theodorka 29.05.05, 17:47 Podoba mi się to imię. W dzisiejszych czasach chyba nie do pomyślenia, choć kto wie? Niedawno pisała tutaj Joanna, mama małego Eustachego (łączę wyrazy szacunku i podziwu za odwagę w "odświeżaniu" tego rodzaju imion). Więc skoro Eustachy ma jeszcze jakieś szanse (chociaż nikłe), to może Euzebiusz też by przeszedł ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Euzebiusz 29.05.05, 18:21 Teodorko, jeśli Euzebiusz Ci się podoba, to może Ty go odswieżysz A co do Eustachego, to obecnie imię to bardzo mi się podoba, ale kiedyś wydawało mi się strasznie nie z tej epoki. Jakoś jednak to wrażenie przeszło; myślę, ze i w przypadku Euzebiusza to też kwestia przyzwyczajenia (na razie odbieram to imię jako "mocne", ale lepsze np. od Zenobiusza). Odpowiedz Link Zgłoś
poliksena Re: Euzebiusz 30.05.05, 19:22 Zarówno imię Euzebiusz jak i Eustachy bardzo mi się podobają. Aż dziwne,że są tak rzadko nadawane obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Euzebiusz 30.05.05, 20:00 A dla braci Euzebiusza proponuje cala kolekcje z "Mikolajka", oczywiscie w polskim tlumaczeniu. Alcest jest dobry tylko moze sie z grubasem kojarzyc :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Euzebiusz 15.04.06, 23:03 ATSD wykryliśmy już, że mikołajkowy Euzebiusz powinien być Odonem... Odpowiedz Link Zgłoś
kostusia Re: Euzebiusz 31.05.05, 22:05 Euzebiusz Drutt- pojawił sie taki bohater w książce Bieńkowskiego, więc jest szansa, że część społeczeństwa przyzwyczai do tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Euzebiusz 27.10.05, 20:05 Kiedys byla mowa i zdrobnieniach od Euzebiusza; przyszedl mi do glowy jeszcze Zebek. Prawie jak Sebek Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Euzebiusz 14.11.05, 15:47 lepsze od Eustachego,choć nie w moim guście Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Euzebiusz 16.11.05, 09:40 Skojarzenia mam miłe. Z młodym piłkarzem Euzebiuszem Smolarkiem . Mozna zdrabniac Zibi. Za to Eustachy nie podoba mi sie zupełnie. Kojarzy sie z Eustachym z filmu rysunkowego dla dzieci (nadają go na Cartoon)"Chojrak tchorzyliwy pies". Takie mam skojarzenia. Cataluna Odpowiedz Link Zgłoś
herbatniczka Re: Euzebiusz 18.04.06, 18:41 Bardzo mi się podoba, z tego co wiem tak miał na imię mój pradziadek. A z Eustachym mam takie samo skojarzenie jak cataluna Głupi pies! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Euzebiusz 15.09.06, 23:06 cataluna napisała: > Za to Eustachy nie podoba mi sie zupełnie. Kojarzy sie z Eustachym z filmu > rysunkowego dla dzieci (nadają go na Cartoon)"Chojrak tchorzyliwy pies". Jest taki, rzeczywiście. Mnie tak zapadł w pamięć Eustachy narnijski, że nic nie jest w stanie zatrzec tego skojarzenia. A jest to postać w sumie pozytywna. Najpierw wprawdzie miał na drugie Klarencjusz (choć powinno się to chyba tłumaczyć jako Klarus), ale potem stał się fajniejszy od swoich rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
ulaa4 Dziękuję gaudencja!!! 26.09.06, 18:41 W kwietniu możliwe ze będzie właśnie Euzebiusz! moge tez zdrabniać Zibi, Ebi... pozdrawiam! Ula PS. nigdy nie lubiłam imion konczących sie na "...usz" jak Łukasz, Mateusz, Korneliusz... hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dziękuję gaudencja!!! 26.09.06, 18:56 ulaa4 napisała: > W kwietniu możliwe ze będzie właśnie Euzebiusz! Pochwal się koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
ulaa4 Re: Dziękuję gaudencja!!! 27.09.06, 08:52 pochwalę się na pewno, jak bedzie córka, też!! moze dla niej tez jakieś fajne imię mi wpadnie do głowy... Pozdrawiam Ula Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Dziękuję gaudencja!!! 27.09.06, 19:42 A jakie imiona podobają Ci się dla córki ))? Pozdrawiam! )) Odpowiedz Link Zgłoś
ulaa4 do theodorka 28.09.06, 10:01 dla córki mam problem... Nina lub Róża... Noemi - ładne ale zbyt wymyślne, Solange - też... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dziękuję gaudencja!!! 27.09.06, 20:52 Proponuję dla córki Teodozję Odpowiedz Link Zgłoś
ulaa4 Re: Dziękuję gaudencja!!! 28.09.06, 10:02 jakoś z geodezją mam skojarzenie... Odpowiedz Link Zgłoś