mam6lat 17.08.05, 20:23 ......i jakoś tak wymyśliliśmy z mężem Ignasia - choś osobistych skojażeń nie mieliśmy, a teraz zdzieiwenie i przerażenie - wysyp Ignacych - DLACZEGO???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja nie ma wysypu :) 17.08.05, 20:34 ...to tylko nasze forum jest Ignacolubne i przyciąga mamy Ignasiów, a tak naprawdę wysypu nie ma. W WnŚ warszawskim regularnie zaczęli się pojawiać Ignasiowie, ale na razie pojedynczo. To jeszcze nie daje żadnego obrazu całej reszty kraju. Ale oczywiscie to imię za parę lat może się zrobić popularne, bo - IMO - jest po prostu piękne i eleganckie; wtedy pozostanie Wam tylko chodzić w glorii i chwale zapoczątkowujących trendy. W kazdym razie na razie moim zdaniem możecie spać zupełnie spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: nie ma wysypu :) 17.08.05, 20:56 nie każdy nowonarodzony jest w WnŚ - naszego nie było.... ale ciągle spotykam - właśnie w warszawie mamy małych Ignasiów, albo Ignacki- brzuszki; nawet ostatnio - dziewczyna, której mąż robił fotki (nie wiedziała o naszym maluchu) w ciąży - przysłała mejla chwaląc się synkiem Ignasiem a wogóle to wszyscy...... z wyjątkiem jednej Babci imieniem są zachwyceni i prześcigają się w wyszykiwaniu "wielkich" i świętych Ignacych Odpowiedz Link Zgłoś
rycheza Re: nie ma wysypu :) 17.08.05, 21:01 Wysypu chyba jeszcze nie ma, ale ostatnio spotkałam się z dwoma małymi Ignasiami Mnie się wydaje, że jest duża szansa na popularyzację (już postępującą?) tego imienia, co mnie cieszy, bo to bardzo ładne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 18.08.05, 08:30 Ładne A jeszcze bardziej podoba mi się Ignacja - mmm, cudo! Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 18.08.05, 10:29 Ignacy to ładne imię i rzeczywiście częstsze niz kilka lat temu, ale do wysypu mu jeszcze daleko. Po prostu jeszcze do niedawna nikt nie nadawał tego imienia, a teraz zaczyna sie słyszeć. Jeśli wybraliscie je dla swojego synka to na pewno jestescie tez bardziej wyczuleni i dlatego zewsząd otaczaja Was mali Ignasie Ja bym nie rezygnowała z tego imienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 18.08.05, 11:06 A ja mialam dziadka Ignacego i imie potwornie zle mi sie kojarzy. Ale jak je tak w mysli magluje, to chyba faktycznie fajne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 18.08.05, 12:02 Mnie się wydaje, że Ignacy wchodzi w modę. Ale do popularności mu daleko Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 18.08.05, 15:27 Zgadzam sie z poprzedniczkami - zdarzaja sie mali Ignasiowie ale mysle, ze nie mozna mowic o nowej fali. Moze w Warszawie jest ich wiecej, ale wsrod moich znajomych (Slask) nikt dotad nie nadal tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Łe tam wysyp... 19.08.05, 23:31 abiela napisała: > Zgadzam sie z poprzedniczkami - zdarzaja sie mali Ignasiowie ale mysle, ze nie > mozna mowic o nowej fali. Moze w Warszawie jest ich wiecej, W ostatnim miesiącu, owszem, pozycja imienia wzrosła. Z 50 miejsca awansowało na 46. Łeb w łeb z Olafem, o krótki pysk za Kajetanem i Rafałem, a przed Andrzejem, Erykiem i Marcelem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 20.08.05, 00:02 Ja myślę,że autorce chodziło o wysyp Ignasiów w okolicy... To tak samo jak opisywałam historie z małą Irminą,która nagle miała na osiedlu 3 imienniczki. Gdyby u nas zaczęli nazywać córki sąsiadów imieniem mojej Emusi to też byłabym niezadowolona..A już "szukują"się dwie Emmy u dwóch znajomych-dobrze,że daleko. A co do Ignasiów to w przychodni ostatnio było dwóch!! Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 26.08.05, 10:40 mNIE OSOBIŚCIE PODOBAJĄ SIĘ ZAGRANICZNE IMIONA(PRAWIE WYŁĄCZNIE).Proponujęreston,Dylan,Logan,Grant,Rayan,Nicolas,Brandon Odpowiedz Link Zgłoś
kontoani Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 28.08.05, 07:54 wysyp to moze nie, ale zaczyna byc popularne - na razie znam jedego malego Ignacego. ZA to moj wujek ma na drugie imie Ignacy i chodzi taka przypowiesc rodzinna ze na slubie ciocia zamiast powtorzyc "biore Ciebie XXXX Ignacego za meża" powtórzyła tylko pierwsze imię a Ignacego nie )) No i wujek tez z tego Ignacego nie jest zbyt dumny. Mnie osobiscie sie to imie tez nie podoba. Ale kazdy moze miec swoje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 03.09.05, 13:34 Może Alex, Logan, Dylan ,Brandon, Nicolas lub Rayan(NIE Ryan) Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 03.09.05, 14:23 > Może Alex, Logan, Dylan ,Brandon, Nicolas lub Rayan A co to ma do wątku, który jest o popularności imienia Ignacy? I tydzień temu już podzieliłaś się wyżej swoimi upodobaniami... Proszę, czytaj wątek przed odpisywaniem! > (NIE Ryan) Czemu nie Ryan? Przecież takie imię jak Rayan praktycznie nie funkcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k do linny-altair 03.09.05, 14:46 linna-altair napisała: > Może Alex, Logan, Dylan ,Brandon, Nicolas lub Rayan(NIE Ryan) Maja go przechrzcic czy co?????? A co do Twoich upodoban to a) chyba juz kazdy na forum je odnotowal i zapamietal, nie wiem, czy jest jakis watek gdzie ich nie przytaczasz b) dosyc daleko odbiegaja od naszych i ok, masz do tego prawo, ale jednoczesnie BARDZO widac, ze masz 15 lat. Moze Ci sie jeszcze zmienia, ale na razie przystopuj troche, prosze, bo jednak wszystkie jestesmy od Ciebie starsze i mamy swoje gusta, czasem, jak to piszesz "staromodne" i nie sadze, zeby sie ktoras forumowiczka zdecydowala na Dylana. I czytaj watki ZANIM odpiszesz, bo juz kolejny raz jest totalnie nie na temat... Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 03.09.05, 14:17 wysyp to nie.Ale jest więcej Ignasiów...moze dzięki Jeżycjadzie? Odpowiedz Link Zgłoś