natalka85 Re: Wasze imiona z bierzmowania 21.09.05, 12:30 ja wybrałam Wiktoria, bo mi sie to imie po prostu podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia83 Re: Wasze imiona z bierzmowania 23.09.05, 01:33 Julia - myślałam, że będe orginalna, a okazało sie,że co 2 dziewczyna wybrała sobie to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
missann Re: Wasze imiona z bierzmowania 27.09.05, 00:56 Olimpia ... Troche takie ... hmm ... Ciezko stwierdzic. Ale bylo sie mlodym i glupim ... Odpowiedz Link Zgłoś
leeya Re: Wasze imiona z bierzmowania 27.09.05, 10:24 Jakze banalnie u mnie Ewa Leeya Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Wasze imiona z bierzmowania 27.09.05, 14:13 MARIA a to poto, zeby pasowało... raem tworzy... GRACJA ANNA MARIA.... mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wasze imiona z bierzmowania 28.09.05, 11:00 Wiktoria. Nie pamietam, dlaczego takie. A teraz mam syna - Wiktora Odpowiedz Link Zgłoś
anieczkapoleczka Re: Wasze imiona z bierzmowania 28.09.05, 20:59 Marta - po babci. _________________________________________________ Każdy inny - wszyscy równi. Odpowiedz Link Zgłoś
bioo Re: Wasze imiona z bierzmowania 05.10.05, 16:36 Franciszka od św. Franciszka z Asyzu )) mogła byc Klara, ale wolałam Franciszka też się wyłamałam, bo patrzyłam na patrona a nie na modę i imienia bym nie zmieniła ) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Wasze imiona z bierzmowania 07.10.05, 17:47 Agnieszka a więc Joanna Katarzyna Agnieszka a chciałam Natalie ... Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Wasze imiona z bierzmowania 08.10.05, 18:40 hm...a zgodziliby sie na: Balladyna, Eliza, Ismena, Imogena, Kornelia, Nadine? Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Wasze imiona z bierzmowania 08.10.05, 18:49 bodomlake napisała: > hm...a zgodziliby sie na: Balladyna, Eliza, Ismena, Imogena, Kornelia, Nadine? Chyba tylko na Kornelię. Chyba, że jest święta Eliza. Imię musi mieć patrona. Ja nie wybierałabym imienia dlatego, że jest ładne, tylko dlatego, że posiada patrona, który mi odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-to-ja16 Re: Wasze imiona z bierzmowania 09.10.05, 14:39 ja bede miala weronika ;] Odpowiedz Link Zgłoś
brasiunia Re: Wasze imiona z bierzmowania 09.10.05, 19:32 Ja mam Urszula - wtedy mi sie podobało i nie było szczególnie orginalne przy Scholastyce, Petroneli itp. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Wasze imiona z bierzmowania 10.10.05, 22:31 Katarzyna - uwielbiałam to imię, od dziecka chciałam tak się nazywać, uważałam, że wszystkie Kaśki mają temperament, - św. Katarzyna ze Sieny, która podobno była bardzo energiczna i bodajże nawet papieża zmotywowała do powrotu do Watykanu. kiedyś przeczytałam, że jej towarzyszką była siostra zakonna o moim imieniu ze chrztu. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Łucja 14.10.05, 22:18 w sumie nie wiem czemu,,, ale nadal mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
im.aisha Re: Wasze imiona z bierzmowania 15.10.05, 09:40 Natalia - po pierwsze, bardzo mi się podobało, po drugie - na złość rodzicom, którzy planowali mnie tak nazwać, a w ostatniej chwili im się odwidziało Dzisiaj wybrałabym raczej Zofię, ze względu na znaczenie, albo Ewę. Odpowiedz Link Zgłoś
monis.poznan Re: Wasze imiona z bierzmowania 15.10.05, 22:49 Beata-mój ukochany Dziadziuś miał dwóch synów i zawsze marzył o córce-Beatce. Mojego bierzmowania nie doczekała, ale myślę, że uśmiechnął się "tam, na górze" Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Wasze imiona z bierzmowania 06.03.06, 13:12 Dominika - dlaczego ? po pierwsze - moja koleżanka brała sobie takie imię , a ja na tamta nie pzrezywałam jakiegos wielkiego zafascynowania jakims św imieniem po drugie - było to długie imię , a ponieważ mam tylko jedno nod chrztu, pomyslalam , ze powinnam mieć przynajmniej 2 długie. Odpowiedz Link Zgłoś
aganioq Re: Wasze imiona z bierzmowania 04.06.14, 08:57 Barbara. Na ok 150 dziewczyn, byłam jedyną która wzięła to imię. Dziwne o tyle, że mieszkam na śląsku i jest to święta mocno z tym regionem związana. Ale jest wytłumaczenie: Był rok 1995 lub 1996 (nie pamiętam), w telewizji leciał serial Matki, żony i kochanki i w 90% wybierane było imię Wiktoria. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Wasze imiona z bierzmowania 06.03.06, 16:18 Klara. Chciałam mieć patronkę z tradycji franciszkańskiej. Spośród znanych mi imion świętych franciszkańskich Klara wydawała mi się najładniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
dreadsiostra Re: Wasze imiona z bierzmowania 07.03.06, 13:40 na bierzmowaniu przyjmę imię JULIANNA czym się kierowałam...? przeglądałam kilka razy spis imion... zostawiłam te, które mi się podobały... przeczytałam o nich ((patronkach))i wybór padł na Juliannę... wszysy biorą Julia - ja wzięłam Julianna inaczej - jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
xdagmarax Re: Wasze imiona z bierzmowania 07.03.06, 18:23 Estera ze względu za jej udział dla Izralitów, zrobiła wile dobrego, a jak miałam bierzmowanie to były prawie same Wiktorie i Weroniki Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Wasze imiona z bierzmowania 18.03.06, 21:12 ja też wybrałam Esterę (była piękną i mądrą królową ) Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Aleksandra 07.03.06, 19:29 Prawie nie pamiętam, kiedy to było, dobre dziesięć lat temu. Imię mi się podobało i był św. Aleksander więc przeszło. Z najoryginalniejszych pamiętam Maksymilianę. M. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mewa Rachela 11.03.06, 13:45 ze Starego Testamentu (zastanawiałam się jeszcze nad Rebeką) Odpowiedz Link Zgłoś
jelos11 Re: Wasze imiona z bierzmowania 13.03.06, 19:38 Imię na bierzmowaniu wybrałem Zozym... Kluczem do wyboru było rzadkie imię mało znanego świętego z ciekawą historią... (a w zasadzie jego historia jest dosc dyskusyjna - co mnie zaciekawilo tymbardziej) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wasze imiona z bierzmowania 14.03.06, 16:42 jelos11 napisał: > Imię na bierzmowaniu wybrałem Zozym... > Kluczem do wyboru było rzadkie imię mało znanego świętego z ciekawą historią... Odważnie. I takie wybory podobają mi się najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka Re: Wasze imiona z bierzmowania 14.03.06, 15:28 Jadwida - ze względu na Świetą Jadwigę Królową kanonizowaną w roku mojego bierzmowania. Myślałam o imieniu Estera gdyż podobała mi się historia starotestamentowej Estery, ale później przyjechał Papież i była Msza na Błoniach no i w ogólnym uniesieniu została wybrana Jadwiga. Moje kolezanki najczęściej wybierały Weronikę i Wiktorię, teraz nazywają tak swoje córki Odpowiedz Link Zgłoś
dobiesia Re: Wasze imiona z bierzmowania 15.03.06, 08:28 Na drugie mam Maria, więc wymysliłam, ze ładnie by było, gdybym wybrała na bierzmowanie Anna. I tak też uczyniłam. Jak widac kierowałam sie wyłącznie ładnym brzmieniem, o świetych wcale nie myślałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqu Re: Małgorzata n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 10:09 Ja także i jest to jedyne imię, które mogłam sama sobie wybrać i postanowiłam z duma nosić. Pozostałe 2 sa archaiczne i zastosuję w wieku 70 i wyżej Odpowiedz Link Zgłoś