truscaveczka 28.09.05, 19:44 czy Milena Olga? Zresztą oba imiona nam się bardzo podobają (Olga to mój pomysł, Milena - męża). Nazwisko jest nazwą rośliny, kwiatu, więc musieliśmy zrezygnować z Kaliny, która szalenie nam się podobała... A Olgunia / Milenka urodzi się za miesiąc i coraz mniej mamy czasu na decyzję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scarbonka Re: Olga Milena 28.09.05, 20:15 Ja wybrałabym Olga Milena, ale Milena Olga też ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Olga Milena 28.09.05, 20:41 Olga Milena Czy Kalina z nazwiskiem brzmi wyraźnie źle? To, że nazwisko jest "kwiatowe" jeszcze nie wyklucza takiego imienia; zależy od konkretnego zestawienia. A może Jaśmina Olga? Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Olga Milena 29.09.05, 09:51 Milena Olga. stanowczo lepiej brzmi Milcia niż Olcia... )) Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Olga Milena 29.09.05, 10:08 gracuuja napisała: > Milena Olga. > > stanowczo lepiej brzmi Milcia niż Olcia... )) jak dla kogo. Dla mnie Milcia to jakby krowe wolac... Olga Milena, zdecydowanie. Wiecej klasy ma toi polaczeie Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Olga Milena 29.09.05, 10:44 Troche sie gryzie Olga z Milena, ale jesli mam wybrac polaczenie to tylko Olga Milena. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Olga Milena 29.09.05, 13:30 moim zdaniem lepiej Milena Olga. Chyba z tego względu że Milena o wiele bardziej mi sie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Olga Milena 29.09.05, 18:42 Olga w ogóle mi się nie podoba,wcale a wcale.Jakieś kanciaste i bez wdzięku.Milena już lepiej.A może jakieś zupełnie inne?Tylko te dwa wchodzą w grę? Naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Olga Milena 29.09.05, 19:02 Milena zdecydowanie. Ale ja to stronnicza jestem Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Olga Milena 29.09.05, 19:13 Olga - moje marzenie od dzieciństwa. Ewetualnie mogłaby być Aleksandra, Paulina, Mirosława, Karolina... Tylko że to imiona sióstr mego męża A zanim wyjdą za mąż i zmienią nazwiska, nie będziemy dublować... Sama mam w rodzinnym Białymstoku dublerkę i masę kłopotów - a to, że już coś odebrałam i drugie nie przysługuje, a to jestem gdzieś zapisana (np. w bibliotece). Żadnych dubletów w każdym razie. Mój mąż wymyślił Milenę, bo imiona naszych dzieci nie mogą pochodzić z kręgu kultury judeochrześcijańskiej, z którą nie mamy kompletnie nic wspólnego. Znacznie więcej ze Słowianami, przeto Milena (słowiańskie) i Olga (germańskie). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Olga Milena 29.09.05, 19:19 A dlaczego nie po prostu imiona naszych przodków? Tomiła Tomira Dobroniega Mironiega Ludomiła Lutosława Nawoj(k)a Więcej różnych imion znajdziesz w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaszu1 Re: Olga Milena 09.10.05, 19:29 hej hej moja corcia ma na imie Olga Anna a ja Anna Olga, moja babcia i pra na przemian. Taka rodzinna tradycja ale ja wolalabym miec Olga na poczatku bo mnie sie niesamowicie podoba to imie bo ma charakterek. W internecie znalazlam info ze to staroskandynawskie imie, zaadoptowane w innych postaciach w Germanii itd itd Ale tak na prawde nie o to chodzi - Olga Milena brzmi super i nie sluchajcie ludzi bo glupoty wypisuja. Podoba sie Wam taki zesta imion to myslcie tylko o sobie i o swoim malenstwie! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś