coccsinelle Re: Wasze imiona z bierzmowania 15.03.06, 20:11 Ja wybralam imie Weronika. Z zyciem Sw Weroniki zapoznalam sie juz po wyborze. Bierzmowanie mialam w Osmej klasie SP a w liceum moja najlepsza przyjaciolka zostala wlasnie Weronika. Imie do tej pory mi sie bardzo podona, ale niestety mojemu mezowi nie Odpowiedz Link Zgłoś
herbatniczka Re: Wasze imiona z bierzmowania 16.03.06, 23:13 Ja od dzisiaj nazywam się Katazryna Anna Ania po mojej mamie. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Wasze imiona z bierzmowania 20.03.06, 08:34 herbatniczka napisała: > Ja od dzisiaj nazywam się Katazryna Anna Ania po mojej mamie. A dlaczego nie Łucja lub Gemma? Buuuuuuuuuuuuu............ (( Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Konstancja 20.03.06, 00:34 Podoba mi sie teraz, ale wtedy wybierałam po takim serialu który mi się podobał Hihihi - dobrze, że nie Isaura! Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: Wasze imiona z bierzmowania 05.04.06, 14:07 Olga- taki imię wybrałam sobie na berzmowanie, a z prostego powodu bo mi się podoba i mimo iż nie strciłam do niego sympatii to obdarzyłam większą inne imion więc myślę że teraz wybrałabym inne... Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Wasze imiona z bierzmowania 06.04.06, 02:12 Na drugie mam po mamie, na trzecie po babci (to od chrztu) no to od bierzmowania wybralam... po prababci: Anna. Moje dzieci maja imiona wybrane "dzwiekowo" nie po rodzinie, poprostu takie jak mi sie podobaly a do bierzmowania najstarsza corka, wychowana prawie w calosci zagranica (oprocz pierwszych 2 lat) wybrala sobie imie Halina, po troche zapomnianej cioci babci zmarlej w czasie powstania w wieku 19 lat. Prosze jak mozna dzieci patriotycznie wychowac na obczyznie ;o))))) Nastepne dwie biora imiona po 2 babciach. Odpowiedz Link Zgłoś
ab7777 Re: Wasze imiona z bierzmowania 06.04.06, 18:12 Julia ,myslalam o Juliannie ale wybrałam to pierwsze bo ładnie i dźwięcznie brzmi,kojarzyło mi się z czasami antycznymi,hmmm myślałam o Zuzannie i Jadwidze ,wybierając imię nie kierowalam się modą ale potem dowiedziałam sie ,że mnóstwo dziewczyn tak sie wlaśnie nazwało.Teraz pewnie wybrałabym jakieś rzadsze imię może ...Milena ,Łucja albo coś rzadszego Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Wasze imiona z bierzmowania 07.04.06, 11:53 Zdecydowanie sympatią do patrona. Joanna, na cześć św. Joanny d'Arc. Dzielna, twarda dziewucha, wierna Bogu i swojemu przekonaniu. No i zginęła śmiercią czarownicy... Wiele lat później poczułam, jakby mi dała znak, że o mnie pamięta - dostałam do zrobienia wystawę w Orleanie )))) Odpowiedz Link Zgłoś
violent_green Re: Wasze imiona z bierzmowania 21.05.07, 15:39 Ida - jakieś 15 lat temu. Właściwie to już nie pamiętam dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia801 Re: Wasze imiona z bierzmowania 07.04.06, 20:53 Ja wybrałam imię Julia . Hmm czym się kierowałam? Sama niewiem poprostu zawsze mi się podbało te imie Zastanawiama też się nad Sarą , ale jednak padło na Julie Odpowiedz Link Zgłoś
zakochalam_sie Re: Wasze imiona z bierzmowania 18.06.06, 22:30 Anastazja - od chrztu mam tylko jedno, też na A. Pod uwagę brałam jeszcze Cherubinę i Benedyktynę. Prawda, że ładnie? Odpowiedz Link Zgłoś
bluee_sky Re: Wasze imiona z bierzmowania 18.06.06, 22:41 Weronika, bo bardzo podoba mi się to imię i ze względu na świętą. Odpowiedz Link Zgłoś
dottoranda Re: Wasze imiona z bierzmowania 18.06.06, 23:57 Klara...ale to było wymyślone na poczekaniu, na przerwie, bez przekonania. Po latach kocham to imię, jest piękne, patronka wspaniała-przyjaciółka Św. Franciszka z Asyżu (mam wciąż takie wspomnienie z dzieciństwa z filmu "Kwiatki Św. Franciszka" kiedy to Klara przychodzi do niego, bo chce zacząć życie konsekrowane i on obcina jej długie blond włosy nad rzeką a wiatr je unosi w dal. Zapamiętałam tę scenę, nie wiedząc, że kiedyś ta osoba stanie się wybraną przeze mnie patronką. Dziś i ja mam długie włosy, a blond były zawsze ). Odpowiedz Link Zgłoś
mamaolenka Re: Wasze imiona z bierzmowania 19.06.06, 12:34 Sanczia- ze względu na patronkę. Odpowiedz Link Zgłoś
alissey Re: Wasze imiona z bierzmowania 19.06.06, 14:34 Wybierałam między Laurą a Longiną i wybrałam to drugie. A na topie były wtedy Kingi. Dziś wybrałabym bez wahania Laurę. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2808 Re: Wasze imiona z bierzmowania 19.06.06, 16:19 Moje imię z bierzmowania to Tamara. Wybierając imię zwracałam uwagę na to, czy mi się podoba, a potem sprawdzałam daną świętą. Większość świętych na które trafiałam były po prostu nieciekawe, na ich temat nie umiałabym napisać nawet porządnego uzasadnienia dla katechetki. Ale św. Tamara wzbudziła moją sympatię - mądra, odważna, rozsądna i w dodatku piękna królowa, nazywana "uśmiechającym się słońcem". A imię Tamara podobało mi się już wcześniej, w końcu sama mogłam się tak nazywać, bo to imię było brane pod uwagę przez moją mamę przed moim urodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Wasze imiona z bierzmowania 19.06.06, 17:11 Maria. Ze względu da na Marię Magdalene, choć zastanawiałam sie nad Weroniką lub Gabrielą. Moj brat własnie tak dla śmiechu wział Bonifacy, a mi teraz to imie zaczeło sie podobac... Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Wasze imiona z bierzmowania 25.06.06, 22:17 Ja muszę się pochwalić,że od wczoraj jestem Kornelią. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Wasze imiona z bierzmowania 25.06.06, 22:51 linna-altair napisała: > Ja muszę się pochwalić,że od wczoraj jestem Kornelią. No to gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
elag3 Re: Wasze imiona z bierzmowania 26.06.06, 08:56 Kinga - nie wiem co mnie podkusiło. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: w górę n/t 29.06.06, 23:20 Ja sobie nadałam imię Elżbieta, bo przechodziłam akurat fazę fascynacji tym imieniem Odpowiedz Link Zgłoś
miufka Re: Wasze imiona z bierzmowania 01.07.06, 19:48 Faustyna - do dziś mi się podoba, a wybrałam, bo zaintrygowała mnie postać, teraz już św. Faustyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka86k Re: Wasze imiona z bierzmowania IP: 62.233.231.* 28.11.06, 13:17 Ja rozpatrywalam: Felicytę, Donatę, Weronikę. Stanęło na Wiktorii sugerowałam się patronką Wiktorią z Sabiny Odpowiedz Link Zgłoś
dorka1976 Scholastyka 29.11.06, 09:15 Ja z Bierzmowania jestem Scholastyką. Dzięki imieniu poznałam się z inną Scholastyką i do dziś jesteśmy przyjaciólkami. W liceum poznałam kolejną bliską sercu mi osobę, dziś przyjaciólkę myślę do grobowej deski, zresztą obie są takie i tez Scholastyka!!! Zatem jesteśmy 3 Schole, kazda nie zaleznie wybrana, a jak nas połączyła!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sav Re: Scholastyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:00 Karolina Anna FAUSTYNA myślalam jeszcze o OLIMPII, ale nie miałam odwagi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Wasze imiona z bierzmowania IP: *.devs.futuro.pl 14.12.06, 17:46 Łucja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meryy Re: Wasze imiona z bierzmowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 22:20 ja wezme sobie za patronke sw.Joanne d'arc. Bardzo lubie tą swieta poniewa chciałabym byc taka silna(duchowo)!!!moja kolezanka wzielą sw.Tatiane a inna Laure,inna znow sw Agate!!;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Wasze imiona z bierzmowania IP: 81.15.194.* 20.12.06, 18:52 Mi do Paula Teresa, doszła Judyta. Przed bierzmowaniem przeczytałam jeszcze Księgę Judyty. Pasuje mi taka patronka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzi bzi Re: Wasze imiona z bierzmowania IP: *.e-wro.net.pl 20.12.06, 19:36 czyli Lucy Łaaaaaaadnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Wasze imiona z bierzmowania IP: *.e-wro.net.pl 20.12.06, 19:34 Ja Wirginia (ze względu na taki stan w USA) za duzo na "sali" bylo Ew, Marii "codziennych" imion (chodz nie mowie ze brzydkich ) chcialam byc orginalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Wasze imiona z bierzmowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 20:55 Paulina. Poprostu wtedy mi się bardzo podobało, teraz już troche mniej Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka a to moja patronka 16.05.07, 22:43 pl.wikipedia.org/wiki/Natalia_Tu%C5%82asiewicz moje siostry maja za patronow: Antonine i Juliane Odpowiedz Link Zgłoś
ptosia Re: a to moja patronka 17.05.07, 22:18 Moje bierzmowane to Maria a ostatnio córka mojego brata była bierzmowana i dała sobie Faustyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Małgorzata IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 22.05.07, 09:31 Byłam zafascynowana tym imieniem. Nie wiem dzisiaj dlaczego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gada Re: Wasze imiona z bierzmowania IP: *.uznam.net.pl 22.05.07, 10:29 Marta Odpowiedz Link Zgłoś
buddhaforme Re: Wasze imiona z bierzmowania 23.05.07, 09:23 Właśnie wczoraj miałam bierzmowanie i brałam imię SALOMEA. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Wasze imiona z bierzmowania 24.05.07, 10:33 Bierzmowanie mielismy po wizycie Papieza i w naszej diecezji zostala beatyfikowana Karolina Kozka. Ksiadz nas pouczyl, ze imie powinno byc po swietym czy blogoslawionym i o wybranym swietym musimy co nieco wiedziec. Biskupowi sie zdarzalo czasem zapytac kto zacz? Stanelo na tym, ze wiekszosc dziewczyn wybrala Karoline, bo ja "przerabialismy"przed beatyfikacja, wiec bylo najlatwiej. Ja wybralam Bernadete, po Bernadecie Soubirou. Mialam akurat przewalkowanych kilka ksiazek o objawienich w Lourdes i bylam strasznie zafascynowana. Bardzo podobala mi sie tez Klara. Gdybym byla chlopakiem, to na pewno wybalabym Dominika (po sw. Dominiku Savio). Tarsycjiusz tez niezly Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wasze imiona z bierzmowania 24.05.07, 20:07 Mogłaby też być Tarsycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Wasze imiona z bierzmowania IP: *.chello.pl 27.09.07, 09:51 Helena. Nie zastanawiałam się długo, bo to była jedyna święta którą nie zdekapitowano, nie zakatowano, nie zamknęto na resztę życia. Jednym słowem, skończyła całkiem nieźle, w dostatku jako cesarzowa. Dodatkowe kryterium - poprostu mi się spodobało. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re:Maria Magdalena 27.09.07, 23:26 nawet sie zdziwilam ze udalo mi sie wziasc podwojne. Odpowiedz Link Zgłoś
aula27 Oliwia 23.02.08, 12:22 Wszystkie moje koleżanki brały imiona typu: Barbara, Maria, Magdalena itp. A ja chciałam się wyróżnić i być taka nowoczesna. Moja przyjaciółka mnie namówiła na to imię. Potem podczas bierzmowania biskup zapytał mnie dlaczego wybrałam to imię i zamiast standardowo pobłogosławic i pójsc dalej, stał przy mnie i drążył temat. Chodziło o to, że: "oliwa przenika nawet przez skały, a miłosc Boża przenika nawet do najtwardszych serc". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwia Re: Oliwia IP: *.icpnet.pl 13.11.08, 19:37 heh... ja mam na imię Oliwia a mówią na mnie Liwia Odpowiedz Link Zgłoś
gobisha Anita 25.03.08, 00:44 bo mi sie podobalo i jako jedyna je wybralam. Juz nie pamietam, jakie imiona byly wtedy "na tapecie". Teraz mi sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaneta Re: Wasze imiona z bierzmowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 00:15 klara,bo mi się tak podobało.a kilka lat późnej zupełnie sie nie spodziewając trafiłam na jej grób we włoszech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaneta Re: Wasze imiona z bierzmowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 00:17 tzn. świętej klary Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Konrad 25.03.08, 08:51 bo tak si enazwya moj wojek, ktorego b. lubilem i lubie do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmarka14 Re: Wasze imiona z bierzmowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 08:55 mnie sie podobaja takie imiona Kinga,Kasia,Marlena i troche Natalia, moze tez byc Magdai chyba zdecyduje sie na Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funia Re: Wasze imiona z bierzmowania IP: *.tosa.pl 04.05.08, 10:17 Ja wybrałam Magdalena. Obecnie gdybym miała możliwość wyboru to byłaby to Urszula lub Kinga. Odpowiedz Link Zgłoś