, 20:46 Wg mnie jest to zupełnie neutralne imię, ostatnio rzeczywiście rzadko nadawane, z ogromnymi tradycjami (weźmy chociażby Dorotę Kochanowską). Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Dorotka 13.10.04, 21:44 Mi się nie podobało nigdy, przykro mi Ale to tylko moja opinia. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
dgor Re: Dorotka 17.10.04, 00:56 Szkoda bo ja tak właśnie mam na imię i mnie się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
dodwig2 Re: Dorotka 19.10.04, 09:20 Ja też i też je lubię (chociaż kiedyś było różnie) W domu mamy brat przemianował mnie na Dodwig W szkole byłam Dorką, Dorcią, Do, Teraz pani Doroto, pani Dorotko Zawsze to brzmi odpowiednio Odpowiedz Link Zgłoś