bea.334 Re: po nazwisku to po pysku... 11.05.05, 19:03 Moja babcia miała na nazwisko Niewiadomska.Bardzo podoba mi się to nazwisko,lubię też nazwiska, które kończą się na -kin, np.Puszkin,Karenin.Brzmią tak szlachetnie. Pozdrawiam. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: po nazwisku to po pysku... 11.05.05, 23:31 Miałam w liceum koleżankę - Annę Podhorodecką. Dziewczę raczej niemiłe, ale co za nazwisko . Podoba mi się też nazwisko przyjaciół - Sobolewscy. I jeszcze kolegi z dawnych lat - Maciaszek. Tak sympatycznie brzmi . A przy[pomniała mi się jeszcze jedna znajoma z liceum - Patrycja Cesarz - wg mnie pięknie. Ja sama niestety mam nazwisko brzydkie, niemieckie, inaczej się je pisze niż mówi, co prowadzi do tysiąca nieporozumień i kłopotów. Miałam nadzieje, że wyjdę za mąż za faceta o pięknym nazwisku . Niestety, o moim mężu można powiedzieć wiele dobrego, ale nazwisko ma okropne!! Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: po nazwisku to po pysku... 12.05.05, 17:16 Znałam kiedyś dziewczynę, która nazywała się Hryniewiecka. Ale zmieniła po mężu nazwisko na Zimlak )) Odpowiedz Link Zgłoś
glista_ludzka Re: po nazwisku to po pysku... 12.05.05, 20:51 Spotkałam kiedyś człowieka o nazwisku Zahorodny... też super i Borzobohaty też fajne Gdybym miała nazwisko tego typu, pozostawiłabym je w formie rodzaju męskiego (Borzobohaty, nie Borzobohata)... a co Wy o tym sądzicie? Anna Borzobohaty, czy Anna Borzobohata??? Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: po nazwisku to po pysku... 12.05.05, 20:53 Kurcze u Sienkiewicza była Borzobohata... ale faktycznie ładniej Borzobohaty. Tylko przy damskim imieniu dla mnie torhce dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
carthia Re: po nazwisku to po pysku... 20.05.05, 09:35 Babcia z domu: Łęcka Mama z domu: Danielska Koleżanka ze studiów: Przeździecka Kolega z kursów językowych: Polański Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: po nazwisku to po pysku... 20.05.05, 16:08 I jeszcze nazwisko kolegi - Białozorczyk Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: po nazwisku to po pysku... 20.05.05, 16:10 carthia napisała: > Koleżanka ze studiów: Przeździecka Może kuzynka albo powinowata jaka... Bez wątpienia jednak daleka. A ja ostatnio trafiłam na dwa fajne nazwiska: Miłobędzka i Kwasiborska. Odpowiedz Link Zgłoś
mtv_fan Re: po nazwisku to po pysku... 21.05.05, 19:35 emi28 napisała <Podoba mi się też nazwisko przyjaciół - Sobolewscy. Mi też się podoba . Po za tym moja koleżanka ma tak na nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: po nazwisku to po pysku... 21.11.19, 06:08 Mialam kolezanke w klasie o tym nazwisku, fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
mme_crifort Re: po nazwisku to po pysku... 26.09.06, 13:02 chodzilam z Anna do podstawowki ))) potwierdzam niemila osobka o pieknym nazwisku Odpowiedz Link Zgłoś
beata1976 Aksamitowska, Księżopolski, ... 09.06.05, 10:58 No to ja też mam takie "perełki": Rola-Stężycki - znam osobiście, Aksamitowska - nazwisko panieńskie pani, z którą pracowałam, Księżopolski - kiedyś poznałam się z takim chłopakiem. A mam jeszcze jeden przykład - Rozum, a najzabawniejsze jest to, że dziewczyna, która tak sie nazywała była nieprzeciętnie zdolna. Pozdrawiam - ja sama teraz też mam nie najgorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
beata1976 Re: Aksamitowska, Księżopolski, ... 09.06.05, 11:04 AAAAAA, zapomniałam, Kornatowski - człowiek z mojej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Aksamitowska, Księżopolski, ... 09.06.05, 20:12 No to z tym Kornatowskim i Ksieżopolskim mamy podobne gusta Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Aksamitowska, Księżopolski, ... 14.06.05, 17:28 gaudencja napisała: > No to z tym Kornatowskim i Ksieżopolskim mamy podobne gusta Ja ostatnio uświadomiłam sobie, że chciałabym się nazywać, powiedzmy... Teodora Kornatowska. Nie lubię tej oklepanej Magdy i nazwiska zakończonego na "cka". Odpowiedz Link Zgłoś
glista_ludzka Re: Aksamitowska, Księżopolski, ... 22.06.05, 00:07 Pół życia bym oddała za jakieś ładne nazwisko... najlepiej zakończone na -wicz.. marzenie ściętej głowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Najpiękniejsze nazwiska... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 12:31 Wg mnie moje nazwisko jest naprawdę ładne i rzadko spotykane, od dziadka wiem, że każdy kto nosi takie nazwisko jest naszą rodziną. A to nazwisko to: Dłoniak. Odpowiedz Link Zgłoś
seducho Re: Aksamitowska, Księżopolski, ... 20.08.08, 19:05 A ja wolałabym jednak na -ska Odpowiedz Link Zgłoś
mlagodna Radziwiłł Odrowąż 19.01.08, 15:42 czyli nazwiska z tradycją ale moje nazwisko "nabyte" Łagodzińska baardzo mi się podoba ) Z nietypowych - mojej koleżanki panienskie - Gordon świetne ) buźka Odpowiedz Link Zgłoś
bo775 Re: Aksamitowska, Księżopolski, ... 09.08.07, 22:28 beata1976 napisała: > AAAAAA, zapomniałam, Kornatowski - człowiek z mojej uczelni. mmmm.... Akasmitowska i Kornatowski )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krtek Re: Aksamitowska, Księżopolski, ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 19:33 ja nie lubie ski,ska... sama nazywam sie Kretek bardzo mi sie podoba chociaz z innej bajki... ale literatura na mnie wpływa..karenin, raskolnikow..jak pieknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Aksamitowska, Księżopolski, ... IP: 81.15.151.* 01.12.07, 20:22 Ja mam na nazwisko Firlej i mi sie tam podoba Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Aksamitowska, Księżopolski, ... 09.06.05, 20:23 beata1976 napisała: A mam jeszcze jeden przykład - Rozum, a najzabawniejsze > > jest to, że dziewczyna, która tak sie nazywała była nieprzeciętnie zdolna. Moze Beata? Bo znalam Beate Rozum-osobe rzezcywiscie nieprzecietnie zdolna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totoja Re: Aksamitowska, Księżopolski, ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 22:23 mój mąż studiował z dziewczyną o nazwisku UWAGA Szumigaj )))) Ślicznie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Aksamitowska, Księżopolski, ... IP: *.lublin.mm.pl 31.08.07, 22:27 Przepiękne!!!! Ja miałam okazję spotkać osobę o nazwisku Skoczylas, tematyka podobna ale brzmienie o wiele gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denis najładniej dobrane imiona z nazwiskami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 18:58 JANUSZ SZCZYGIEŁ,JANUSZ SZCZYGIEŁEK,TOMASZ LIS ,TOMASZ SZCZYGIEŁ,TOMASZ SZCZYGIEŁEK,ALEKSANDER SZCZYGŁO(MINISTER TZW.SZCZYGIEŁEK),ARTUR ZAWISZA, NAZWISKA : KIEŁBASA (PANIEŃSKIE )-KRAKOWSKA PO MĘŻU (BEZ KOMENTARZA), GIL- GILOWSKA-TAKĄ WIDZIAŁEM W TELEWIZJI(TEŻ SE SUPER WYBRAŁA MĘŻA).GENOWEFA grzebinoga ( płakać czy śmiać się:/).NAZWISKA: rudol,cichy,kukiełka,PIERNIKARCZYK,ciastko,ciota,ci..,ZMYŚLONY,WYCZESANY. sergiusz żymałka,TEŻ ZNAM JEDEN rozum SĄSIEDNI CMENTARZ(czarny humor).MICHAŁ COP (COPA),nazwisko-kupago CZYLI kupagówna,STANISŁAW GNOJEK,psikutas- NAZWISKO,PIERDAS,BĄK-również nazwiska, DŻYGAŁO,ŻYGADŁO,SZERSZEŃ,SZERSZEŃSKI,SZCZYGŁOWSKI,SZCZYGLIŃSKI,SZCZYGIÓŁ,SZCZYGI AŁ,SZCZYGIOŁ-NAZWY POCHODZĄCE OD PTAKÓW,(JELEŃ)- POLSKI PIŁKARZ(SUPER NAZWISKO) takie niefortunne zdarzenia można by MNOŻYĆ Odpowiedz Link Zgłoś
kubiaczka007 Re: Aksamitowska, Księżopolski, ... 15.07.06, 12:14 Miała się nazywać Aksamitowska! I strasznie mi się to nazwisko podoba. Byłabym Agnieszka Aksamitowska. Zresztą facet też niczego sobie, ale zerwaliśmy zaręczyny. Ale sentyment do nazwiska pozostał. Teraz mam dwuczłonowe nazwisko. Zostawiłm swoje, z którym wiecznie miałam problem gdy ludzie mieli je napisać i po meżu z mojego nicku można wywnioskować jakie. Odpowiedz Link Zgłoś
molla7 Re: Aksamitowska, Księżopolski, ... 06.08.06, 23:22 uwielbiam nazwiska arystokratyczne: Czartoryski, Zamojski itp. i z koncówka -icz np Kardymowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figar Re: Aksamitowska, Księżopolski, ... IP: *.chello.pl 28.11.06, 23:47 a ja mam w rodzinie nazwisko ...kochana ....i odmienia sie facet kochany kobieta ..kochana Odpowiedz Link Zgłoś
bo775 Re: Aksamitowska, Księżopolski, ... 09.08.07, 22:30 molla7 napisała: > uwielbiam nazwiska arystokratyczne: Czartoryski, Zamojski itp. i z koncówka -ic > z np Kardymowicz wszystkie trzy podobaja mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozenna-Alexandra Re: Aksamitowska, Księżopolski, ... IP: *.cust.tele2.fr 22.03.07, 18:20 Beato, robie drzewo genealogiczne rodzinne, w ktorym mam Aksamitowskich. Czy znalas wystarczajaco dobrze te pania Aksamitowska, zeby jej zapytac, czy Konstanty Aksamitowski, Alexandra Aksamitowska i Helena Aksamitowska to jest jej rodzina ? Serdecznie Ci dziekuje e-mail: derecka-dupuis@tele2.fr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: Aksamitowska, Księżopolski, ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 23:47 Podobają mi się; Matyaszek, Luśtyk, Sitkiewicz, Tycz, Ciećwierz, Fawre, Wierkiewicz, Łuniewska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyśka Re: Aksamitowska, Księżopolski, ... IP: *.mt.gov.pl 04.08.08, 12:33 Witam Ja mam na nazwisko Księżopolska, a imię Paulina, moja siostra natomiast nazywa się Gabriela Księżopolska. Powiem szczerze, że z tym nazwiskiem jest łatwiej. Ludzie mnie lepiej zapamiętują, zawsze coś zagają na temat mojego nazwiska, a moja mama dzięki nazwysku dostała się do dobrego Liceum. Podoba mi się również nazwisko: Kawecki, Złotopolski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Aksamitowska, Księżopolski, ... IP: *.231.53.182.koba.pl 29.03.11, 19:52 Pracowałam z dziewczyną o takim nazwisku Księżopolska i Królewska - piękne nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
zojka Re: po nazwisku to po pysku... 14.06.05, 14:44 A jak w jakims spisie znalazlam kiedys goscia o nazwisku Kot-Kotowski Odpowiedz Link Zgłoś
werbena11 Re: po nazwisku to po pysku... 11.11.05, 14:25 a ja mam kolezanke: Dudek-Dudkowska Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia979 Re: po nazwisku to po pysku... 15.06.07, 22:53 ja mam znajoma Dudek-Dudzińska Odpowiedz Link Zgłoś
awionetka2005 Re: po nazwisku to po pysku... 22.06.05, 18:36 Perlińska to piękne nazwisko prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
glista_ludzka Re: po nazwisku to po pysku... 23.06.05, 13:01 Spotkałam podobne - Berlińska. Ale Perlińska ładniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
estera.rs Re: po nazwisku to po pysku... 08.08.05, 16:07 moja coreczka nosi nazwisko Semadeni - bardzo podoba sie mi to nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
wierzba_b Re: po nazwisku to po pysku... 09.08.05, 12:10 Mam znajomego, który nosi nazwisko Brzoza-Brzezina. Według mnie przepiękne Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: po nazwisku to po pysku... 09.08.05, 14:03 Ja słyszałam: Drohomirecka i Podhorodecka. Te stare, pisane przez samo "h" nazwiska mają jakąś niezwykłą magię. Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: po nazwisku to po pysku... 09.08.05, 15:43 Ujma vel Bigos Niekurzak Suchożebrska ) Odpowiedz Link Zgłoś
asca25 Re: po nazwisku to po pysku... 27.08.05, 15:04 Z rodziny mojej babci: ŁABĘDA Odpowiedz Link Zgłoś
anieczkapoleczka Re: po nazwisku to po pysku... 26.09.05, 18:03 Tak sobie poczytałam ten wątek, i po zastanowieniu się stwierdziłam, że podoba mi się nazwisko panieńskie mojej babci - Kraińska. A moja druga babcia nazywała się z domu Drzymała. Odpowiedz Link Zgłoś
doodka Re: po nazwisku to po pysku... 27.09.05, 10:19 Czytam te wszystkei nazwiska, a ja sama nazywam się Dorota Zajączkowska, moja mama z domu Wesołowska, Babcia z domu była Walczewska, jej siostra po mężu Szelągowska, mój przyjaciel ze studiów nazywa się Piotr Grabowiecki,a pierwsza miłość z liceum Paweł Daroszewski te dwa ostatnie nazwiska, moim zdaniem są przepiękne Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: po nazwisku to po pysku... 02.09.06, 20:39 Moja naj naj lepsza przyjaciolka nosi piekne (historyczne ) zawisko BOGUSŁAWSKA a w polaczeniu z rownie "staropolskim " imieniem - Zofia to juz wogole Odpowiedz Link Zgłoś
anex26 Jaworska, Leszczyńska, Kulesza... 04.09.06, 11:56 Jaworska, Leszczyńska, Kulesza... - to nazwiska osób znajomych. Podobają mi się. Brzmią ładnie, są niekłopotliwe (zwłaszcza pierwsze i ostatni - wiadomo od razu jak się podaje nazwisko jak zapisać) , wygodne w użyciu i brzmiące "kulturalnie" Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: po nazwisku to po pysku... 27.09.05, 15:53 kiedyś spotkałam się z panem, który nazywał się Dzbanuszek, moim zdaniem pięknie i wszystkim mówię, że chciałabym się tak nazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
calamari Re: po nazwisku to po pysku... 27.09.05, 22:36 a mi najbardziej z polskich nazwisk podobaja sie - Metelanska - Barszczewska pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ramonkoseki Re: po nazwisku to po pysku... 28.09.05, 14:14 Mam koleżankę, która ma na nazwisko: BAJASKIN Spotkał się ktoś z tym nazwiskiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
aga24as Re: po nazwisku to po pysku... 28.09.05, 23:32 Moja prababcia nazywała się Śląska, a po mężu Peplińska. Pierwsze ładniejsze tak mi się wydaje. Niestety moje jest bardzo pospolite i chłopskie Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: po nazwisku to po pysku... 29.09.05, 14:05 a ja mam koleżankę która nazywała się Podlipalin (panieńskie). kiedyś nauczyciel się pomylił i powiedział Podlipadlina Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: po nazwisku to po pysku... 12.11.05, 19:15 lady.k napisała: > a mi się podoba KAMIŃSKA Mi również. A ostatnio spodobała mi się jeszcze Galuchowska/Galuchowski, choć może być mylone z "Paluchowski" Odpowiedz Link Zgłoś
galusia0 Re: po nazwisku to po pysku... 12.02.06, 03:02 miło mi że podoba sie Pani moje rodowe nazwisko,pozdrawiam/chodzi mi o nazwisko Galuchowska/ Odpowiedz Link Zgłoś
asica74 Re: po nazwisku to po pysku... 12.02.06, 11:13 Kolezanka mojej kolezanki ze studiow ma na nazwisko: Niedzwiedz-Mis (z kreseczkami nad z i s ) Odpowiedz Link Zgłoś
bo775 Re: po nazwisku to po pysku... 09.08.07, 22:35 lady.k napisała: > a mi się podoba KAMIŃSKA oj, kiedys wrecz uwielbialam to nazwisko i bylam zakochana w chlopaku je noszacym, wiec wyobrazalam sobie, ze bede miala piekne nazwisko hehhe. to byla milosc z podstawowki - z chlopakiem juz sie od dawna nie widuje, nazwisko nadal uwazam za calkiem ladne, ale juz nie tak piekne jak wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
tigers28 Re: po nazwisku to po pysku... 29.09.05, 09:42 A mnie się bardzo podobają : Rubinowska Samulska Odpowiedz Link Zgłoś
reynevan_a Re: po nazwisku to po pysku... 29.09.05, 15:37 Znam faceta, znajomy moich rodziców, który nazywa się Kazimierz Kaziukajtis, niby nic ale Kaziu Kaziukajtis to już coś, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
adams_8 Re: po nazwisku to po pysku... 25.04.06, 15:30 Mam sąsiada, nazywa się Kryślewicz moim zdaniem to piękne nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
emi_9 Re: po nazwisku to po pysku... 09.10.05, 15:00 Ja od niedawna nosze nazwisko Dziadosz. Moj MAz jest z niego dumny, ja tez... W szkole sredniej dowiedziala sie jego pochodzenia i od tej pory jeszcze bardziej mi sie podoba- Dziadoszanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
wierzba_b z bardziej humorystycznych 10.10.05, 12:38 Na Forum Humorum jest wątek o najdziwniejszych zestawach imię-nazwisko. Ostatnio omal nie oplułam monitora, przeczytawszy nazwisko pewnej pani: Kot-Wierzchowiec... Moja plastyczna wyobraźnia zadziałała bez pudła Odpowiedz Link Zgłoś
sabbatha Re: z bardziej humorystycznych 13.11.05, 17:49 a mój chłopak ma nazwisko Aksamit Bardzo ładnie A moje pospolite - Ptak, ale podobają mi się nazwiska panieńskie mamy i babć - Semenowicz, Wasylik (typowo z kresów! i nie kończy się na -icz) i Szotowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
annakg Re: z bardziej humorystycznych 14.12.05, 14:23 a mi się bardzo podoba moje panieńskie dlatego też przy nim zostałam- Kordzińska Odpowiedz Link Zgłoś
bo775 Re: z bardziej humorystycznych 09.08.07, 22:37 sabbatha napisała: > a mój chłopak ma nazwisko Aksamit bardzo ladnie mile skojarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1515 moje nazwiska 06.11.05, 12:41 Dawniej Markuszewska, dziś Świrta. Najgorsze że strasznie przekręcają to nazwisko :Śwista, Święta, a nawet Ćwirek. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja011 Re: moje nazwiska 06.11.05, 14:53 Mnie się bardzo podoba nazwisko Korecki Odpowiedz Link Zgłoś
sahirah Re: moje nazwiska 12.11.05, 17:41 ....a co myslicie o nazwisku Kazanecki/cka?.... Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa kazaneccy to niestety byla rodzina mga meliniarzy 10.07.06, 13:02 w mim bloku, i nieodlacznie mi sie z imi kojarzy. a przeciez z brzmienia to bardzo "niepatologiczne" nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
marek_jacek Re: moje nazwiska 10.11.05, 23:35 A ja sie nazywam Korkusinski i jestem podobno TRUDNY i RZADKI. Gadanie. Chociaz akurat obecnie przebywam za tzw. Wielka Woda i jestem postrachem wszelakich urzedow (wlasciwie nie wiem dlaczego). Odpowiedz Link Zgłoś
a771 Re: po nazwisku to po pysku... 06.11.05, 19:57 a jak Wam się podoba nazwisko Wawrzyniak?Pozd Odpowiedz Link Zgłoś
etre2 Re: A ktore sa szkaradne? 11.11.05, 01:24 Niektore z brzydactw: Cup, Podsiadlo, Mysza, Szczurek, Zujko, Sek, Cukier, Maka, Maczka, Zwierz, Kolton, Bak, Diabelek,Kot, Burak, Chrzaszcz, Zdzitowiecka-Krzcicielowska, Wereszczakowski, Odpowiedz Link Zgłoś
hanna_konstancja Re: A ktore sa szkaradne? 30.01.19, 19:53 diabelek jest kapitalne xD Odpowiedz Link Zgłoś
werbena11 Re: po nazwisku to po pysku... 11.11.05, 14:29 To dopisze jeszcze mojego dziadka- Stanisław Szpilczyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaaaa [...] IP: *.ulb.ac.be 16.09.11, 12:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
18.777ala3 Re: po nazwisku to po pysku... 11.11.05, 23:34 dla najładniejsze nazwiska to nazwiska moich, przyjaciół i mojego męża a są to: Cardelaro, Azzinnaro, Brunone. Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: po nazwisku to po pysku... 12.11.05, 01:24 Miałem załogantkę na łodzi - nazywała się Lutowierska -ładne. Podoba mi się przez oryginalność Góra-Chmura, Pani do własnego dołożyła mężowskie. Myśliwskie czy kłusownicze nazwisko panieńskie mojej babci: Cichowlas - cicho w las. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: po nazwisku to po pysku... 12.11.05, 17:40 Ja za polskimi nazwiskami nie przepadam.Amerykańskie są dla mnie ładniejsze (tylko nie myślcie,ze znowu zmieniłam zdanie,bo nie,ale teraz piszę ksiażkę z akcją w Polsce i mam spory problem)To dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
anna335 Re: po nazwisku to po pysku... 13.11.05, 17:20 a czy spotkaliscie ludzi o nazwisku Radziwonczyk? bo mi sie bardzo podoba to nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
trini Re: po nazwisku to po pysku... 14.11.05, 14:04 Mnie się zawsze podobało nazwisko ROZTOCZYŃSKA. Strasznie dźwięczne, melodyjne i w ogóle - przyjemne dla mojego ucha Ze swoim nazwiskiem mam tylko problemy - nie spotkałam jeszcze osoby, która pierwszy raz napisała je poprawnie, no ale niedługo wychodzę za mąż i się swojego dwunastoliterowca pozbędę Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: po nazwisku to po pysku... 09.02.06, 12:24 A mnie się podoba moje nazwisko panieńskie: Strzelecka, zostawiłam je i teraz mam podwójne. Nazwisko Kot-Wierzchowiec jest doskonałe, mało nie oplulam monitora )))) Odpowiedz Link Zgłoś
monika121975 Re: po nazwisku to po pysku... 15.02.06, 15:12 A co powiecie na takie zestawienie : Ksenia Wierzbicka? Dla mnie piękne. Od razu kojarzy mi się z jakąś co najmniej hrabianką. Dziewczynka ma jeszcze szansę na tytuł - ma 9 lat Odpowiedz Link Zgłoś
bo775 Re: po nazwisku to po pysku... 09.08.07, 22:40 monika121975 napisała: > A co powiecie na takie zestawienie : Ksenia Wierzbicka? Dla mnie piękne. Od > razu kojarzy mi się z jakąś co najmniej hrabianką. Dziewczynka ma jeszcze > szansę na tytuł - ma 9 lat ja znam Ksenie Smietankowska - bardzo oryginalnie wg mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
krupcia71 Re: po nazwisku to po pysku... 30.03.06, 14:59 Moja wychowawczyni z liceum: Krystyna Szumilas, koleżanka z pracy: Agnieszka Kryńska, panieńskie nazwisko innej koleżanki: Zofia Brzoskwinia, mąż koleżanki Waldemar Berezowski (ona: Justyna Berezowska) Odpowiedz Link Zgłoś