polik17 25.02.23, 16:04 Jak wyżej Które imię bardziej Wam się podoba? Ja uwielbiam oba, ale skoro muszę wybrać to Marcelina ze względu na cudne zdrobnienie Marcysia🥰 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annthonka Re: Karolina czy Marcelina? 25.02.23, 18:04 Zdecydowanie Marcelina. Karoliny wyjątkowo nie lubię i nawet nie potrafię powiedzieć dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Karolina czy Marcelina? 25.02.23, 18:32 Marcelina ze wzgledu na zdrobnienie Marcysia i ogolne brzmienie. Karolina nie podoba mi sie i podobnie jak Michalina kojarzy sie bardzo odmesko. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Karolina czy Marcelina? 25.02.23, 22:21 To ciekawe, bo ja Karoliny nie odbieram odmęsko Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Karolina czy Marcelina? 01.03.23, 00:14 Mam kilka takich imion gdzie slysze imie meskie bardzo wyraznie. Jakos dziwnie jednak nie slysze tego w Marcelinie. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Karolina czy Marcelina? 25.02.23, 18:52 O wiele bardziej podoba mi się Karolina. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Karolina czy Marcelina? 25.02.23, 19:15 Oba są urocze, ja wybieram Marcelinę bo jest w moim odczuciu śliczna Marcysia, Marcelka, Marcelinka, Marcela etc. Bardzo lubię też wersję Charlotte i Charlise, jeśli chodzi o imiona zagraniczne i zdrobnienia Lotta, Lola, Karo, Karola, Karolcia, Rola, Rolka. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Karolina czy Marcelina? 27.02.23, 23:49 Karolina. Za Marceliną nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Karolina czy Marcelina? 28.02.23, 11:56 A co do wersji Karoliny, najbardziej podoba mi się jako Charlotte i jej zdrobnienie - Lotta. Lubię też bardzo skrót Lola. Aktualnie nie jest to częste imię ale słyszę, jak dzieciaki na podwórku wołają Kara, Kari, Karo, Karola, a nawet Rolka Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Karolina czy Marcelina? 01.03.23, 10:09 Marcelina!! Karoliny bardzo nie lubię, ewneutalnie doceniam zdrobnienie Karolcia, ale spotkałam się z wołaniem na nastolatkę "Kara" od Karoliny, za czym nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Karolina czy Marcelina? 01.03.23, 15:18 Jeżeli ktoś nie lubi Karoliny, to dla urozmaicenia sięgnęłabym po Koralinę, zawiera te same litery, co Karolina, czy też Koralię, Kariokę, Karmelę, Kerenzę, Karlę, Kornelię, Karę, Karmen, Karo, Karinę, Karimę, Karissę, Karismę, Karlenę, etc. Odpowiedz Link Zgłoś