kawusia76 14.10.04, 11:49 wczoraj na usg okazało się ze oczekiwany Przemuś może byc dziewczynka i teraz w domciu trwa dyskusja- Inga, Lena,Anastazja czy Berenika. A moja mama podpowiada Zuzannę i Malwinę kawusiai 21 tc maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanna73 Re: Pomózcie wybrać! 14.10.04, 11:58 Wszystkie podane przez ciebie imiona mi sie podobają. Chyba najbardziej jednak Inga, Anastazja, Berenika i Malwina. W tej chwili wybrałabym Berenikę. Odpowiedz Link Zgłoś
polusiewka Re: Pomózcie wybrać! 14.10.04, 14:33 Anastazja - super , można fajnie zdrabniać np. Nastka , Odpowiedz Link Zgłoś
wilenka Re: Pomózcie wybrać! 14.10.04, 19:51 Inga jest sympatczne ,brzmi sympatycznie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Berenika :) 14.10.04, 19:51 Mi najbardziej podoba sie Berenika, poza tym również Anastazja. Z propozycji Twojej mamy - Zuzanna, lecz to teraz popularne imię. Ciekawostką jest, że Berenika i Weronika stanowia taką pare, jak Stefan i Szczepan, to znaczy w zasadzie jest to to samo imię, występujące w dwóch różnych formach. Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: Pomózcie wybrać! 14.10.04, 22:05 Inga albo Berenika-ładne, mało popularne i z "jajem" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Pomózcie wybrać! 14.10.04, 22:39 Witaj ! Mnie najbardziej podoba sie INGA ale Anastazja tez .To zalezy od nazwiska .Jezeli macie krotkie nazwisko bylabym za Anastazja (Nastka,Nastusia,Astusia) ale jesli nazwisko jest dlugie to chyba jednak Inga.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
gabimama Re: Pomózcie wybrać! 15.10.04, 11:13 A ja bym wybrała Lenkę albo Malwinkę. To rzadkie imiona a ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pomózcie wybrać! 15.10.04, 17:24 gabimama napisała: > A ja bym wybrała Lenkę albo Malwinkę. To rzadkie imiona a ładne. Nie można ich nazwać rzadkimi w zestawieniu z Anastazją i Bereniką. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Pomózcie wybrać! 15.10.04, 18:11 Z wyjątkiem Leny (ładne, ale to jednak dla mnie zdrobnienie) i Malwiny (nie przepadam się), wszystkie są moim zdaniem piękne. Drogą eliminacji (Zuzanna - bardzo popularne, Berenika - dla niektórych zbyt oryginalne, Inga - może się mylić z Kingą, Igą lub Inką) wybieram Anastazję . Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Pomózcie wybrać! 18.10.04, 08:26 Anastazja- bardzo ladne, kobiece imie. Tez na fali, wiec nikt dziecka nie bedzie wskazywal palcami. Tylko nie Zuzanna (oklepana do bolu), ani Lena (te skroty...). Malwina, Berenika- ladnie, ale bez zachwytow. Berenike niektorzy moga mylic z Weronika, po co sie bedzie mala tlumaczyc;p?! Odpowiedz Link Zgłoś
marysiaur Re: Pomózcie wybrać! 19.10.04, 12:33 Z Twoich typów- najbardziej Berenika - piękne acz niespotykane (Benia?) Z typów Mamy- Zuzanna. Piękne, acz częste. Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Pomózcie wybrać! 19.10.04, 13:37 Ja jestem za _Ingą_ badz _Anastazją_, reszta imion (zwłaszcza Malwina) nie podoba mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
mwarszaw1 Re: Pomózcie wybrać! 20.10.04, 00:23 Berenika - jedyne imie na literę "B", które mi sie podoba (Basia, Bartek, Bogna, itp są bleee - dla mnie) a Berenika jest PIĘKNE!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Pomózcie wybrać! 21.10.04, 12:01 Berenika i Malwina. To moje typy. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
turkuc_podjadek Re: Pomózcie wybrać! 21.10.04, 15:27 Mi sie bardzo podoba Berenika... Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Pomózcie wybrać! 22.10.04, 00:43 Z wyboru przez Ciebie podanych imion wybralabym Zuzanna ewentualnie Anastazja. Odpowiedz Link Zgłoś
sara35 Re: Pomózcie wybrać! 22.10.04, 09:29 Inga lub Anastazja. Zdecydowanie. Zuzannę sobie dopuść. Zbyt popularne. A z podanych przez Ciebie propozycji wynika,że lubisz oryginalne imiona. Malwina i Berenika moim zdaniem zbyt wydumane! I nie słuchaj rodziny. Kierujcie się własnym gustem. Odpowiedz Link Zgłoś
pumisia Re: Pomózcie wybrać! 22.10.04, 10:07 moim zdaniem Inga. ewentualnie Zuzanna ale to baaardzo popularne imię. pozdrawiam pumisia i 23 tc Alan Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: Pomózcie wybrać! 22.10.04, 15:15 Inga Berenika - co powiesz na takie zestwienie? Mnie się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
wwww_www_ww_w Re: Pomózcie wybrać! 25.10.04, 12:55 A ja podpowiadam Grzegorzza, co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Pomózcie wybrać! 25.10.04, 14:13 wwww_www_ww_w napisał: > A ja podpowiadam Grzegorzza, co wy na to? Pytanie dotyczyło imienia dla dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
wwww_wwww Re: Pomózcie wybrać! 27.10.04, 10:50 madziarek_edziecko napisała: > wwww_www_ww_w napisał: > > > A ja podpowiadam Grzegorzza, co wy na to? > > Pytanie dotyczyło imienia dla dziewczynki Tak zgadza sie a imie Grzegorza (nie Grzegorz) jest żeńskim imieniem! > > Odpowiedz Link Zgłoś
basia027 Re: Pomózcie wybrać! 29.10.04, 01:44 według mnie najładniejsze imię to BERENIKA. Odpowiedz Link Zgłoś
edyciula Re: Pomózcie wybrać! 29.10.04, 10:25 Anastazja (Nastka, Tusia) przepiękne imię. Pragnę, by moja cócia tak właśnie miała na imię, ale... Mój mężuś twierdzi, że imię jest wstrętne. Proponuje oklepaną do bólu Zuzię. Załamka. Odpowiedz Link Zgłoś