kastas1 17.05.05, 12:17 co sądzicie otym imieniu? mojemu mezowi sie podoba. Mi tez ale jakos nie jestem przekonana. Wole'Julcię' Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: KAJA? 17.05.05, 18:46 Kaja moze być, ale też nie jestem do tego imienia przekonana w 100%. Natomiast Julia to prawdopodobnie najpopularniejsze teraz imię żeńskie; koniecznie przeczytaj sobie, co o tym pisze jedna z mam (a w przedszkolu mojego synka jest dokładnie tak samo): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=11257962&a=11399007 A co bys powiedziała na Juliannę? Imię podobne, też piękne, ale jednak nie megapopularna Julia. Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: KAJA? 17.05.05, 19:17 Przychylam się do wypowiedzi Gaudencji. Kaja jakoś mi nie pasuje, mimo ze sama mam na imie Maja Swojego czasu rozważałam Gaje dla córeczki, ale mi przeszło A kolejnym Julciom mówię stanowcze nie! Jest tyle innych, pięknych, mniej popularnych imion Julia rzeczywiście jest bardzo ładnym imienniem, ale dlaczego tak popularnym? Odpowiedz Link Zgłoś
lidma Re: KAJA? 06.01.06, 20:46 Moja Niunia ma na imie Kaja, strasznie mi się podoba i wydaje mi się że jest idealnie dobrane do Naszej córci :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
kkkasiaaa1 Re: KAJA? 18.05.05, 07:59 A ja mam coreczke Kaję. Mi sie podoba to imię. Fakt nie jest moze zbyt popularne, ale o takie wlasnie mi chodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: KAJA? 18.05.05, 08:43 Dla mnie trochę za krótkie, a może Dagna ? ostatnio napotkałam na to imię i myślę że jest całkiem całkiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: KAJA! 19.05.05, 08:53 Mojej siostrze wlasnie urodzila sie mala Kaja, lubie mowic o niej Kajka. Ma wiele mozliwosci zdrobnien. Kaja! Jak najbardziej! Julia daj jej na drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniaan a ja mam w domu Kajki 15.06.05, 21:25 i tak do niej mówimy, bo sama tak siebie nazywa. Kiedy byłam w ciąży rozważaliśmy 2 propozycje, Livia (życie - bo ciąża była zagrożona), albo Kaja. Zwycięłyła Kaja i nie żałuję. Imię jest dość krótkie, może je zapamietać nawet 1,5 roczne dziecko jak i niezbyt popularne... Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Kaja 16.06.05, 12:11 moja córeczka ma na imię Kaja.długo wybieraliśmy:żeby było ładne, dziewczęce,ładnie sie zdrabniało,pasowało do nazwiska,rozważaliśmy Ingę,Polę,Liwię i Kaję.A to że jest mało popularne bardzo mnie cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.carrera Re: KAJA? 30.06.05, 13:20 Hej, cudowne imię, moja półtoraroczna córcia sie tak nazywa i pieknie to imię wymawia. długo sie zastanawialiśmy, miało być na K i krótkie. Pasuje do niej bardzo Pozdrawiam Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: KAJA? 30.06.05, 18:51 Kaja... Hmmm... Tawananna chciała kiedyś je spopularyzować jako zdrobnienie od Konstancji. Jako takie podoba mi się Jako osobna forma - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: KAJA? 30.06.05, 22:16 Jakos sie nie moge przekonac... Jako zrobnienie od czegokolwiek tak, ale jako imie nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
pysia201 Re: KAJA? 09.07.05, 18:45 Ja osobiście znam 2 Kasie na które nikt inaczej nie mówi jak właśnie Kaja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kkkasiaaa1 Re: KAJA? 21.09.05, 06:52 Witam. Kaja to dosc malo popularne imię wiec tym wieksze bylo moje zdziwienie kiedy bylismy z moją Kajką na placu zabaw i oprocz niej byly tam jeszcze dwie Kaje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
arletta.wagner Re: KAJA? 21.09.05, 08:29 moja siedmiomiesięczna córcia ma na imię Kaja.moim zdaniem jest to ładne i oryginalne imię, takie...słodkie i dziewczęce bardzo.jak dotąd nie spotkałam innej dziewczynki o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: KAJA? 21.09.05, 20:30 Śliczne.Zawsze mi sie podobało. Znam tylko jedną Kaję. Odpowiedz Link Zgłoś
lokusta1 Re: KAJA? 28.09.05, 07:59 Witam, a ja mam na imie Kaja. Jak bylam mala nie znalam zadnej drugiej Kai i ten fakt bardzo mi pomagal (bylam zapamietywana). Teraz jest juz nas znacznie wiecej, choc sporo Kaj to Kasie lub Karoliny, ktore chca zeby je Kajami nazywac (osobiscie strasznie mnie to wkurza ). Baaardzo lubie to imie, choc nie lubie jak ktos na mnie mowi Kajka. Jednak nie wyobrazam sobie, zebym mogla miec inne imie Pozdrawiam wszystkie male imienniczki Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: KAJA? 15.09.06, 23:08 lokusta1 napisała: > choc sporo Kaj to Kasie lub Karoliny, ktore chca zeby je Kajami nazywac > (osobiscie strasznie mnie to wkurza ). W końcu Kaja to też tradycyjne zdrobnienie od tych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysia2 Re: KAJA? 15.09.06, 23:11 Nie specjalnie mi się podoba. Kojarzy mi się z Paschalską. Wolę Julię, chociaż z powodu popularności tego imienia, także doradzałabym Juliannę. Odpowiedz Link Zgłoś