maciek044 20.05.05, 22:57 Witam! Może Wy mi pomożecie? Mój mąż ma 30 lat i nigdy nie obchodził imienin. Jego imienia nie ma w kalendarzu!!!Tak się stało, że moi teściowie zaszaleli i nazwali Go Ramzes!!! Nam się bardzo podoba, nie raz pomogło Mu w życiu to oryginalne imię. Problem tylko w imieninach, szkoda tracić imprezki. Może znacie kogoś o tym imieniu? Kiedy obchodzi imieniny???????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Ramzes!!! 20.05.05, 23:05 Niestety nie jestem w stanie Ci pomóc, tylko pocieszyć, ze Twój maż ma 39 towarzyszy niedoli w Polsce. Mozna wyznaczyć sobie samemu dzień, w którym bedzie sie robiło doroczną imprezę "imieninową"; o dacie imienin nic mi nie wiadomo.... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ramzes!!! 20.05.05, 23:22 maciek044 napisała: > Dlaczego 39? Znasz kogoś o tym imieniu? Nie, ale mam słownik Rymuta. Ramzesów jest w Polsce (a dokładniej rzecz biorac, było w 1994 roku) dokładnie czterdziestu. Nawet moge Ci powiedzieć, w których mieszkają województwach i w jakich dziesięcioleciach są urodzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek044 Re: Ramzes!!! 21.05.05, 21:08 Postaram się dorwać ten słownik. Jest tam ktoś z zachodniopomorskiego ( byłe koszalińskie) z 1973 roku lub obok? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ramzes!!! 21.05.05, 21:25 Jest jedna osoba z d. koszalińskiego, a w latach 70. urodziło się 20 Ramzesów. Nie ma szczegółowego podziału na konkretne roczniki. Aha, są jeszcze do tego 2 osoby o imieniu Ramses. "Słownik imion" Rymuta można znaleźć tu: www.ijp-pan.krakow.pl/sklep/ - w dziale "słowniki". Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Ramzes!!! 23.05.05, 10:36 Ciekawe, czy miało to jakiś związek z filmową adaptacją "Faraona" (1965)? Odpowiedz Link Zgłoś
maciek044 Re: Ramzes!!! 23.05.05, 17:56 Podejrzewam że miało, pewnie się Zelnik podobał teściowej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
male01 Re: Ramzes!!! 10.11.05, 12:11 No to moj kot jest 41. Ale nie obchodzimy z nim imienin... Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Ramzes!!! 18.10.05, 16:40 maciek? ee sory...wy jesteście parą homoseksualistów? a tak poza tym, Ramzes- fajne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejka044 Re: Ramzes!!! 06.11.05, 20:52 Maciejka lepiej? Nie, nie jesteśmy gejami. Maciek to imię naszego synka, moje jest zbyt popularne. Pozdrawiam Agnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
ramid Re: Ramzes!!! 15.07.15, 21:00 Witam wszystkich. Mam na imie Ramzes. Nie wiem ktorym Ramzesem jestem ale urodzilem sie w latach 70. Jestem tez pilotem wycieczek zagranicznych i kilkakrotnie bylem w Egipcie. Otoz moi drodzy imieniny "Ramzesa" w egipskim kalendarzu przypadaja 24 czerwca czyli w naszego "Jana". Mam nadzieje ze pomoglem Pozdrawiam wszystkich Ramzesow tez Ramzes PS. A imie tez wielokrotnie mi pomoglo. I wcale sie go nie wstydze. Moja mama tez byla zachwycona uroda Zelnika jak byl mlody i jeszcze przystojny. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Ramzes!!! 06.11.18, 20:46 U mnie w liceum był Ramzes. Niestety nie wiem, kiedy ma imieniny. Imię odbieram pozytywnie. A kiedy myślę o Ramzesie, od razu mam przed oczami 20-letniego faraona Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Ramzes!!! 09.11.18, 00:11 Według mnie jest zbyt jednoznaczne, a dodatkowo mocno pretensjonalne. Moi sąsiedzi mieli psa Ramzesa, więc przede wszystkim w ten sposób kojarzy mi się to imię. I przyznam, że chyba wolałabym by było nadawane jednak pieskom, a niekoniecznie chłopcom. Odpowiedz Link Zgłoś