Dodaj do ulubionych

szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia........

17.08.05, 20:23
......i jakoś tak wymyśliliśmy z mężem Ignasia - choś osobistych skojażeń nie
mieliśmy,
a teraz zdzieiwenie i przerażenie - wysyp Ignacych - DLACZEGO????
Obserwuj wątek
    • gaudencja nie ma wysypu :) 17.08.05, 20:34
      ...to tylko nasze forum jest Ignacolubne i przyciąga mamy Ignasiów, a tak
      naprawdę wysypu nie ma. W WnŚ warszawskim regularnie zaczęli się pojawiać
      Ignasiowie, ale na razie pojedynczo. To jeszcze nie daje żadnego obrazu całej
      reszty kraju. Ale oczywiscie to imię za parę lat może się zrobić popularne, bo -
      IMO - jest po prostu piękne i eleganckie; wtedy pozostanie Wam tylko chodzić w
      glorii i chwale zapoczątkowujących trendy. W kazdym razie na razie moim zdaniem
      możecie spać zupełnie spokojnie smile
      • mam6lat Re: nie ma wysypu :) 17.08.05, 20:56
        nie każdy nowonarodzony jest w WnŚ - naszego nie było....
        ale ciągle spotykam - właśnie w warszawie mamy małych Ignasiów, albo Ignacki-
        brzuszki;
        nawet ostatnio - dziewczyna, której mąż robił fotki (nie wiedziała o naszym
        maluchu) w ciąży - przysłała mejla chwaląc się synkiem Ignasiem smile

a wogóle to wszyscy...... z wyjątkiem jednej Babci imieniem są zachwyceni i
        prześcigają się w wyszykiwaniu "wielkich" i świętych Ignacych wink
        • rycheza Re: nie ma wysypu :) 17.08.05, 21:01
          Wysypu chyba jeszcze nie ma, ale ostatnio spotkałam się z dwoma małymi
          Ignasiamismile Mnie się wydaje, że jest duża szansa na popularyzację (już
          postępującą?) tego imienia, co mnie cieszy, bo to bardzo ładne imię.
    • theodorka Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 18.08.05, 08:30
      Ładne smile A jeszcze bardziej podoba mi się Ignacja - mmm, cudo!
    • scarbonka Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 18.08.05, 10:29
      Ignacy to ładne imię i rzeczywiście częstsze niz kilka lat temu, ale do wysypu
      mu jeszcze daleko. Po prostu jeszcze do niedawna nikt nie nadawał tego imienia,
      a teraz zaczyna sie słyszeć. Jeśli wybraliscie je dla swojego synka to na pewno
      jestescie tez bardziej wyczuleni i dlatego zewsząd otaczaja Was mali Ignasie wink
      Ja bym nie rezygnowała z tego imienia.
      Pozdrawiam
    • lila1974 Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 18.08.05, 11:06
      A ja mialam dziadka Ignacego i imie potwornie zle mi sie kojarzy.
      Ale jak je tak w mysli magluje, to chyba faktycznie fajne imie.
    • cysia.b Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 18.08.05, 12:02
      Mnie się wydaje, że Ignacy wchodzi w modę. Ale do popularności mu daleko
      • abiela Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 18.08.05, 15:27
        Zgadzam sie z poprzedniczkami - zdarzaja sie mali Ignasiowie ale mysle, ze nie
        mozna mowic o nowej fali. Moze w Warszawie jest ich wiecej, ale wsrod moich
        znajomych (Slask) nikt dotad nie nadal tego imienia.
        • a_weasley Łe tam wysyp... 19.08.05, 23:31
          abiela napisała:

> Zgadzam sie z poprzedniczkami - zdarzaja sie mali Ignasiowie ale mysle, ze
          nie
          > mozna mowic o nowej fali. Moze w Warszawie jest ich wiecej,

W ostatnim miesiącu, owszem, pozycja imienia wzrosła. Z 50 miejsca awansowało
          na 46. Łeb w łeb z Olafem, o krótki pysk za Kajetanem i Rafałem, a przed
          Andrzejem, Erykiem i Marcelem.
    • mamaemmy Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 20.08.05, 00:02
      Ja myślę,że autorce chodziło o wysyp Ignasiów w okolicy...smile
      To tak samo jak opisywałam historie z małą Irminą,która nagle miała na osiedlu 3
      imienniczki.
      Gdyby u nas zaczęli nazywać córki sąsiadów imieniem mojej Emusi to też byłabym
      niezadowolona..A już "szukują"się dwie Emmy u dwóch znajomych-dobrze,że daleko.
      A co do Ignasiów to w przychodni ostatnio było dwóch!!
    • linna-altair Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 26.08.05, 10:40
      mNIE OSOBIŚCIE PODOBAJĄ SIĘ ZAGRANICZNE IMIONA(PRAWIE
      WYŁĄCZNIE).Proponujętongue_outreston,Dylan,Logan,Grant,Rayan,Nicolas,Brandon
    • kontoani Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 28.08.05, 07:54
      wysyp to moze nie, ale zaczyna byc popularne - na razie znam jedego malego
      Ignacego. ZA to moj wujek ma na drugie imie Ignacy i chodzi taka przypowiesc
      rodzinna ze na slubie ciocia zamiast powtorzyc "biore Ciebie XXXX Ignacego za
      meża" powtórzyła tylko pierwsze imię a Ignacego nie smile)) No i wujek tez z tego
      Ignacego nie jest zbyt dumny. Mnie osobiscie sie to imie tez nie podoba. Ale
      kazdy moze miec swoje zdanie smile
    • linna-altair Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 03.09.05, 13:34
      Może Alex, Logan, Dylan ,Brandon, Nicolas lub Rayan(NIE Ryan)
      • tawananna Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 03.09.05, 14:23
        > Może Alex, Logan, Dylan ,Brandon, Nicolas lub Rayan

A co to ma do wątku, który jest o popularności imienia Ignacy? I tydzień temu
        już podzieliłaś się wyżej swoimi upodobaniami... Proszę, czytaj wątek przed
        odpisywaniem!

> (NIE Ryan)

Czemu nie Ryan? Przecież takie imię jak Rayan praktycznie nie funkcjonuje.
      • martka_k do linny-altair 03.09.05, 14:46
        linna-altair napisała:

> Może Alex, Logan, Dylan ,Brandon, Nicolas lub Rayan(NIE Ryan)

Maja go przechrzcic czy co??????
        A co do Twoich upodoban to a) chyba juz kazdy na forum je odnotowal i
        zapamietal, nie wiem, czy jest jakis watek gdzie ich nie przytaczasz b) dosyc
        daleko odbiegaja od naszych i ok, masz do tego prawo, ale jednoczesnie BARDZO
        widac, ze masz 15 lat. Moze Ci sie jeszcze zmienia, ale na razie przystopuj
        troche, prosze, bo jednak wszystkie jestesmy od Ciebie starsze i mamy swoje
        gusta, czasem, jak to piszesz "staromodne" i nie sadze, zeby sie ktoras
        forumowiczka zdecydowala na Dylana.
        I czytaj watki ZANIM odpiszesz, bo juz kolejny raz jest totalnie nie na temat...
    • bodomlake Re: szukałam przyjemnego, rzadkiego imienia...... 03.09.05, 14:17
      wysyp to nie.Ale jest więcej Ignasiów...moze dzięki Jeżycjadzie? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.