szczekuszka 08.11.04, 17:30 Co sadzicie o tym imieniu?! Mnie sie podoba, ale raczej nie na warunki polskie. Poza tym mam ciagle skojarzenia z pomadą)). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reirei Re: Amadea 08.11.04, 18:39 hmm.. dla mnie jest takie jakieś trudne do wymówienia, powtórzyłam sobie kilka razy na głos i stwierdzam, że mi się nie podoba. Zgrzyta mi połączenie "a" i "e" na końcu. Poza tym w ogóle nie mam pomysłu na zdrobnienie (Amadka? Prawie jak pomadka ) a brak zdrobnień przekreśla to imię w moich oczach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Amadea 08.11.04, 18:57 No cóż, bardziej mi się podoba od Amadeusza, ale jak na warunki polskie brzmi troche zbyt obco... Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: Amadea 08.11.04, 21:41 Takie jakby niedokończone. Dziwnie brzmi, nie podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
mamamichalka1 Re: Amadea 09.11.04, 10:29 Też mi się nie podoba. Jak na warunki polskie bardzo pretensjonalne, a poza tym niezbyt ładnie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś