illka1 17.01.05, 15:37 Witajcie! Jak podoba się Wam imię dla chłopczyka: Seweryn? Jak się Wam kojarzy? I jak moznaby je zdrabniać?Pozdrawiam Mamusia czekająca aż do poczatku lipca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Seweryn 17.01.05, 16:07 Mnie sie Seweryn i zdrobnienie Sewer? nie podoba. Kojarzy mi sie niezmiennie z Krajewskim. Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: Seweryn 17.01.05, 17:23 Kojarzy mi się z Krajewskim, którego fanką nigdy nie byłam. Mimo to, imię mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Seweryn 17.01.05, 18:00 Niezupełnie w moim guście, ale z biegiem czasu patrzę na nie coraz przychylniej. Na pewno będzie teraz ciekawą odmianą. Do Twojej informacji, zawędrowało do Polski już w XIV wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Seweryn 17.01.05, 19:04 W ogóle mi się nie podoba i to od bardzo dawna a co do skojarzeń to nie mam najmilszych ze względu na damskiego boksera-mężą koleżanki Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Seweryn 18.01.05, 10:02 abiela napisała: > Mnie sie Seweryn i zdrobnienie Sewer? nie podoba. Kojarzy mi sie niezmiennie z > Krajewskim. Mnie też Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: Seweryn 19.01.05, 08:54 A mogłabyś wyjaśnić dlaczego kojarzy Ci się z kotletem mielonym? Nie bardzo rozumiem(( Odpowiedz Link Zgłoś
noshadow Re: Seweryn 17.01.05, 20:08 brat mojego męża ma tak na imie i jest super facetem. Imie bezpośrednio kojarzy sie z osobą. Zdrobnienie - Sewciu. Super! Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Seweryn 18.01.05, 09:29 Witaj. Kojarzy mi sie z Sewerynem Krajewskim. Podoba mi sie. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Seweryn 18.01.05, 12:11 A mi z Andrzejem Sewerynem (chociaż to nazwisko). Ale i tak podoba mi się. A zwłaszcza zdrobnienie "Sewer" Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Seweryn 18.01.05, 09:36 Przykro mi, ale niezbyt mi się podoba - a tym bardziej zdrobnienia Sewer czy Sewciu. Może dlatego, że mam bardzo złe wspomnienia związane z tym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: Seweryn 18.01.05, 12:11 Juz to kiedys pisalam ale powtarzam. mnie zawsze (!!!!)kojarzylo sie z kotletem mielonym Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Seweryn 18.01.05, 12:21 A mnie sie zdrobnienie Sewer kojarzy z Septymiuszem Sewerem. Co jest o tyle dziwne, że zupełnie nie pamiętam, kto to właściwie był . Ale skojarzenie jest jakoś nie najlepsze, może przypoimina mi kucie gramatyki łacińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Seweryn 18.01.05, 15:18 Zalezy od nazwiska. Znam czlowieka z takim zestawem: imie - Seweryn, nazwisko - tez jak imie (typu: Marek). Katastrofa ;-(((. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Seweryn 18.01.05, 18:51 A mnie sie imie podoba nawet bardzo, tylko w pelnej formie bez zdrobnien. "widze" bardzo energicznego faceta, dusze towarzystwa...choc nie znam nikogo o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Seweryn 18.01.05, 19:38 Właściwie dużo bardziej, niż Seweryn, podoba mi sie Sewer, nie jako zdrobnienie, tylko jako oddzielne imię. Seweryn, jeśli już, też tylko w pełnej formie, a poza tym kojarzy mi się silnie z względną modą sprzed 20-30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodabranicka Re: Seweryn 18.01.05, 22:27 kojarzy mi sie tylko z Krajewskim, pozytywnie ale zalezy od nazwiska jesli macie typu Baran czy Mucha to bedzie brzmies dziwacznie ale wlasnie w typie Krajewski to jak najbardziej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: Seweryn 19.01.05, 09:14 Dlaczego to imię miałoby się kojarzyć z kotletem mielonym???????? Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Seweryn 19.01.05, 11:52 Ale się uśmiałam z tego kotleta mielonego!!! )))) Odpowiedz Link Zgłoś
emilkaq Re: Seweryn 19.01.05, 12:32 Witaj Mnie sie to imię też kojarzyło z Krajewskim i niezbyt mi się podobało, do czasu. Ponad trzy lata temu moja kuzynka tak nazwała swojego Synka - swietny chłopak z iskrą w oku. Teraz mi się miło kojarzy i podoba, choć swojego dziecka bym tak nie nazwała. Pozdrawiam Aga i Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
smieszek Re: Seweryn 19.01.05, 13:52 Ja uważam to imie za bardzo ładne - z prostej przyczyny - mój mąż ma tak na imię. Ale z innej strony patrząc to gdyby miała inaczej na imię to nie koniecznie musiałoby mi się podobać - np. Michał. W każdym razie jak chcę coś od niego to mowię słodziutko "Sewerynku" nie potrzeba nic krócej Odpowiedz Link Zgłoś