trissie 08.07.05, 22:11 Jestem fanka pewnej Faustyny, imie mi sie podoba, ale moja córka Faustyna, do tego w Anglii..., średnio sobie to wyobrażam. Co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itymonka Re: Faustyna, odlotowe 08.07.05, 22:14 A ja jestem jak najbardziej za! w Anglii powinni sobie poradzic Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Faustyna, odlotowe 08.07.05, 23:08 Śliczne. Znam Faustynę, na którą zresztą mówi sie przeważnie Stynka. A w Anglii nie powinno być źle, po angielsku imię to pisze sie Faustina, więc prawie jak po polsku, i Anglicy powinni sobie poradzić. A ponieważ jeszcze najbardziej znaną Faustyna jest siostra Faustyna Kowalska (przynajmniej sądząc po tym, co wygooglowałam), więc jednocześnie imię to nawiązuje do polskiego pochodzenia. Poza tym Anglicy są przyzwyczajeni do rozmaitych imion, a z kolei Polacy będą przychylniej nastawieni do rzadkich imion dzieci mieszkających na stałe zagranicą. MSZ można spokojnie myśleć o córeczce-Faustynce Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Faustyna, odlotowe 09.07.05, 10:39 ...a dziś właśnie znalazłam w WnS małą Faustynkę, urodzoną miesiąc temu. Odpowiedz Link Zgłoś
trissie Re: Faustyna, odlotowe 09.07.05, 12:14 No ja właśnie jestem fanką Faustyny Kowalskiej. Fajnie, że jakaś mam się odważyła na to imię Odpowiedz Link Zgłoś
fiona_sz Re: Faustyna, odlotowe 09.07.05, 17:22 Uczę Faustynę. Wszyscy mówią na nią Tina. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Faustyna, odlotowe 10.07.05, 22:20 W "Ekspresie Reporterow" w kazdy wtorek wystepuje dziennikarka o imnieniu Faustyna. Zawsze prowadzacy zwraca sie do niej:"Faustyno'. Nie powiem, niezle brzmi, a i dziennikarka taka jakas, stanowcza, ale i kobieca. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Faustyna, odlotowe 10.07.05, 22:45 "Wzięłam" sobie to imię na trzecie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Faustyn 06.12.05, 18:43 ...a jeszcze bardziej podoba mi sie Faustyn. IMO rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
mamafaustyny Re: Faustyna, odlotowe 06.12.05, 22:21 Jestem mama dziewiecioletniej Faustyny Marii i trzyletniego Zachariasza Jana Mieszkamy w malej miejscowosci i moje dzieci jako jedyne nosza tu w/w imiona Jestem dumna z tego faktu i gdybym miala wybierac drugi raz na pewno nic bym nie zmienila Zachary jeszcze nieswiadomy swojej oryginalnosci ze wzgledu na imie za to Faustyna dumna i szczesliwa ze np w calej szkole wystarczy powiedziec Faustyna i kazdy wie o kogo chodzi Nawet prac nie podpisuje nazwiskiem bo mowi ze panie i tak po imieniu sie orientuja Mamy rodzine w Anglii i w USA kiedy przyjezdzaja mowia po prostu Faustina i Zac Kiedy bylismy w miejscowosci sw.Siostry Faustyny Kowalskiej Siostry kiedy uslyszaly jak maja na imie moje dzieci byly zachwycone Ja tego imienia nie zdrabniam I coz wiecej Jestem dumna z moich dzieci... POZDROWIENIA dumna mama Odpowiedz Link Zgłoś
trissie Re: Faustyna, odlotowe 06.12.05, 22:40 Mamo Faustyny, zachowam sobie ten post i w odpowiednim momencie pokażę mężowi. (odpowiedni moment będzie wtedy, kiedy Leon przestanie brykać w moim brzuchu i da szanse siostrze Mój mąż twierdzi, że to bardzo trudne dla anglików imię. Ale generalnie też jest zdania, że patronka warta jest upamiętnienia, więc może jest szansa... Pozrawiam Ciebie i Faustynkę! Odpowiedz Link Zgłoś
mamafaustyny Re: Faustyna, odlotowe 06.12.05, 22:44 Dziekuje za pozdrowienia A Leon i Faustyna brzmi pieknie Wszystkiego dobrego dla Was Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Faustyna, odlotowe 09.12.05, 01:00 U nas w rodzinie męza jest mała Faustynka(3latka) Mówią na nią Tusia Odpowiedz Link Zgłoś
xxx992 Re: Faustyna, odlotowe 28.12.05, 20:18 jestem za - to bardzo szlachetne(święte) imię. mogą być jedynie trudności ze zdrobnieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Faustyna, odlotowe 27.05.06, 22:14 Nie zdrabniałabym go, jest takie piękne... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Faustyna, odlotowe 27.05.06, 23:09 Imie piekne, ale w Niemczech Faust znaczy piesc, wiec raczej bym nie nadala... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Faustyna, odlotowe 27.05.06, 23:21 annajustyna napisała: > Imie piekne, ale w Niemczech Faust znaczy piesc, wiec raczej bym nie nadala... No mnie raczej Faust w pierwszej linii inaczej sie kojarzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Faustyna, odlotowe 27.05.06, 23:26 Mnie tez, ale wiadomo, ze ludzie predzej kojarze ze slowami pospolitymi niz z literatura)). Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Faustyna, odlotowe 28.05.06, 00:01 annajustyna napisała: > Mnie tez, ale wiadomo, ze ludzie predzej kojarze ze slowami pospolitymi niz z > literatura)). No ale w tym przypadku Polacy raczej tak nie skojarza. Odpowiedz Link Zgłoś
utka Re: Faustyna, odlotowe 07.08.06, 15:28 Jesli w lutym urodzi sie nam druga coreczka - tak wlasnie bedzie miec na imie pozdrawiam wszystkie Faustyki - niech rosna zdrowo Odpowiedz Link Zgłoś